Web Analytics

La Piteşti se lucrează intens. Primarul Gentea: „Avem deschise, în acest moment, peste 20 de şantiere”

de | 18.04.2024 12:25 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

La Pitești, peste 20 de șantiere sunt deschise în această perioadă. Dintre acestea, 16 mari proiecte sunt derulate prin Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, cu fonduri primite prin CNI, PNRR și Anghel Saligny. La începutul acestei săptămâni, reprezentanții ministerului au vizitat șantierele a 9 dintre obiectivele de investiții. Secretarii de stat Alex Stoica și Niculae Vlad Stefan și subsecretarul de stat Dragoș Drăghescu au verificat stadiul lucrărilor direct în teren și au discutat cu constructorii.

„Spre bucuria noastră, s-au declarat mai mult decât mulțumiți de ritmul în care ne mișcăm!”, a transmis primarul Cristian Gentea.
Șantierele deschise vizitate au fost: Complexul sportiv din strada Costache Negri – Parcul Ștrand, Baza sportivă din Aleea „Anghel Saligny”, Grădinița cu Program Prelungit din cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”, Baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv „Viitorul”, Creșa mică din Găvana, complex Albina, Creșa medie din Bulevardul Eroilor, punct Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” care este în renovare energetică, Liceul cu program sportiv „Viitorul” și Podul peste pârâul Bascov.

Iar luni, 15 aprilie, alte cinci șantiere au fost deschise în Pitești: modernizare strada Nicolae Iorga, reabilitare blocuri 33 și 35, în strada I.C. Brătianu, reabilitare bloc Dacia 104, în strada Depozitelor, și reabilitare bloc IRTA, Bulevardul Republicii. „Se lucrează intens – avem deschise, în acest moment, peste 20 de șantiere, în tot orașul!”, a confirmat edilul. De altfel, în această perioadă, Administrația Domeniului Public Pitești execută lucrări de reparații ale carosabilului deteriorat pe Aleea Soarelui – porțiunea de 125 de metri cuprinsă între strada Deceneu și strada Argedava, în cartierul Războieni.
Un alt obiectiv așteptat în Pitești este bazinul de înot didactic și agrement din Prundu, care va fi situat pe Bd. Petrochimiștilor – Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” și va fi construit din fondurile Companiei Naționale de Investiții. Complexul va fi dotat cu o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, vestiare, spații tehnice, parcări, amenajări exterioare și gradene cu 124 de spectatori. „Am predat amplasamentul de lucru, constructorul ni-l va da la cheie în 2025”,
a spus primarul Piteștiului.
M.S.

Citește și Veşti bune pe linia sănătăţii. Primarul Cristian Gentea: „Vor fi construite două noi dispensare în Piteşti!”

Citește și Un doctor în fizica plasmei, cercetător la Boston, are amintiri din tinereţe cu primarul Piteştiului: „Pe Cristi Gentea l-am cunoscut în facultate. Era un student eminent şi un foarte bun fotbalist”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *