Web Analytics

Mihai Ianovschi, după o viaţă în slujba FC Argeş: ”La timpuri noi, oameni noi! La 71 de ani trebuie să te opreşti, în viaţă trebuie să ai o limită în absolut orice”

de | 15.07.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum a fost evenimentul de săptămâna trecută, în care s-a prezentat noul echipament de joc, a avut loc un meci demonstrativ și amical cu CS Mioveni?

– Vorbim despre un club cu o imagine foarte bună și serioasă, care respectă antrenorii, jucătorii și fenomenul fotbal, iar în Pitești fenomenul fotbal este foarte bine stăpânit și de suporteri și de participanți.

Cum se face că, după 49 de ani de activitate la FC Argeș, ați decis să vă retrageți?

– La timpuri noi, oameni noi! Mi-am făcut analiza activității de 49 de ani, încă din 1973, când am terminat facultatea, și am zis să nu devin ridicol. La 71 de ani trebuie să te oprești, în viață trebuie să ai o limită în absolut orice. Am adus la cunoștința clubului că mă opresc… Cu un ochi plâng, cu altul râd, pentru că este foarte greu acum, după ce din 1973 și până în iunie 2022 am fost prezent la stadion. Oricui îi este greu, și unui profesor care merge la școală toată viața și se oprește din activitate îi este greu. Sunt fenomene normale, pe care trebuie să le acceptăm, dar le-am promis colegilor că voi fi zilnic la stadion, voi fi alături de ei. Voi petrece restul zilelor tot la stadion…

Citește și Mihai Ianovschi, reconfirmat membru în Comisia Tehnică a FRF

”Urmează să fie prezentat oficial Bogdan Vișan ca antrenor coordonator al Centrului de copii și juniori”

Cine a venit sau va veni în locul dvs?

– Urmează să fie prezentat oficial Bogdan Vișan. El a venit și s-a prezentat antrenorilor, a vorbit cu ei, dar instalarea oficială nu știu când va fi.

Cum ați lăsat lucrurile la Centrul de copii și juniori?

– Am preluat Centrul din 26 iunie 2019 și, în 3 ani calendaristici, doar un an și jumătate s-a jucat fotbal, pentru că restul nu s-a jucat din cauza pandemiei. A fost un handicap extraordinar pentru copii. În această scurtă perioadă, antrenorii au constituit 16 grupe de copii și juniori, conform regulamentelor naționale și internaționale, de la copii născuți în 2003 și până la 2016 și două echipe de fete. Ce au obținut antrenorii? O semifinală și o finală de campionat național la Under 19, două echipe de 15 și 16 ani care au jucat în Liga Elitelor, cea mai frumoasă și cea mai bună competiție pentru copii. Trei jucători au fost selecționați la loturile naționale de juniori, și anume Mario Tudose, Andrei Stoica și Yanis Pîrvu, respectiv în născuți 2005, 2006, 2007. Am mai avut două promovări în Liga I, Mario Mitoi, născut 2004, și Ștefan Oprescu, născut 2005. Cu acest handicap de un an și jumătate în care nu am avut voie să jucăm, eu cred că antrenorii pe care i-am condus au avut rezultate deosebite, care nu pot fi contestate. Uitați-vă la clasamentele FRF și veți vedea unde s-au situat grupele de copii de la FC Argeș! Antrenorii au avut din partea clubului tot sprijinul, tot ce au cerut, aia li s-a oferit, condiții deosebite, echipament de calitate, transport, hotel, masă, absolut tot a fost la superlativ. Ne putem bate cu orice academie de fotbal din România în privința condițiilor care au fost oferite de conducerea clubului și Primăria Pitești.

Citește și Mihai Ianovschi, şeful Centrului de copii şi juniori de la FC Argeş: „320 de copii se pregătesc la Centrul de Juniori al FC Argeş. Iar scouteri sunt Moiceanu şi Speriatu”

”Dacă dl primar Gentea nu se implică în viața acestui club, suntem undeva la maxim Liga a III-a”

Cum vedeți ultima perioadă a echipei de seniori?

– Eu nu comentez evoluția echipei mari. Bucuria mare a fost că am rămas în Liga I, unul dintre obiective fiind acesta și al doilea calificarea în play-off. Cu această ocazie îi felicit pe toți cei din staff-ul tehnic pentru performanțe ce nu pot fi contestate oricât de răi suntem, pentru că răutatea ne caracterizează în ziua de astăzi. Vă mai spun și că dacă dl primar Gentea nu se implică în viața acestui club, suntem undeva la maxim Liga a III-a. Dl Gentea are niște merite incontestabile, fără acest om nu exista FC Argeș. Oamenii sunt respectați, salariile sunt la zi și vă spun că nu știu câte cluburi din ziua de azi au salariile la zi. Nu știu dacă în trei ani de zile s-a întârziat salariul o zi sau două zile! Acest lucru contează foarte mult, dă încredere oamenilor… Dl Gentea se află între ei, e în fiecare zi la stadion, stă de vorbă cu antrenorii, este, cu alte cuvinte, un conducător modern.

Citește și Mihai Ianovschi, antrenor coordonator Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş: „E finalul finalului! Dăm drumul la păcănele şi restaurante, dar copiii nu au voie să joace fotbal”

”Din 1996 sunt sub contract cu FRF. Am avut diferite activități, iar acum sunt în Comisia Tehnică de șase ani”

Ați lucrat mulți ani la Federația Română de Fotbal. Care mai este statutul dvs actual la acest for fotbalistic?

– În iunie 1996 am devenit colaborator cu acte al Federație Române de Fotbal, perioada Mircea Sandu, în 2014 m-a preluat dl Răzvan Burleanu, iar astăzi sunt în Comisia Tehnică a FRF sub contract. Deci, din 1996, până astăzi, sunt sub contract cu FRF. Am avut diferite activități, iar acum sunt în Comisia Tehnică de șase ani. Vreau să transmit echipei mari că sunt alături de ei și le doresc tuturor celor din corpul tehnic un an fără probleme, cu puncte și calificarea din nou acolo unde îi este locul lui FC Argeș, și anume în play-off. Am mare încredere în activitatea lor și îi urmăresc și le doresc liniște, putere de muncă, staff-ului tehnic să se califice din nou acolo unde este locul lui FC Argeș. Sunt convins că noua organigramă a Centrului de copii și juniori va face lucruri mai bune decât în perioada 2019-2022. Am încredere în ei că vor duce misiunea onorabil până la capăt, copii talentați sunt, mulți copii vin la Centrul de copii și juniori…

Citește și Fostele glorii alb-violete susţin revenirea denumirii de „Leonte Ianovschi” a Centrului de Copii FC Argeş

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *