Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Mai sunt multe de pus la punct, dar, cu răbdare, eu zic că FC Argeş poate deveni o nucă tare şi în acest sezon”

de | 1.09.2022 13:15 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați cele două victorii, cu CS Mioveni și Chindia Târgoviște?

– Ne-am dorit foarte mult să câștigăm cele două meciuri. Sunt șase puncte foarte importante pentru FC Argeș și, din fericire, am reușit să trecem cu bine peste cele două etape. Așa cum am cerut de fiecare dată, răbdare, pentru că lucrurile se vor îmbunătăți și ca joc, și ca atitudine, cred că putem continua la fel de bine. Ne așteaptă un meci greu la Botoșani, dar, așa cum am mai spus-o, pentru noi nu există meci ușor. Campionatul este mult mai greu, nu mai există echipă favorită, așa cum ați văzut în primele șapte etape. Oricine poate să încurce pe oricine, de aceea este foarte important să câștigăm și, în momentul în care vin victoriile și se leagă, șase puncte ne pot duce acolo unde ne dorim cu toții, în primele șase echipe din clasament. Sigur că suntem la început, mai este mult de muncă, au mai apărut și accidentări, dar sperăm să continuăm la fel de bine cum am făcut-o și până acum.

„Dacă îți dispar doi-trei jucători, sigur că se cunoaște, dar ne-am pregătit…”

Despre ce accidentări este vorba?

– Păi, Turda, după cum știți, a avut un accident destul de grav și s-a operat; vom vedea cu Bertrand dacă are ruptură sau contractură, la fel și în cazul lui Cestor, care a simțit o contractură, a făcut tratament și de două săptămâni trage de el. Sunt jucători importanți în agrenajul echipei. Pentru noi orice jucător contează, neavând un lot foarte numeros. Dacă îți dispar doi-trei jucători, sigur că se cunoaște, dar ne-am pregătit, avem și jucătorii care au evoluat mai puțin și pot intra oricând. Andrei Prepeliță și-a făcut foarte bine temele pentru acest campionat, acum rămâne de văzut cum va alege primul unsprezece pentru următorul meci și cum vom reuși să recuperăm jucătorii care au probleme. Nu știm cu Bertrand dacă are ruptură, ceea ce ar însemna să stea două-trei săptămâni, sau dacă are contractură, care în câteva zile se poate rezolva. De aceea, orice jucător este important pentru noi și sperăm să nu mai avem parte de accidentări.

Citește și ”Generalul adjunct” de la FRF a povestit cum tatăl lui l-a adus la meciul FC Argeș – Nottingham Forest

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cu un salariu ca al lui Malele noi plătim patru jucători la Piteşti”

Care este situația lui Șerban?

– Șerban a revenit și în ultimele două săptămâni a făcut antrenamente cot la cot cu ceilalți colegi, deci este spre bine. Au intrat în joc foarte bine și el, și Tofan și sunt OK. Și Tofan a avut ceva probleme, dar acum este bine.

„În primul rând, aș remarca echipa, grupul. Unii jucători au înțeles la ce nivel au venit”

În aceste două victorii putem vorbi despre jucători remarcați în mod special?

– Nu. Eu aș remarca echipa. În primul rând, echipa, grupul. Unii dintre ei au înțeles la ce nivel au venit și pentru jucătorii străini această perioadă de acomodare este foarte importantă; eu cred că, ușor-ușor, reușim să-i integrăm. Am văzut determinare, am văzut ambiție și de la ei, încă de la jocul de la Mioveni. Am avut un joc foarte greu acolo. Din câte am simțit eu, unora li s-a părut meciul acesta, așa, mai ușor, dar eu consider că CS Mioveni este o echipă foarte puternică și majoritatea prietenilor sunt conștienți de lucrul acesta. CS Mioveni are o echipă cu omogenitate. Ați văzut că la Ploiești au avut jocul la discreție și puteau câștiga, adică ei au nevoie de o victorie și o să vedeți că Mioveniul va fi una dintre echipele care vor pune probleme în continuare oricărei echipe din prima ligă. Noi știam orgoliile, știam tot ceea ce înseamnă acest meci pentru FC Argeș, nu-i mai bătusem de foarte mult timp… Andrei Prepeliță a pregătit foarte bine meciul, băieții, de asemenea, s-au ridicat la un nivel destul de bun, am mai avut un gol, după părerea mea, al lui Garita, anulat, chiar dacă am avut VAR; ulterior am văzut că a fost la limită, la fel de bine putea fi validat, dar, una peste alta, ne bucurăm pentru cele trei puncte.
În al doilea meci, cu Târgoviște, nu mai are rost să mai discutăm, pentru că întotdeauna am avut meciuri grele cu cei de la Târgoviște; și când am scăpat de retrogradare, și anul trecut, când am prins play-off-ul, la fel de greu a fost, la fel am fost conduși la pauză și am revenit și am câștigat. Eu sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut; sigur că mai sunt multe de pus la punct, dar cu răbdare eu zic că FC Argeș poate deveni o nucă tare și în acest sezon pentru orice echipă din prima ligă.

Citește și Juniorii de la FC Argeș, rezultate deosebite în acest weekend

„Cred că în doi-trei ani vom vedea foarte mulți tineri promovați la echipa mare”

Cum comentați performanța juniorilor alb-violeți de la Brașov?

– Este un pas înainte și mă bucur foarte tare. Suntem conștienți că avem copii foarte buni, numai că ei mai au nevoie de timp, mai au nevoie de pregătire până când vor ajunge la echipa mare; dar în ultimii doi-trei ani și la copii și juniori lucrurile s-au mișcat destul de bine. În viitorul apropiat vom avea mult mai mulți copii crescuți din pepiniera proprie, care să ajungă la echipa mare. Rezultatele aduc un moral bun și emulația care s-a creat și în jurul clubului cred că nu poate decât să-i ajute. Suntem la început, vom continua tot așa și trebuie să mai găsim copii buni pe care să-i aducem la Pitești. Cred că în doi-trei ani vom vedea foarte mulți tineri promovați la echipa mare. De fapt, cred că acesta este și obiectivul clubului FC Argeș, să aibă cât mai mulți jucători crescuți în pepiniera proprie. Ei trebuie să înțeleagă ce înseamnă FC Argeș, ce înseamnă performanța și trebuie crescuți în acest spirit. Cred că vom reuși… Sunt oameni cu suflet implicați, mulți dintre ei argeșeni, și cred că lucrurile merg spre bine la Pitești.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Au venit 10 jucători noi, au plecat 15 şi avem 6-7 de la echipa a doua”


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *