Web Analytics
scris joi, 25.08.2022

”Generalul adjunct” de la FRF a povestit cum tatăl lui l-a adus la meciul FC Argeș – Nottingham Forest

Secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Fotbal, Gabriel Bodescu (foto, în stânga, alături de primarul Cristian Gentea), a fost prezent, ieri, la Muzeul Județean Argeș, la lansarea cărții lui Sevastian Tudor ”FC Argeș, primul club de fotbal din România postbelică (1953-2021)”, prilej cu care l-a felicitat pe autor, în numele FRF, pentru cărțile pe care le-a scris în materie de fotbal.

”Generalul adjunct” de la FRF a povestit cum tatăl lui l-a adus la meciul FC Argeș – Nottingham Forest

Citește și: Primarul Piteștiului va fi prezent la meciul Arsenal-Fulham, la Londra. E invitat de un prieten


Rememorându-și un ”episod” legat de Pitești și de sportul cu balonul rotund, domnul Bodescu le-a povestit celor prezenți în sala ”Amfiteatru” că, pe vremuri, tatăl său l-a adus în Trivale să vadă meciul FC Argeș – Nottingham Forest (scor 1-2).


Partida a avut loc la 7 noiembrie 1979 și conta pentru turul al II-lea al Cupei Campionilor Europeni. Alb-violeții, antrenați de Florin Halagian, au aliniat atunci la start următoarea echipă: Cristian – Cârstea, Ivan, Stancu, Bărbulescu – Chivescu, Iovănescu, Toma, Doru Nicolae – Marin Radu și Nicolae Dobrin. După pauză, au intrat Turcu și Ralea, în locul lui Dobrin și Chivescu. Pentru argeșeni a marcat Ilie Bărbulescu, din penalti, în minutul 59, reducând astfel din diferența de pe tabelă. Printre cei care au evoluat atunci la ”pădurari” s-au numărat și celebrii Peter Shilton (portar al echipei naționale) și Tony Woodcock (de asemenea, jucător al selecționatei Angliei).
Ce timpuri, ce vremuri!
(sursa foto meci: Juha Tamminen)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *