Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Unii jucători ne cer dublu, ca bani, şi domnul primar face eforturi..”

de | 30.04.2021 10:04 | Actualitate, Sport

# Cum comentați ultimele rezultate? O înfrângere acasă, cu Chindia, și o victorie în deplasare, la Astra?
– Au fost două meciuri foarte bune pentru noi. Din păcate, unul în care am jucat foarte bine cu Chindia, poate că mai bine decât în meciul câștigat cu Astra, însă nu am reușit să marcăm. Cu Chindia a fost o jumătate de ocazie, de fapt nici nu a fost gol, ci mai mult autogol… Ce pot să spun? Dacă așa a vrut bunul Dumnezeu să se întâmple, așa s-a întâmplat. Am pierdut trei puncte nemeritat. Victoria de la Astra este meritul băieților, a antrenorilor, pentru că ne-am remontat în doar trei zile. Au jucat foarte bine și am câștigat trei puncte. Acesta este fotbalul! Noi ne-am fi dorit să luăm 9 puncte și am fi fost liniștiți acum și mă refer și la meciul cu Iașiul, unde am pierdut două puncte foarte importante. Din păcate, așa a fost să fie. Însă, din punct de vedere al determinării, al ambiției, al jocului, am încercat să jucăm, ne-am creat ocazii, chiar nu avem ce să le reproșăm jucătorilor din punctul acesta de vedere. Ne-a lipsit șansa de a marca și, deși ne-am creat ocazii, nu am reușit să finalizăm și mă refer la meciul cu Chindia și la cel cu Iași. Jucătorii vin după o perioadă – aș numi-o eu – nefastă, dacă ne gândim că am fost la trei puncte de a prinde play-off-ul într-un meci cu Hermanstadt, unde cred eu ne-am creat cele mai multe ocazii pe care FC Argeș le-a avut într-un meci în deplasare. La fel, nu am reușit să marcăm, deși am avut cel puțin trei situații de a marca singuri cu portarul. Din păcate acesta este fotbalul, pentru că, dacă am fi prins play-off-ul, am fi fost mult mai liniștiți și jucătorii, de asemenea, și știți cum e după un asemenea semieșec, să-l numesc așa… Până la urma urmei, în decembrie anul trecut, când am venit, obiectivul nostru era de a rămâne în prima ligă și toți ne credeau retrogradați. Acum acest obiectiv a devenit, așa, ceva normal și mi se pare normal, la cum joacă echipa, la felul în care s-a schimbat în bine echipa, jocul și tot ce se întâmplă în jurul echipei și sigur că tindem să realizăm cât mai mult.

„De la Liga Profesionistă de Fotbal vor veni în jur de 460.000 de euro, până la sfârșitul acestei luni”

# Cum vedeți următoarele meciuri?
– Urmează meciuri grele și sperăm să câștigăm și meciul următor. Dl. primar Cristian Gentea a venit alături de echipă… Din punctul nostru de vedere, tehnic încercăm să ne facem treaba. Aș vrea să subliniez eforturile considerabile ale Primăriei de a prelungi contractele cu unii jucători, care ne cer mult mai mulți bani datorită rezultatelor bune. Ei având contract pe un an de zile, acum tuturor li se termină contractul sau marea majoritate nu au reușit să semneze cu noi. Doar 4-5 jucători și-au prelungit contractele… Ne cer dublu, ca bani, și dl. primar face eforturi și este de acord să le plătim, dar rămâne ca ei să decidă ce vor în viitorul apropiat. Să facem puncte și vom rămâne cu siguranță în prima ligă și să vedem ce eforturi putem face pentru a ține cei mai importanți jucători. Trebuie să mai aducem jucători, acolo unde va fi nevoie, pentru că mai avem nevoie să aducem jucători. Multora li se termină contractul… Mai mult decât atât, s-a venit și cu o primă în plus, adică se stimulează. Când alte echipe din România au probleme financiare și jucătorii sunt neplătiți de luni de zile, chiar din decembrie anul trecut, la Pitești dl. primar a venit cu prime și contracte peste cele normale. Dacă tot au venit acum niște bănuți câștigați de echipă, hai să mai dăm la băieți și totul să fie bine. Acum lucrurile sunt ok. Noi ne dorim din tot sufletul să continuăm așa, pentru că orice loc în clasament mai sus ne alocă niște bani. Adică cu cât ne clasăm mai sus, la fiecare loc câștigăm în jur de 80.000 de euro. Pentru noi contează foarte mult acești bani. Din câte știu, vor veni de la Liga Profesionistă de Fotbal în jur de 460.000 de euro, care vor fi plătiți până la sfârștiul acestei luni, iar după aceea, în funcție de clasamentul din play-out, putem avea această oportunitate de a juca într-o cupă europeană sau pentru o cupă europeană. Deci, am câștigat acest drept și ne gândim că poate ajungem să jucăm baraje și, de ce nu, dacă picăm cu una dintre echipele bune din play-off, poate reușim să învingem și să prindem o cupă europeană. De ce nu?

„Nu mai putem continua cu transferuri de la alte echipe. Ar trebui să creștem jucători de la Centrul de Copii și Juniori”

# Există probleme de lot și mă refer la accidentări, la Covid?
– Din păcate, avem probleme de lot. Mediop are bătături și nu se mai poate încălța și am fost anunțați în ziua jocului. Apoi Deslandes, care, de ceva săptămâni, are și el probleme. Pablo de Lucas este plecat în Spania și are o fisură, cred că l-am pierdut și nu ne mai punem baza pe el până la ultima etapă. Deci, este foarte grav… În plus, oboseala și-a spus cuvântul, oboseală care este normală, fiindcă am folosit meci de meci același 11, cu doar două, trei modificări. Oricum, antrenorii au făcut în așa fel încât cei care se simt mai obosiți să facă un antrenament mai ușor.

# Am văzut că s-au promovat jucători de la Centrul de Copii și Juniori, dar s-au transferat și fotbaliști de la alte echipe. Care este strategia în acest sens?
– Eu zic că nu mai putem continua cu transferuri de la alte echipe și ar trebui să creștem de la Centrul de Copii și Juniori jucători pe care ne putem baza. Eu am văzut deja acolo un jucător fantastic, Mitoi, despre care am vorbit cu Mihăiță Ianovschi și Andrei Prepeliță și am vrea să-l promovăm în viitorul apropiat. Mi se pare cel mai bun produs pe care FC Argeș îl are la momentul de față. Pe lângă el, îl mai avem pe Tudose, care este convocat la echipa națională, și mai avem încă patru-cinci copii, pe care, la fel, i-am luat în pregătire, și pe Tudor, și pe Sin, adică deja acești copii sunt în circuitul echipei naționale și noi i-am luat în pregătire. Dacă nu îi vom lua și nu ne vom baza pe ei, ne va fi foarte greu. Așa, să-i împrumutăm pentru un an și apoi să rămânem fără ei, ca să-i aibă alții, FC Argeș nu cred că va avea viitor. Am fost într-o situație dificilă, nu am avut timp, dar acum trebuie să punem bazele Centrului de Copii și Juniori, să ne creștem copii. Din păcate, la Pitești asta s-a întâmplat… Suntem nou promovată și am jucat în ligile inferioare până acum. Dar cred că, ușor-ușor, învățăm din greșeli și lucrurile se vor pune la punct.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii