Hrebenciuc a făcut cunoştinţă prima oară cu DNA la Piteşti, în 2011

de | 26.10.2014 15:18 | Dezvăluiri

#  El a fost audiat în dosarul fostului președinte al CJ, Constantin Nicolescu, pentru supiciuni de intervenții în promovarea judecătorului Doru Mercan la președinția Curții de Apel Pitești # Alături de deputatul Viorel Hrebenciuc a fost audiat atunci și senatorul Cătălin Voicu, condamnat între timp la șapte ani de închisoare pentru intervenții la judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prima dată când a făcut Viorel Hrebenciuc cunoștință cu procurorii DNA a fost în februarie 2011, la structura anticorupție de la Pitești. Liderul PSD a fost chemat atunci să dea cu subsemnatul în dosarul fostului președinte al CJ, Constantin Nicolescu. 

Audierile au avut legătură cu fraza cheie rostită de procurorul Radu Sevastian la Curtea de Apel Piteşti, înainte ca această instanţă să decidă  judecarea în libertate a preşedintelui CJ Argeş. Atunci, procurorul Radu Sevastian a anunţat că DNA Piteşti va extinde cercetările şi în altă direcţie încercând să probeze faptul că, prin funcţia deţinută, preşedintele Nicolescu ar fi încercat să influenţeze modul în care funcţionează justiţia prin promovarea unui magistrat de la Curtea de Apel Piteşti într-o funcţie de conducere. Magistratul vizat atunci a fost Doru Mercan, fost vicepreședinte și şef al secţiei Penale, care a participat, fără succes, la concursul organizat pentru preşedinţia Curţii de Apel Piteşti în vara anului 2009.

De altfel, judecătorul Doru Mercan (foto), care s-a pensionat de curând, a avut calitatea de martor în dosarul preşedintelui CJ şi a fost audiat de anchetatori în legătură cu această suspiciune. Magistratul a negat orice intervenţie a preşedintelui CJ în favoarea sa, susţinând în faţa procurorilor DNA că l-a consultat pe Nicolescu deoarece, în proiectul managerial pe care trebuia să-l prezinte la concursul pentru postul de preşedinte al instanţei, avea trecută renovarea clădirii Curţii de Apel Piteşti şi mutarea acesteia, pe perioada lucrărilor, într-un spaţiu de la Liceul Industrial Miu. Iar acest lucru depindea strict de Consiliul Judeţean şi de şeful acestei instituţii. Rămâne totuși întrebarea de ce au fost citaţi la audieri, în acest caz, și doi parlamentari PSD, deputatul Viorel Hrebenciuc, respectiv senatorul Cătălin Voicu ?  Interesant e că senatorul Cătălin Voicu a fost deja trimis în judecată  și condamnat definitiv la șapte  ani de închisoare într-un răsunător dosar de corupție ce are ca obiect tocmai intervenţiile sale la judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar deputatul Viorel Hrebenciuc a fost audiat într-unul din cele două dosare ale președintelui Constantin Nicolescu, tocmai după ce convorbirile lui telefonice cu Cătălin Voicu au fost interceptate. Din informațiile noastre, exact asta au dorit să afle procurorii DNA Pitești, dacă dinspre Argeș, pe filiera București, via Hrebenciuc-Voicu, s-au făcut intervenții pentru promovarea judecătorului Doru Mercan la conducerea Curții de Apel Pitești. E foarte probabil ca, încă de la acest episod din 2011, să fi început monitorizarea lui Viorel Hrebenciuc și care a culminat cu inculparea sa în marele dosar al retrocedărilor, din urmă cu o săptămână. (M.S.)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii