Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Suntem cea mai defavorizată echipă din punct de vedere al arbitrajului”

de | 5.01.2022 12:17 | Actualitate, Sport

Cum a fost anul 2021 pentru FC Argeș, pentru conducerea clubului?
  • Pentru mine a fost un an foarte bun, ținând cont că s-a făcut aproape un an și zece zile de când am venit la FC Argeș. Iar situația în care se afla echipa atunci nu mai are rost să o amintesc. Eu zic că am făcut o echipă foarte bună cu Andrei Prepeliță, cu Mihăiță Ianovschi și cu toți cei care au fost alături de noi. Nu în ultimul rând cu jucătorii, care au pus mult suflet și au avut o determinare care a trebuit să fie și în turul campionatului. Am reușit să ne salvăm, iar sigur că lucrurile schimbându-se în bine după 6-7 luni de zile, dl primar Cristian Gentea s-a implicat alături de noi toți și am încercat să aducem jucători valoroși, jucători cu experiență, jucători care au adus plus valoare echipei. Ne dorim să facem parte din primele șase echipe ale Ligii I. Sigur că am început mai greu, dar, ușor-ușor, echipa a început să joace și jucătorii s-au adaptat foarte bine, având în vedere că au venit și foarte mulți noi. Sigur că dezamăgirea a fost la sfârșitul turului, când nu am reușit să câștigăm cele două meciuri, dar per total eu zic că am rămas cu șanse de a ne îndeplini obiectivul și în acest an, adică intrarea în play-off. Ca bonus pentru suporteri, ne dorim din suflet să trecem mai departe, să jucăm finala Cupei României. FC Argeș nu a mai făcut de mult timp această performanță și acesta a devenit al doilea obiectiv. Am avut toată susținerea d-lui primar Gentea din punct de vedere financiar, jucătorii sunt plătiți la zi. Pentru mine a însemnat foarte mult cuvântul dânsului și promisiunea pe care am obținut-o de la dânsul în momentul când am venit de la FRF și nu îmi pare rău de nicio secundă petrecută alături de FC Argeș. Domnul primar s-a ținut de cuvânt și în continuare ne susține total pentru ca această echipă să-și poată îndeplini obiectivul, adică play-off-ul și, de ce nu, în următorii ani să ajungem să jucăm într-o cupă europeană, dacă nu chiar mai devreme.

Citește și FC Argeș, antrenament cu 19 fotbaliști, în a treia zi a lui 2022. Restul au fost învoiți

Citește și Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „Putem ataca noul an cu forţe proaspete, să prindem play-off-ul”

„Cu un transfer, două, maximum trei, ne putem îndeplini obiectivul”

Am putea vorbi în această perioadă de reproșuri, regrete?
  • Singurul regret pe care îl am este faptul că, deși am jucat foarte bine, am avut în anumite meciuri puncte pierdute. Suntem cea mai defavorizată echipă din punct de vedere al arbitrajului. Am avut discuții și cu domnii Adrian Bumbescu și Radu Vișan de la Federație… De câte ori am posibilitatea le reamintesc că FC Argeș este clubul cel mai defavorizat în momentul acesta în ceea ce privește arbitrajul. Am făcut și un memoriu la Federație, adică eu cred că acesta este singurul lucru care m-a durut, și anume că am fost dezavantajați, mai ales în meciul cu Gaz Metan Mediaș, unde am avut un penalty clar, pentru că de acolo am început să avem o perioadă cu multe puncte pierdute. Trebuia să câștigăm și cu siguranță eram în primele șase echipe ale campionatului. Acesta ar fi singurul meu regret, în rest, faptul că am făcut o echipă puternică, că avem antrenori argeșeni tineri, cu suflet, se pare că ne-a ieșit deocamdată și am reușit să-i menținem la echipă, să avem continuitate, pentru că aceasta este cea mai importantă. Eu am mare încredere în ei și în momentul acesta, sincer vă spun, împreună cu încă un transfer, două, maximum trei, dacă reușim, ne putem îndeplini obiectivul în acest an.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Unii jucători ne cer dublu, ca bani, şi domnul primar face eforturi..”

„Nu ne putem permite să dăm salarii așa cum se dau la CFR Cluj sau la Universitatea Craiova”

A avut loc reunirea lotului. Ce ne puteți spune despre noutăți în lot?
  • Am avut câteva întruniri cu dl primar și deocamdată ne-am axat pe jucătorii pe care îi avem în lot. Am prelungit contractele mai multor jucători, ne dorim foarte mult ca celor de bază să le prelungim contractele cu cel puțin doi ani și sigur că am avut o discuție cu dânsul să mai aducem și doi-trei jucători. Suntem în discuții, căutăm jucători valoroși pe posturile unde avem nevoie și până pe data de 7-8 ianuarie, maximum 10 ianuarie, sperăm să aducem și alți jucători la FC Argeș. Dar, cum am spus, nu vor veni foarte mulți jucători. Unii vor mai pleca, alții vor veni, să vedem. Deocamdată suntem la nivel de discuții, dar noi lotul ni l-am făcut astă-vară. Avem lot destul de valoros până acum, dacă vom mai găsi ceva mult peste ce avem noi, cu siguranță vom aduce și o vom face săptămânile care urmează, cel mult două săptămâni. Nu avem nicio certitudine până acum, suntem la nivel de discuții. În această perioadă anumite echipe pleacă în pregătire și renunță la anumiți jucători. Am văzut per ansamblu ce jucători sunt disponibili în această perioadă. Trebuie să ne încadrăm și într-un buget, pentru că noi nu ne putem permite să dăm salarii așa cum se dau la CFR Cluj sau la Universitatea Craiova. În momentul în care vine la FC Argeș, jucătorul trebuie să știe că salariile sunt mult mai mici față de cele de la cele două echipe enumerate mai sus, dar le sunt plătite la zi. Nu ne putem compara cu cele două forțe pe care le-am spus mai devreme, dar trebuie să se știe că la Pitești s-au făcut niște eforturi din punct de vedere financiar foarte-foarte mari.

Citește și Jean Vlădoiu: „Ar fi fantastic pentru Piteşti să jucăm finala Cupei”

„Viitorul echipei FC Argeș se va baza în următorii ani pe ceea ce producem noi, în proporție de peste 70-80% ”

Cum stăm cu propria pepinieră? Există în prezent jucători care pot promova la echipa mare?
  • Am avut în această minivacanță mai multe întâlniri cu Andrei Prepeliță, cu Mihăiță Ianovschi și cu Constantin Schumacher și vreau să vă spun că ne gândim și la echipa noastră de Liga a III-a. Să mai aducem doi-trei jucători valoroși. Avem în zona limitrofă cluburi precum Aripi Pitești sau Unirea Bascov și am observat că avem jucători interesanți, am făcut o listă pe care să o prezentăm d-lui primar. Anumiți jucători o să îi aducem liberi, dar mai sunt și anumiți jucători care necesită un salariu de maximum 2.500 de lei. Sper ca dl primar să ne ajute la un jucător sau doi, pentru că și Schumacher și echipa a doua au nevoie de experiență, pentru ca acești copii de 16-17 ani să aibă lângă ei și jucători cu experiență, ca să îi ajute în anumite momente. În rest, la copii și juniori mai avem multe de schimbat, suntem la început. Chiar dacă avem trei echipe pe primul loc, va trebui să schimbăm mai multe lucruri spre bine. Suntem interesați să îmbunătățim și să aducem copii buni și să-i menținem pe cei mai buni. Ne-am tot gândit la o nouă infrastructură în ceea ce privește copiii și juniorii, poate cei mai buni va trebui la un moment dat să se pregătească într-un fel, iar cei care fac pur și simplu de plăcere, pentru că așa cum bine știți la noi nu se percep taxe la acest nivel, să facă pregătire separat. Adică e nevoie de o schimbare, adică elita va trebui separată de cei care fac acest sport de plăcere pur și simplu. Sunt multe de discutat, nu putem să facem asta peste noapte. În acest an dorim să schimbăm și la copii și juniori ceea ce putem pentru a crește copii într-un mediu sănătos. Dacă o să ne ajute dl primar și cu acel cămin, vom putea să aducem copii din zonele limitrofe, cum ar fi Câmpulung sau Curtea de Argeș, să avem unde să-i cazăm, educație, masă, antrenamente, pregătire specifică în funcție de vârstă, antrenori care vor trebui să-și obțină licența ș.a.m.d. Cred că în aceste condiții lucrurile se vor îmbunătăți. Viitorul echipei FC Argeș se va baza în următorii ani pe ceea ce producem noi, în proporție de peste 70-80%. Trebuie să ne creștem jucători.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Era exact meciul pe care nu trebuia să-l pierdem”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Domnul Primar Gentea zicea altfel la ultima sedinta de consiliu local. Zicea ca rezultatele dezastroase de la FC Arges se datoreaza fotbalistilor de slaba calitate si fara forma fizica pe care selectionerii i-au adus la echipa avand mana libera. Domnule Jean, nu mai da vina pe arbitri !