Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cu un salariu ca al lui Malele noi plătim patru jucători la Piteşti”

de | 12.08.2022 10:40 | Actualitate, Home, Sport

Una caldă și una rece, două victorii și două înfrângeri pentru FC Argeș…

– Ne așteptam la un meci greu cu cei de la Rapid, mai ales după rezultatele obținute acasă, publicul extraordinar, știam ce ne așteaptă acolo, dar Andrei Prepeliță a pregătit foarte bine acest meci. Din păcate, ca și la Sepsi, am avut o ocazie imensă, băieții au jucat foarte bine în prima parte și puteam să terminăm cu 1-0 la pauză pentru noi. A fost o zi aniversară pentru noi și îmi pare rău pentru suporteri, care au venit în număr foarte mare. Vă spun că numai la ei m-am gândit, ca meciul acesta să nu-l pierdem, pentru că, după aspectul jocului, eliminând anumite greșeli în anumite momente, eu cred că puteam să luăm cel puțin un punct. Cei de la Rapid nu au fost cu nimic mai presus, cel puțin în prima repriză, când nu au ajuns să dea un șut la poartă. Știam însă că, dacă vom greși, ne va costa. Să nu uităm de public, de tot ce se întâmplă acolo în Giulești, de stadionul nou… Există o atmosferă aparte acolo, există o susținere totală din partea suporterilor și presiunea pe care au simțit-o probabil jucătorii noștri, pentru că unii dintre ei au fost copleșiți în anumite momente, și-a spus cuvântul. Am văzut niște greșeli copilărești, iar despre ratarea lui Bertrand ce să mai zic…! E greu să ratezi din asemenea poziție.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „FC Argeş are în sfârşit şi pe banca de rezervă jucători de valoare apropiată”

„Trebuie să fim atenți, să avem răbdare, să construim, să punem presiune pe adversar și să marcăm”

Cum vedeți meciul cu Craiova, din etapa următoare?

– Este o partidă foarte importantă, așa cum sunt toate în acest campionat. Nu mai există meciuri ușoare pentru noi, așa cum nu au existat nici până acum. Este un meci pe care va trebui să-l câștigăm, chiar dacă acest campionat este unul mai greu decât cel de anul trecut. Avem șase puncte din patru etape, urmează două meciuri foarte importante, pe care, zic eu, le putem câștiga. Dacă vom elimina greșelile, avem forța, avem jucători cu experiență și, dacă vom fi mai atenți la finalizare și vom reuși să marcăm atunci când ne creăm ocazii, mai ales la 0-0, altfel vor sta lucrurile. Ați văzut că și la 2-0, în repriza a doua am reușit să marcăm și, dacă nu am fi luat golul doi, eu zic că am fi jucat până dimineață și nu pierdeam meciul cu Rapid. Asta înseamnă că și contra celor de la Craiova trebuie să fim atenți, să avem răbdare, să construim, să punem presiune pe adversar și să marcăm. Am văzut un Ișfan în ultimele două meciuri într-o formă extraordinară, deci se poate.
Din punct de vedere fizic stăm foarte bine, alergăm, nu avem cârcei, nu stăm pe jos, nu ne văităm, indiferent la ce oră din zi am juca, adică am văzut pregătire bună și am mare încredere în echipă și în antrenori că lucrurile vor fi așa cum trebuie la Pitești.

Citește și Jean Vlădoiu: „Jucătorii din Madagascar care au semnat cu FC Argeş sunt la echipa naţională”

„Ișfan este deocamdată la FC Argeș, iar Șerban va rămâne la Pitești cu siguranță”

Apropo de Ișfan, care este poziția oficială a clubului vizavi de un eventual transfer al acestui jucător?

– Deocamdată este la FC Argeș, au fost discuții, au fost oferte, știe toată lumea, știe și Ișfan, dar deocamdată rămâne la FC Argeș.

Ce ne puteți spune despre Ionuț Șerban, cel care, conform unor zvonuri, ar fi dat către CS Mioveni?

– Nu este adevărat. Șerban a fost accidentat, a revenit, a făcut antrenament în proporție de 50-60% și probabil că în această săptămână va intra în program normal. El va rămâne la Pitești cu siguranță.

Cum comentați transferul lui Malele la CFR?

– Mi-a spus și mie dl primar Gentea, am văzut ce s-a scris, am văzut că a ajuns acolo… Nu putem noi să-l aducem pe Malele… Malele a avut un an de excepție la FC Argeș, Malele are la Cluj un salariu fabulos, a avut în țările arabe un salariu de 40.000 de euro pe lună, la fel și la CFR Cluj. Adică noi nu putem să dăm asemenea salarii la Pitești niciodată, nu avem cum, nu suntem de nivelul celor de la CFR să dăm atâtea zeci de mii de euro unui jucător precum Malele. Și eu și Andrei Prepeliță îl știm destul de bine pe Malele și vă spun că nu știu cât va juca Malele la CFR Cluj. Va trebui în primul rând să se pregătească; noi, pentru că nu am avut alt atacant, l-am băgat, bătea și penalty-urile și așa s-a făcut că a prins o perioadă bună la Pitești. El este însă un atacant de 4-5 goluri pe sezon, iar la noi a prins o anumită conjuctură, toată echipa juca pentru el. Este un jucător cu calități, un jucător de forță, dar nu știu dacă poate să repete un an așa cum l-a realizat la FC Argeș, când a avut un aport decisiv în salvarea de la retrogradare. De aceea vă spun că nu este nicio pierdere pentru FC Argeș și chiar dacă vroiam nu aveam cum să-l aducem din nou la Pitești, să-i dăm un asemenea salariu.

Citește și Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Au venit 10 jucători noi, au plecat 15 şi avem 6-7 de la echipa a doua”

Malele a fost la un moment dat și prin Pitești și de aceea vă întreb dacă au existat discuții privind revenirea sa la FC Argeș.

– Nu am avut nicio discuție cu Malele. Nu ne băga pe noi în seamă Malele. El şi impresarul erau la un alt nivel, nu aveai cum să discuți cu Malele la un asemenea salariu niciodată. Am văzut tot felul de comentarii… Cu un asemenea salariu noi plătim patru jucători la Pitești. Și apoi, nu aveam cum să-l aducem, el a venit târziu, habar nu aveam noi de Malele. Făcusem majoritatea transferurilor și nu știam cum să mai renunțăm la unii jucători, pentru că s-a depășit puțin bugetul. Ați văzut că s-a renunțat și la Ganea…

Bugetul este mai mare decât anul trecut?

– Este puțin mai mare, dar și în aceste condiții a trebuit să renunțăm la unii jucători, așa cum a fost cazul lui Ganea.

Citește și Daniel Stanciu, director executiv FC Argeş: „Nu avem timp să ne plângem. Trebuie să lucrăm mai mult…”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *