Web Analytics

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Ca să ne batem de la egal la egal cu primele trei echipe din campionat, trebuie să aducem jucători şi mai valoroşi”

de | 6.05.2022 10:36 | Actualitate, Sport

Mulțumit de evoluția FC Argeș din acest play-off?

– Eu personal sunt foarte mulțumit de faptul că ne-am calificat în play-off, sunt fericit pentru antrenori, pentru echipă, pentru oraș, pentru toată suflarea argeșeană, pentru că acest lucru nu se obține așa, peste noapte. Eu cred că FC Argeș este o surpriză plăcută pentru play-off, chiar dacă mai există comentarii că nu am bătut. Nu suntem singurii care nu am câștigat contra celor trei echipe care se bat la titlu. Așa că, până la urmă, faptul că am ajuns în play-off a fost de bun augur, ne-a adus liniște. Am ajuns pe locul 4 la finalul sezonului regulat, performanță care, după părerea mea, va fi greu de realizat…

Pe ce poziție a clasamentului vedeți pe FC Argeș, la final de play-off ?

– Așa cum am spus, și eu, dar și antrenorii încercăm să terminăm cât mai sus. Adică suntem o echipă de locurile 4-6. Nu putem emite alte pretenții așa, peste noapte. Sunt echipe puternice, însă cred că putem să le punem probleme echipelor mari. Luăm fiecare meci din play-off în parte și, bineînțeles, urmează returul din Cupă, unde cred că putem să remontăm și să avem șanse pentru finală. Nimic nu este pierdut deocamdată.

Un obiectiv imediat acesta ar fi?

– Da. Din câte am discutat cu Andrei Prepeliță, ne vom lupta în fiecare meci din campionat și, desigur, avem această șansă de a ne califica în finală. În această săptămână și săptămâna care vine vom ști exact cum și în ce fel.

Citește și FC Argeş sărbătoreşte 50 de ani de la primul titlu de campioană

„Prepeliță încă nu a semnat, dar urmează săptămâna aceasta, cu siguranță. Mai sunt mici detalii de pus la punct”

Andrei Prepeliță a semnat prelungirea contractului cu FC Argeș?

– Încă nu a semnat, dar urmează săptămâna aceasta, cu siguranță. Mai sunt mici detalii de pus la punct, dar m-am înțeles cu dl Gentea, Andrei este mulțumit… Lucrurile sunt în regulă în momentul acesta la Pitești.

Să înțelegem că și dvs veți continua sezonul următor ca manager la FC Argeș?

– Eu zic că da. Deocamdată mai am doi ani de zile de contract și vom vedea.

Ce ne puteți spune despre declarațiile lui Latovlevici de la finalul meciului cu Craiova, conform cărora unii alb-violeți nu și-au apărat corect șansele?

– Nu cred așa ceva, nu cred că am ajuns noi, la Pitești, să facem asta. Așa au fost speculații și la meciul cu CFR și nu cred că este cazul să discutăm de așa ceva, pentru că nu avem asemenea jucători. Dar sunt şi jucători la final de contract, jucători care sunt greu de motivat. Fiind la final de contract, știți cum e!… Dacă în ultimele 6 luni nu au mai fost contactați, atunci este foarte greu să-și găsească echipă și este foarte greu să-i motivezi ca antrenor. Dar nu avem ce face! De asta avem aceste probleme, plus că unii dintre ei s-au relaxat intrând în play-off. Am jucat bine contra celor de la FCSB, am pierdut cu Farul, am avut o zi mai proastă și înfrângerea de la Craiova la un scor usturător, dar am avut ocazii, nu am marcat… Astea sunt! Avem de învățat, nu am avut decât de câștigat, vedem și noi, cei din conducere, unde suntem la momentul acesta, ce jucători trebuie să mai aducem pentru a crește valoarea și a da un plus de valoare echipei. Am văzut în play-off cam pe unde suntem, între locurile 4 și 6. Și când joci în fața primelor trei echipe, care investesc zeci de milioane an de an… Ca să ajungem să ne batem de la egal la egal cu primele trei echipe din campionat, cu siguranță trebuie să aducem jucători și mai valoroși decât cei pe care îi avem și, împreună cu cei care vor rămâne, eu zic că putem face o echipă mult mai puternică la Pitești.

Citește și FC Argeş şi CS Mioveni – pe ultimele locuri la datorii, într-un clasament al Ligii I

„Nu avem deocamdată la Pitești un copil care, de mâine, de exemplu, să joace titular fără probleme”

Aveți în vedere și promovarea jucătorilor tineri de la Centrul de copii și juniori?

– Obligatoriu, pentru că ne impune și regulamentul. Chiar la următoarele meciuri vom promova un copil, dar sigur că mai avem de așteptat, pentru că nu avem deocamdată la Pitești un copil care, de mâine, de exemplu, ar putea să joace titular fără probleme. Nu avem așa ceva, dar lucrurile se vor schimba. Avem copii de 16-17 ani de viitor și eu am mare încredere că, în doi-trei ani, mulți dintre ei vor ajunge la prima echipă. Au nevoie însă de timp, de muncă și, ușor-ușor, FC Argeș va deveni o pepinieră a fotbalului românesc, așa cum eram odată.

Citește și Jean Vlădoiu, manager FC Argeş: „Vom arbitra acest campionat. Nu vor avea, cu siguranţă, meci uşor cu noi, nici unii şi nici ceilalţi”

„Latovlevici nu e genul de om care să vândă meciuri! Pur şi simplu am avut o zi neinspirată unii dintre noi”

Revenind la Latovlevici, vreau să vă mai întreb despre acele întâlniri ale fotbalistului nostru cu jucători de la Universitatea înaintea meciului…

– Nu cred așa ceva! Iar dacă Latovlevici s-a întâlnit, fie în Craiova, fie în București, a făcut lucrul acesta pentru a bea o cafea, are foarte mulți prieteni. Nu e genul de om care să vândă meciuri! Pur și simplu am avut o zi neinspirată unii dintre noi. Nu vă faceți gânduri de genul acesta, pentru că la FC Argeș nu există jucători care să vândă meciuri, nu avem noi așa oameni…! Lato e un tip mai introvertit, un tip care mai spune ce are pe suflet și în momentele mai delicate, de după meci. Probabil că de aceea a spus ce a spus. La 4-0 e greu să gestionezi momentul. E dureros și pentru ei și pentru noi, ca să nu mai vorbesc de suporteri, și atunci mai scapă câte un cuvânt. Trebuie însă să fim liniștiți, să fim lucizi, am reușit un sezon bun, păcat de meciul acela din piscină, de la Voluntari, pentru că în repriza a doua puteam să marcăm cel puțin un gol și lucrurile ar fi stat altfel. Și așa am ratat prin Jafar incredibil. Am fi pierdut măcar cu 2-1 și era altceva, dar eu zic că avem șanse în continuare.

Citește și FC Argeș pierde în fața celor de la Voluntari, la partida din semifinalele Cupei

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *