Web Analytics

În anul condamnării, patronul cu deşeurile de la Câmpulung a primit şi amenzi de sute de mii de lei

de | 14.01.2021 13:10 | Actualitate

Procesul privitor la deșeurile de pe fosta platformă ARO continuă, după ce prima instanță a pronunțat condamnări. Patronul Vasile Tofan (foto) a primit trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, iar firma Global Eco Center a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 600.000 lei. Peste acestea s-au suprapus și alte sancțiuni.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor remis sub formă de răspuns la una dintre ultimele interpelări adresate de actualul senator Dănuț Bica în mandatul anterior de deputat, Global Eco Center a primit anul trecut două amenzi contravenționale în cuantum de două sute de mii de lei. Garda de Mediu a fost cea care a aplicat sancțiunile, pe motiv că cei responsabili de depozitul de deșeuri nu s-au conformat măsurilor dispuse la controale anterioare.
C.I.B.

Citește și Se complică situaţia lui Vasile Tofan. În procesul deşeurilor de la ARO s-a schimbat încadrarea juridică

Citește și Unde conduce indulgenţa autorităţilor de mediu. La Câmpulung au rămas peste o mie de tone de substanţe periculoase

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii