Web Analytics

Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „Putem ataca noul an cu forţe proaspete, să prindem play-off-ul”

de | 29.12.2021 13:14 | Actualitate, Sport

Un scurt bilanț al acestui sezon pentru FC Argeș?
  • Am început sezonul un pic mai greu, cumva așteptat, pentru că au fost schimbări de jucători, au venit jucători străini, care nu s-au adaptat, până și-au intrat în ritm, după care a urmat o perioadă bună. Iar pe final, începând de la meciul cu Gaz Metan Mediaș, mă așteptam la mai mult, să facem mai multe puncte. Poate era altceva dacă noi câștigam acel meci pe care l-am avut sub control, ca joc și ocazii, dar din păcate l-am gestionat greșit. Am luat două goluri în ultimele minute ale reprizelor și de acolo a urmat meciul cu Rapid, în care nu am reușit să ne ridicăm la înălțimea meciului, atmosferei, am făcut niște greșeli… Am făcut greșeli personale și în meciul cu Sepsi și în meciul cu CFR, care ne-au făcut să nu obținem puncte. Suntem pe locul 8, la 4 puncte de ultima echipă care este în play-off, suntem în semifinalele Cupei României. Putem ataca noul an cu forțe proaspete și să prindem play-off-ul.

Citește și Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „S-au pierdut multe meciuri pe greşeli individuale. Trebuie să le eliminăm”

Citește și Latovlevici și antrenorii Prepeliță și Ianovschi, în echipa ideală a Ligii I

„Am avut o problemă la finalizare ”

Ați avea ceva de reproșat pentru acest sezon?
  • Nu pot să spun că aș avea ceva de reproșat. Am discutat cu jucătorii, am făcut analiza fiecărui meci, știu unde au greșit, sunt conștienți de acest lucru. Poate și noi am greșit în unele momente… Urmează o perioadă de pregătire, în care pe jucătorii care au venit pe parcurs, și mă refer aici la jucătorii de atac care au venit și nu au avut un nivel de pregătire foarte bun, să-i aducem la un nivel cât de cât bun. Apoi au urmat niște accidentări și aici am avut o problemă, la finalizare, pentru că în unele partide am avut ocazii să închidem meciurile și nu am făcut-o.
Care ar fi punctele pozitive ale acestui sezon?
  • Eu cred că am reușit să-i integrăm pe nou veniți, echipa este unită, are spirit, să spun așa, și o vom demonstra în anul care vine. Chiar dacă ultima impresie a lăsat de dorit, și mă refer la aceste ultime meciuri, și lumea este un pic supărată, trebuie să vedem lucrurile pozitiv și să continuăm să credem în acest obiectiv, pentru că este unul realizabil.

Citește și Sancţionat de FRF pentru că nu are licenţa PRO, Andrei Prepeliţă reacţionează: „Nu văd de ce aş fi amendat şi suspendat două etape! Am luat legătura cu avocatul şi am făcut contestaţie”

„Reunirea lotului este pe 3 ianuarie”

Ce ne puteți spune despre plecări, despre veniri de jucători în această iarnă?
  • Nu pot să vă spun decât că Andrei Pițian și-a reziliat contractul de comun acord cu clubul. Și-a dorit să meargă în altă parte, unde poate să joace mai mult. În rest, toți jucătorii sunt sub contract, vom vedea ce discuții vom avea cu conducerea… Practic, lista noastră este plină, în afară de acest loc lăsat liber de Andrei Pițian, și vom vedea ce vom aduce. Este o perioadă de iarnă în care jucătorii sunt sub contract, iar valoarea celor care sunt fără contract nu este una foarte bună, cu câteva excepții.
Să înțelegem că nu vor veni jucători noi în această iarnă?
  • Păi, după cum bine știți, avem lista completă și în funcție de cine va pleca putem discuta și despre nou veniți.
Care ar fi programul de pregătire până la reluarea campionatului?
  • Reunirea lotului este programată pe data de 3 ianuarie 2022, pe data de 4 ianuarie avem programată vizita medicală, după care, pe data de 5 ianuarie vom pleca în cantonament la Mogoșoaia, așa cum am făcut și anul trecut în iarnă, până pe data de 14 ianuarie. Suntem programați să jucăm primii în etapa următoare, vineri, pe 21 ianuarie, cu Dinamo București. În primă fază am fost programați în ziua de luni și atunci mai aveam 3-4 zile în plus, dar am fost mutați vineri și trebuie să ne întoarcem din cantonament cu o săptămână înainte, pentru că intrăm în săptămâna meciului.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Ne trebuie doi jucători de gol. Dacă nu-i găsim, play-off-ul va fi o fata morgana”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole