Web Analytics

Mihai Ianovschi, antrenor coordonator Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş: „E finalul finalului! Dăm drumul la păcănele şi restaurante, dar copiii nu au voie să joace fotbal”

de | 10.09.2020 13:23 | Sport

# D-le Ianovschi, am văzut un clasament recent al FRF în privința centrelor de copii și juniori, iar FC Argeș nu se află nici măcar în primele 20 pe țară…
– Eu am preluat centrul în iulie 2019 și, după un an, într-o colaborare foarte bună cu conducerea administrativă a clubului, am ajuns pe locul 3 la puncte dobândite într-un. Și am ajuns la 59 de puncte.
# Locul 20 pe țară are 69 de puncte…
– Când am venit eu, aveam 24 de puncte, iar acum am ajuns, într-un an, la 59 de puncte.
# Având în vedere tradiția FC Argeș în privința copiilor, cum vă explicați faptul că nu ne aflăm nici măcar în primele 20 de centre de copii și juniori din țară?
– Noi am făcut un salt mare într-un an, în care s-a lucrat doar 6 luni din cauza pandemiei. Suntem pe locul 3 în România la îmbunătățirea activității în anul competițional 2019-2020. Sunt foarte multe cluburi în țară care sunt nemulțumite de punctajul acordat… S-au făcut eforturi deosebite, au angajat antrenori, au angajat scouteri… În condițiile actuale este foarte complicat. Nu vedeți că nu ne dau voie să jucăm fotbal? Pe 24 noiembrie 2019 a fost ultimul meci oficial la copii și juniori. E finalul finalului! Dăm drumul la păcănele și restaurante și copiii nu au voie să joace fotbal.

„Totul s-a făcut conform protocolului, termoscanare, înregistrare, distanțare, măști, control medical”

# Am înțeles că aveți activitate prin Pădurea Trivale…
– Sigur că da. Am lucrat conform protocolului, cu grupe de câte 10 copii. S-a alergat în Trivale… Trei săptămâni ne-am pregătit în Trivale, ca să putem trece de controlul medical, iar apoi conducerea clubului ne-a dat drumul în baza sportivă și lucrăm pe grupe de câte 10. Două grupe sunt la pădure, restul sunt dimineață și după-amiază la bază… Ăsta nu e fotbal, e bambilici! Dar asta e situația în România. De câteva săptămâni suntem în bază. Totul s-a făcut conform protocolului, termoscanare, înregistrare, distanțare, măști, control medical. Acest control medical s-a făcut la teren, ca să nu ducem copiii în policlinici, laboratoare, să evităm aceste contacte. Conducerea clubului a aprobat reluarea activității după ce s-a făcut dezinfecție la centru și după ce controlul medical a fost făcut la stadion, cu intrări separate, ieșiri separate, grupe de câte 10. A fost foarte complicat, dar foarte bine organizat de către club. Controlul medical s-a efectuat în perioada 6-13 iulie, iar apoi în perioada 14 iulie-2 august s-a stat la pădure, fără participarea părinților. S-au luat de la atletism niște trasee de alergare, ca să punem copiii la punct. De pe data de 3 august s-a intrat în bază, în condițiile enumerate mai sus. Un antrenor stă cu copiii câte trei ore pe teren. Eu, după efectuarea controlului medical la stadion, am prezentat și la Federație, la Comisia Tehnică situația și am primit felicitări că nu am băgat copiii în policlinici, cabinete. Totul a fost efectuat într-o disciplină fără precedent. Acum se combină antrenamentele la pădure cu cele în bază, ca să nu creăm aglomerare. Acum toată lumea așteaptă ceva de la acest Guvern. Nu se poate să mergem la restaurante, la mare și la fotbal să nu ai voie. Mergeți și vedeți că în Pădurea Trivale sunt sute de copii dimineața și după-amiaza. Așteptăm… Nici Federația nu mișcă nimic până nu dă Guvernul OK-ul. Este situația foarte complicată. Toate țările din jurul României joacă, iar noi nu avem voie. Înseamnă că lucrurile sunt foarte complicate. Nimeni nu ne explică concret ce facem cu copiii. Copiii noștri vin la antrenament cu mască, la poartă sunt tabele și nimeni altcineva nu are acces în baza sportivă. Ăsta nu e fotbal! Regulamentul spune că trebuie să fie o grupă de 10 copii pe bază și nu spune ce suprafață folosesc ăia 10 copii. O bază cum este terenul nostru sintetic are 800 mp și dacă dai 7 mp fiecărui copil, câți jucători pot intra acolo? Nu spune nici pentru ce vârstă, nu spune nimeni nimic. Toată lumea improvizează, inclusiv atletismul…

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole