Lasconi a sesizat DNA că problema cianurilor de la Aro este nerezolvată de 9 ani

de | 21.01.2022 10:39 | Actualitate, Dezvaluiri, Economie, Home, Politica si Administratie

Se face anul de când instanța de judecată a decis eliminarea deșeurilor de pe fosta platformă ARO, după ce Vasile Tofan a fost judecat și condamnat cu suspendare, dar substanțele periculoase încă sunt acolo. Este și motivul pentru care primărița Elena Lasconi a ieșit la rampă din nou pentru a forța eliberarea municipiului de otrăvuri.

1.574 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase încă zac pe fosta platformă ARO

Lasconi a anunțat că a sesizat tot ceea ce se putea sesiza, inclusiv Direcția Națională Anticorupție. Iar procurorii sunt chemați să cerceteze de ce au trecut aproape nouă ani și nicio autoritate competentă nu a impus curățirea actualului Câmpulung Industrial Park de deșeuri. Și sunt vizate și Prefectura, și Agenția de Mediu. Pentru a da amploare demersului, primărița a inițiat și o petiție online, care rapid prinde semnături. Doar că…

Citește și În anul condamnării, patronul cu deşeurile de la Câmpulung a primit şi amenzi de sute de mii de lei

O petiție online a fost întocmită și la câteva zile după ce hala cu deșeuri a Global Eco Center a luat foc, în octombrie 2013. Fără niciun rezultat!
Ulterior, Consiliul Local Câmpulung a adoptat o hotărâre de interzicere a depozitării deșeurilor pe teritoriul municipiului, cu anumite excepții. Fără niciun rezultat!
În 2016 inclusiv premierul de atunci, Dacian Cioloș, a fost sesizat. Fără niciun rezultat! La fel ca și în cazul ulterioarei depeșe trimise vicepremierului argeșean Daniel Constantin.
Parlamentari de Argeș de la diferite partide, aflate sau nu la guvernare, au semnalat problema. Fără niciun rezultat!

Proprietarul fostei platforme ARO, Landmark Management, s-a implicat puternic în problema eliminării deșeurilor din propria curte, ajungându-se la un moment dat la înțelegeri cu proprietarii acestora. A fost scoasă din teritoriu o cantitate infimă, la acest moment fiind depozitate acolo 1.574 de tone de deșeuri periculoase și nepericuloase.

De-a lungul anilor, organele de mediu au sesizat nereguli legate de modul de depozitare, cu consecințe dăunătoare pentru mediu. Degeaba!
În plus, există acum și o hotărâre judecătorească executorie prin care s-a dispus evacuarea deșeurilor. Deși nerespectarea hotărârilor judecătorești este infracțiune, nimeni nu a fost pus sub acuzare. Nimeni însemnând, de fapt, firma Global Eco Center, cu Vasile Tofan în frunte. O firmă care se află în insolvență.
Iar acum Elena Lasconi și-a reamintit de deșeuri, la mai mult de un an după ce a efectuat o vizită de lucru pe platformă, amenințând că va face orice pentru a scăpa Câmpulungul de deșeuri. Și a făcut un salt înainte, apelând și la o petiție online.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Ministerul Mediului tratează în bătaie de joc deşeurile cu cianuri de la Câmpulung

Citește și În pofida hotărârilor judecătoreşti/ Peste o mie de tone de deşeuri periculoase sunt depozitate la Câmpulung

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Clinică medicală și apartamente moderne în clădirea Poștei vechi
Clinică medicală și apartamente moderne în clădirea Poștei vechi

În ultima ședință a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, care a avut loc pe 10 mai, a fost depusă documentația pentru proiect, care a primit aviz favorabil. Astfel, dacă în următoarea sedință a Consiliului Local Pitești, aleșii vor vota PUD-ul, SC...

22 Mai 337: A murit împăratul bizantin Constantin cel Mare
22 Mai 337: A murit împăratul bizantin Constantin cel Mare

În ziua de 22 Mai 337 d.Hr. a murit împăratul bizantin Constantin cel Mare;  (n. 27 februarie 272).  Constantin cel Mare a fost primul împărat creştin şi împăratul Romei care a oprit persecuţia creştinilor, iar în anul 324 a decretat creştinismul religie oficială a...

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...


Loading RSS Feed