Web Analytics
scris miercuri, 22.03.2023

FRF: „UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal”

Federația Română de Fotbal a solicitat un punct de vedere oficial forului european și, la scurt timp, a publicat răspunsul pe site-ul oficial, unde susține că, de fapt, UEFA nu a luat decizia de a permite afișarea hărții Ungariei istorice la meciurile internaționale, precum cele care urmează, din cadrul preliminariilor EURO 2024, conform digisport.ro.

FRF: „UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal”

Citește și: UEFA a aprobat cererea maghiarilor de a afişa steagul Ungariei Mari la meciuri

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată. FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european. Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul. Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în comunicatul oficial, publicat pe FRF.ro.

Citește și: Viorel Tudose, finanțator la FC Argeș: „Problema e la jucători, la valoarea lor. Mulți nu au ce căuta în Liga 1”

Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a anunțat că UEFA a aprobat introducerea de bannere care să înfăţişeze o hartă a Ungariei istorice la meciurile echipei naţionale. Pe harta Ungariei Mari apar toate regiunile pierdute de maghiari după Primul Război Mondial: Transilvania și parte din Banat, Transcarpatica, astăzi împărțită de Ucraina, în cea mai mare parte, Slovacia și Polonia, Vojvodina, astăzi în Serbia, Slovacia, Cehia și Croația moderne și Burgenland, astăzi în Austria. După Tratatul de la Trianon, care a avut loc pe 4 iunie 1920, Ungaria a pierdut 72% din teritoriu și două treimi din populație, aproximativ 3 milioane de locuitori. Încă de atunci, ungurii au început să viseze la reîntregirea națională, încercată fără succes pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar astăzi scandări despre Ungaria istorică și hărți ale Ungariei Mari sunt tot mai întâlnite.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...