Web Analytics
scris vineri, 05.08.2022

Daniel Stanciu, director executiv FC Argeş: „Nu avem timp să ne plângem. Trebuie să lucrăm mai mult…”

Cum comentați acest început de campionat pentru FC Argeș, două victorii și o înfrângere?

– A fost un început bun de campionat, se putea și mai bine, am avut și șansă… Echipa se sudează, sunt mulți jucători noi și încă mai căutăm formula ideală de start. Important este că am câștigat două partide, meciurile de acasă le-am câștigat și avem speranțe mai bune că o să ne prezentăm mai bine la meciul cu Rapid.

Daniel Stanciu, director executiv FC Argeş: „Nu avem timp să ne plângem. Trebuie să lucrăm mai mult…”

Cum vă explicați totuși înfrângerea de la Sepsi Sfântu Gheorghe?

– A fost o a doua repriză de neînțeles, dacă pot spune așa, foarte multe greșeli tehnico-tactice ale jucătorilor, făcute în partea a doua a meciului, iar apoi Andrei Prepeliță a avut o ședință cu jucătorii și sper să fi rezolvat aceste probleme. Este un pic ciudat, pentru că sunt foarte mulți jucători cu experiență în primul unsprezece care au căzut după golul marcat din penalty de Sepsi.

Citește și Meci cu suspans de Hollywood în Trivale. FC Argeș-Cluj: 3-1

„Sper să scoatem un rezultat bun cu Rapid, mai ales că meciul se desfășoară într-o zi aniversară pentru clubul nostru”

Cum vedeți meciul de la Rapid și apoi cel cu Craiova de pe teren propriu?

– Toate jocurile sunt importante, toate jocurile sunt dificile, Rapidul este pe val, și-a făcut o echipă foarte bună, iar noi încă lucrăm la omogenitate și sper să scoatem un rezultat bun, mai ales că meciul se desfășoară într-o zi aniversară pentru clubul nostru, pe 6 august implinim 69 de ani de la înființare. Este, așadar, un meci important pentru noi și din punctul acesta de vedere. Iar cu Craiova ne dorim să câștigăm, Craiova la fel, o echipă cu rezultate foarte bune, cu victoria în fața CFR-ului și egal la FCSB… Nu va fi ușor, dar sperăm să scoatem maximum din cele două partide și, bineînțeles, din următoarele meciuri, pentru că avem un obiectiv de îndeplinit în acest sezon competițional.

Cum s-au adaptat noii jucători?

– Încă nu s-au integrat toți și la asta lucrăm în momentul de față. În mare, în anumite momente Andrei Prepeliță a încercat să schimbe sistemul, sunt foarte mulți jucători nou-veniți și o mare parte dintre ei sunt străini. Este destul de dificilă această adaptare… Mai aveam nevoie de timp pentru adaptarea jucătorilor, dar să sperăm că lucrurile se vor derula pe repede înainte, pentru că nu avem timp să ne plângem. Trebuie să lucrăm mai mult, să muncim mai mult, să fim atenți la detalii. Avem jucători buni, FC Argeș chiar a transferat jucători buni…

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Acum 10 ani, arbitrul ar fi fost fugărit dacă dădea acel penalty din meciul cu Sepsi”

„Nu am putut să înscriem echipa a doua a clubului în Liga a III-a din cauza punctajului obținut sezonul trecut”

Ce noutăți aveți de la Centrul de copii și juniori, pentru că, la un moment dat, vorbeați despre o reorganizare?

– Așa este. Am adus câțiva antrenori noi, avem o altă filozofie, o altă metodologie. Ne-a dat un pic înapoi cu această reorganizare, faptul că nu am putut să înscriem echipa a doua a clubului în Liga a III-a din cauza punctajului obținut sezonul trecut. Dar avem strategia noastră și trebuie ca în viitorul apropiat să ieșim pe piață cu un alt format al academiei.

Bun, dar ce se întâmplă cu echipa a doua, unde va juca?

– Nu va juca nicăieri, pentru că nu există, nu avem unde să o înscriem. Atunci am redirecționat jucătorii care au depășit limita de vârstă și nu intrau în planurile staff-ului tehnic la prima echipă. O să ne axăm în principal pe grupele de copii și juniori care participă în campionatul Elite, cele trei grupe care funcționează în cele 24 de echipe cele mai bune din țară. Este vorba despre Under 19, Under 18 și Under 16. Urmează ca antrenorul coordonator Bogdan Vișan să întocmească metodologia și strategia, pentru că încă nu au început campionatele la aceste niveluri de vârstă, pentru că ne dorim să aducem cât mai mulți jucători tineri. Este perioada de selecții, în special la cei mai mici de vârstă, deci nu este o transformare, ci sunt niște pași de urmat pentru a deveni o academie de fotbal.

Citește și Viorel Tudose bagă o jumătate de milion de euro în FC Argeş

„Suntem acum în discuții cu doi-trei parteneri importanți și atunci vom vedea care ar fi și bugetul pentru noul sezon”

Ce ne puteți spune despre partea de marketing, pentru că am văzut că au apărut mai mulți parteneri în ultimul timp?

– Așa este. Avem o politică mai agresivă din punctul acesta de vedere și sperăm să atragem cât mai mulți parteneri comerciali alături de noi și să organizăm tot felul de promovări împreună cu echipa și alături de noii parteneri, precum și alături de cei vechi. Avem în perioada imediat următoare câteva evenimente pe care le vom promova așa cum se cuvine, pentru că sunt evenimente importante pentru echipă, pentru istoria acestui club. Se fac pași și în comunicare, și în imagine, și în zona de marketing. Undeva în luna septembrie o să venim cu noua organigramă și noua strategie a clubului, la care lucrăm acum.

Ce ne puteți spune despre bugetul echipei la momentul acesta?

– Deocamdată lucrăm la acest aspect și suntem în grafic. Ar trebui să închidem cu partenerii comerciali, ca să știm exact pe cine și pe ce ne bazăm, pentru că este vorba despre noul sezon. Suntem acum în discuții cu doi-trei parteneri importanți și atunci vom vedea care ar fi și bugetul pentru noul sezon. Avem banii pe care trebuie să îi încasăm din drepturile de televizare, o sumă foarte importantă, avem banii care vin din zona aceasta de marketing și, când vom închide discuțiile, vom vedea și despre ce buget este vorba. Important este că suntem în grafic și că nu avem probleme financiare.

Citește și Mihai Ianovschi, după o viaţă în slujba FC Argeş: ”La timpuri noi, oameni noi! La 71 de ani trebuie să te opreşti, în viaţă trebuie să ai o limită în absolut orice”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *