Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Au venit 10 jucători noi, au plecat 15 şi avem 6-7 de la echipa a doua”

de | 1.07.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

S-au făcut în ultima perioadă 10 transferuri noi la FC Argeș și de aceea vă întreb: cum s-au acomodat și dacă sunteți mulțumit de acești jucători?

– S-au adaptat foarte bine. Sunt jucători valoroși. Eu cred că sunt mult peste ce am avut până acum ca tehnicitate, viteză, ca să nu mai vorbim de experiență. Eu cred că sunt transferuri reușite și FC Argeș va arăta mult mai bine decât anul trecut din toate punctele de vedere. Cert este că anumiți jucători au venit pe parcurs, dar Andrei Prepeliță a avut la dispoziție o săptămână, a avut două meciuri amicale. Din păcate, al treilea meci din Austria nu s-a mai putut realiza. Cel care s-a ocupat de organizarea acestui turneu ne-a promis că în ziua în care ne vom întoarce în țară, adică duminică, vom juca un meci la ora 11, noi le-am spus că suntem dispuși să jucăm și la ora 13, pentru că trebuia să plecăm la aeroport spre seară, dar din păcate a căzut acest ultim meci de pregătire. Ne-am dorit o echipă mai puternică, era vorba de Hajduk Split, și din păcate a picat, dar am făcut un joc între noi, am văzut calitate, i-am văzut pe jucători și linia de fund și la mijloc… Mai avem nevoie de un atacant și încă un mijlocaș și în aceste condiții cred că avem toate posturile acoperite. Sunt jucători de valoare apropiată, concurența este mare… De mult nu am mai văzut asemenea antrenamente spartane ca în aceste două săptămâni; nu au avut nici măcar o zi liberă. Chiar și în ziua meciului, Andrei a făcut antrenament cu 3 ore înainte. Deci, a fost ceva spartan, nu ne-au interesat rezultatele, ci numai pregătirea echipei, de care aveam mare nevoie.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Ca să ne batem de la egal la egal cu primele trei echipe din campionat, trebuie să aducem jucători şi mai valoroşi”

„Orice jucător poate face parte din primul 11, dintre nou-veniți”

Din cei 10 jucători care au venit, câți pot fi titulari în acest moment?

– Asta decide antrenorul, dar, din punctul meu de vedere, orice jucător poate face parte din primul 11, dintre nou-veniți. Noi am prelungit, și dl Gentea s-a ocupat de acest lucru, contractele unor jucători înainte de a se termina contractele celor 15 de care ne-am despărțit, am prelungit unor jucători despre care noi am considerat că merită să continue la FC Argeș. Noi am făcut de luni de zile o listă cu jucători, am văzut jucătorii, am avut noroc, pentru că dl Gentea s-a implicat și ne-a spus să ne uităm la FC Botoșani, la ce jucători aduc, cum îi vând, deci cum vor ajunge la un moment dat să se autofinanțeze datorită acestor jucători care vin și sunt vânduți mai departe. I-am promis d-lui primar că Andrei Prepeliță poate să facă la fel de bine acest lucru, așa cum face Marius Croitoru. Dar a fost nevoie și de Mihai Joița, pe care eu l-am cunoscut ulterior, pe care l-am pus în legătură cu dl primar și care ne-a dat foarte mulți jucători. Eu cu Andrei am ales jucătorii cât am fost plecați, dl primar a făcut un efort și zi de zi a luat legătura cu impresarii și a semnat cu jucătorii pe care noi i-am desemnat. Din fericire, noi în Austria am primit acești jucători și am fost impresionați de ei, de felul cum se pregătesc și mă refer la jucătorii cu experiență, dar și la cei tineri, care au făcut față cu brio, cei pe care i-am avut de la copii și juniori. Toți au fost implicați și au dat maximum în această pregătire.

Citește și Jean Vlădoiu: „În următoarele săptămâni, mulţi vor pleca…”

„Peste ceva timp FC Argeș o să promoveze jucători, care să ajungă la echipe mari, chiar și din străinătate”

Care sunt juniorii care au venit la echipa mare?

– A fost Florescu, l-am mai adus pe Hațegan, jucător foarte interesant, jucător care a crescut în America, a jucat și prin Germania, promite foarte mult, are niște calități extraordinare. Apoi, datorită d-lui Mihai Joița, am primit jucători fabuloși de care FC Argeș are mare nevoie și pe care nu prea i-am avut până acum în curte. Marius Constantin, un jucător cu experiență mare… Avem și niște copii de senzație, acest Covaci, după părerea mea, când te uiți la el, îl vezi așa firav, dar la câtă răutate și ambiție am văzut la copilașul acesta, îmi dă mari speranțe. La 18 ani are inteligența jocului, pasează foarte bine, are viteză… Mai este și Gaspar, mai avem și la echipa a doua jucători care au posibilitatea să ajungă la pregătire la echipa mare. Vom mai lua în pregătire copii și în cantonamentul de 7 zile de la Curtea de Argeș, unde vom avea și trei meciuri amicale. Cred că suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Ca o concluzie, au venit 10 jucători noi, au plecat 15 și avem 6-7 jucători de la echipa a doua pe care ne putem baza la lotul mare. Mai avem și copii născuți în 2007, dar care mai au nevoie de pregătire, de program, deci vom începe să creștem și copii din propria pepinieră și o să vedeți că peste ceva timp FC Argeș o să promoveze jucători, care să ajungă și la echipe mai mari, chiar și din străinătate.

Care sunt meciurile amicale din cantonamentul de la Curtea de Argeș?

– Vom juca cu Chiajna, CS Mioveni și Steaua București.

Citește și Jean Vlădoiu: „Cu siguranţă, 14 jucători vor pleca de la FC Argeş”

„Daniel Stanciu are oricând loc în echipa noastră. Vom vedea ce responsabilități va avea și împreună cred că putem fi mai puternici”

Ce ne puteți spune despre aducerea în conducerea FC Argeș a lui Daniel Stanciu?

– Am vorbit la telefon cu Daniel și urmează să ne vedem și față în față. Am înțeles că vine cu sufletul alături de echipă și ne vom pune pe treabă. Eu pot lucra cu oricine, atâta timp cât apără culorile clubului și face totul pentru FC Argeș.

Ce funcție va avea?

– Cred că dl primar știe acest lucru, pentru că eu încă nu am apucat să vorbesc pe această temă cu dânsul, dar cred că săptămâna aceasta veți afla. Dl Gentea este în măsură să vă spună mai multe detalii, eu am fost plecat, pentru că am vrut să fiu alături de echipă în Austria, să văd noile achiziții, să văd băieții la treabă și credeți-mă că lucrurile sunt așa cum le-am dorit.

Ce l-ar recomanda pe Daniel Stanciu pentru o funcție de conducere la FC Argeș?

– Nu știu ce funcție, dar Daniel a mai lucrat, vine din media, are o relație foarte bună cu presa. Eu zic că este un băiat pregătit, care ne poate ajuta din toate punctele de vedere. Știți că noi l-am pierdut pe Bogdan Stoica și cred că Daniel are oricând loc în echipa noastră. Vom vedea ce responsabilități va avea și împreună cred că putem fi mai puternici.

Citește și Jean Vlădoiu: „Jucătorii din Madagascar care au semnat cu FC Argeş sunt la echipa naţională”


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *