Web Analytics

Hai la Focul lui Sumedru, la Câmpulung! Concert de muzică populară și jonglerii cu foc

de | 19.10.2022 11:59 | Actualitate, Home

Primăria Municipiului Câmpulung și Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”, organizează în data de 25 octombrie 2022, editia I a manifestării cultural – artistice, pentru păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor specifice zonei Muscelului, „Focu’ Lu’ Sumedru.

Citește și: Unde se aprinde Focul lui Sumedru în Mioveni

Marți, 25 octombrie 2022, în intervalul orar 16.00 – 22.00, pe scena amplasată în aer liber, pe Dealul Gruiului din Municipiul Câmpulung, punct izlaz, ( în apropierea intersecției dintre străzile Richard și Gruiului), se va desfășura un frumos spectacol artistic de muzică și divertisment, unde vor evolua artiști consacrați ai muzicii populare românești, și anume : Olguța Berbec, Grupul vocal folcloric bărbătesc „Doruri Muscelene” și Taraful „Cătălin Iancu”. De asemenea, publicul prezent va putea urmări trupele de jonglerii cu foc „Hypnosis Fireshow” și , „Symbol of Light”. Parada de cai și călăreți cu torțe a Hergheliei „7 Cai”, Nămăiești, ce vor susține un spectacol de excepție.

Citește și Târgul ”Toamna piteșteană” și-a pierdut din interes

În deschidere, cursanții cercurilor de specialitate din cadrul Casei de Cultură „Tudor Mușatescu” împreună cu colaboratorii instituției noastre și grupuri coral de elevi ai instituțiilor de învățământ din Municipiul Câmpulung, vor susține un frumos program artistic.
La eveniment vor fi prezenți comercianți și producători care vor prezenta produse culinare specifice zonei noastre (bulz, pastramă, tochitură ciobănească la tuci, mititei, gogoși, țuică și vin fiert, etc ).
La ora 19.00, odată cu lăsarea întunericului , se va aprinde „Focu’ lu’ Sumedru”, construit din material lemons și cetină de brad. După aprinderea focului se vor impărți, conform tradiției, covrigi și dulciuri.
„Prin această manifestare cultural – artistică ne dorim să păstrăm acest obicei, specific doar zonei Muscelului, care adună în jurul său toată comunitatea ( copii, tineri, adulți, vârstnici).
Vă așteptăm să ne bucurăm și să strigăm împreună „Hai la focu’ lu’ Sumedru!”, transmite Casa de cultură Tudor Mușatescu din Câmpulung.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *