În pofida hotărârilor judecătoreşti/ Peste o mie de tone de deşeuri periculoase sunt depozitate la Câmpulung

de | 26.11.2020 13:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Două instanțe de judecată au dispus restabilirea situației anterioare dinainte de venirea firmei cu deșeurile la Câmpulung și totul a fost ignorat. O hotărâre dată anul trecut, în procesul deșeurilor de la Glina, în care Vasile Tofan și Global Eco Center au scăpat nepedepsiți, dar instanța de apel a menținut prevederile sentinței legate de evacuarea deșeurilor, iar alta pronunțată luna trecută, de condamnare, în primă instanță, cu adaosul privitor la deșeuri.

Citește și Trei ani de închisoare pentru dezastrul cu deşeurile toxice de la Câmpulung

Citește și Exclusiv. Comisia de Disciplină a clasat sesizarea pentru oficialii APM Argeş care au acordat ilegal autorizaţie de mediu pentru Global Eco Center

De deșeuri vrea să scape și noul primar al Câmpulungului, Elena Lăsconi, cea care săptămâna trecută anunța venirea la locul faptei a ministrului Mediului, Mircea Fechet. Demnitarul nu a mai venit, însă depozitul de pe fosta platformă ARO a rămas în atenție. Asociația ”Salvați Câmpulungul și Muscelul” a sesizat din nou autoritățile asupra acestei probleme grave. Și, ca de obicei, de la Mediu nu sosește niciodată răspunsul care să conțină explicit măsurile luate pentru neutralizarea și evacuarea deșeurilor. Doar descrieri ale locului, cunoscute și recunoscute, și anunțarea faptului că Global Eco Center a mai primit amenzi de sute de mii de lei.
Potrivit Ministerului Mediului, la ora actuală mai există în depozitul de la Câmpulung 1.574 de tone de deșeuri, dintre care doar 146 de tone reprezintă substanțe nepericuloase. Problema a fost sesizată de curând la minister și de către deputatul de Argeș Dănuț Bica.
Cătălin Ioan Butoiu

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....