Web Analytics

Florin Nini, antrenor principal BCM U Piteşti: „Avem bugetul ca anul trecut ceea ce nu este uşor pentru a obţine rezultate mai bune”

de | 17.01.2019 12:58 | Sport

# Faceți vă rog o scurtă retrospectivă a mandantului dvs. de până acum de la Pitești.
– Una peste alta, eu consider un bilanț pozitiv; sigur că atât personal, cât și în ceea ce privește evoluția echipei, e loc și de mai bine. Mă declar doar satisfăcut, nu mulțumit pe deplin, pentru că sunt convins că am fi putut avea cel puțin două victorii față de cele pe care le-am obținut. Sigur că sunt câteva lucruri care ne-au și încurcat oarecum, în sensul că am început cu o echipă complet schimbată, ceea ce înseamnă stabilirea unor relații de joc și de comunicare și de adaptare la ceea ce înseamnă noul sistem, iar apoi în ceea ce privește pregătirea, pentru că datorită convocării în număr mare al jucătorilor români și străini la echipele naționale, nu ne-am putut face meciurile de verificare care să ne ajute să atingem o formă sportivă relativ mai repede pentru începutul campionatului. Din păcate, lucrurile la care păcătuim și acum sunt accidentările, care ne-au pus în situația de a evolua de multe ori cu formule diferite. Peste toate aceste lucruri, am avut victorii importante într-un campionat evident întărit din punct de vedere financiar pentru unele cluburi. Acest lucru s-a văzut în ceea ce privește valoarea jucătorilor și investițiile făcute, prioritare fiind echipele din Oradea, Sibiu și Cluj, echipe care și-au asigurat continuitatea și care au avut un început bun de campionat. De aceea spuneam că unul dintre motivele pentru care noi nu am avut o evoluție constantă la începutul sezonului, deși am fost foarte aproape de a aduce câteva victorii importante, a constat în omogenitate. Totuși, noi am atins obiectivul și anume accederea în primele șase echipe și am reușit să facem câteva ajustări în ceea ce privește jucătorii. Am adus jucători care să întărească echipa și să suplinească accidentările jucătorilor. Cu ei în echipă am fost mai buni, mai puternici și sigur că vom decide în viitorul apropiat asupra căror jucători ne vom hotărî să continuie alături de noi.

„Sigur că nimeni nu este bucuros când pierde, dar nu au fost discuții contradictorii cu conducerea clubului”

# Apropo de acest lucru. Sunteți mulțumit de acest lot? Mai aveți nevoie și de alți jucători?
– Eu sunt mulțumit de jucătorii pe care i-am adus, dar sigur că nu toți au avut un început bun, nu au avut evoluțiile la care mă așteptam, însă sunt jucători care muncesc bine, care au un caracter bun și doresc să creeze performanță aici, la Pitești, și să formăm o echipă competitivă. Echipa va trebui să facă un efort mult mai mare, o muncă mult mai atentă, mult mai organizată pentru a acoperi sincopele care ne-au făcut să nu avem numărul de victorii pe care noi ni l-am propus. Obiectivul nostru a fost să avem minimum 7 victorii, avem în acest moment 6, deși am fost aproape de ceea ce ne-am propus. Nu am gândit deocamdată în ceea ce privește schimbarea anumitor jucători pentru că, așa cum spuneam, e loc de mai bine și pentru fiecare. Mă bucură faptul că de la antrenament la antrenament muncesc și devin jucători din ce în ce mai buni și mai utili echipei.
# Care este relația dvs. cu conducerea clubului?
– Este o relație bună, corectă. Avem o colaborare bună. Mă bucură faptul că au reacționat atunci când am avut momente foarte importante, în luna decembrie, când am avut meciul și jucătorul accidentat. Discutăm în general toate problemele, toate situațiile, încercăm să anticipăm anumite lucruri și sigur că, pe lângă rezultatele pe care trebuie să le obținem, ne gândim și la ideea de continuitate și construcția unei echipe care să păstreze un nucleu pentru viitor.
# Au existat anumite nemulțumiri la un moment dat față de unele rezultate?
– Sigur că nimeni nu este bucuros când pierde, dar nu au fost discuții contradictorii cu conducerea clubului sau discuții tensionate din punct de vedere al rezultatelor. Noi avem o ședință după fiecare meci, unde analizăm motivele care au dus fie la victorie, fie la înfrângere și, dacă de acolo apar anumite probleme, ele se rezolvă în cadrul întâlnirii noastre, pentru că doar o colaborare bună între management, staff tehnic și tot ce înseamnă fenomenul baschetbalistic poate da rezultate. Orice echipă are nevoie de timp, are nevoie de liniște și sigur că şi climatul în care lucrează echipa trebuie să fie unul propice performanței. Pentru mine acest lucru este la un nivel bun la Pitești și cu siguranță că rezultatele vor fi cele pe care ni le dorim.

„Oricărui jucător care dorește să rămână la un club managementul trebuie să-i dea un plus la salariu”

# Situația financiară este una suficientă pentru atingerea obiectivului? Am înțeles că echipa are un buget de aproximativ 1 milion de euro…
– Eu nu știu să vă spun nicio sumă, știu doar să vă spun că bugetul este exact cel de anul trecut. Vreau să vă spun că multe echipe din campionat au crescut bugetele față de anii anteriori, pentru că lupta de accedere în 1-6 a fost una mult mai dură și mult mai pragmatică, în sensul că a fost un număr mult mai mic de meciuri. La un buget identic cu cel de anul trecut noi încercăm să facem rezultate mai bune ca anul trecut. Nu este ușor… Oricărui jucător care dorește să rămână la un club automat și managementul clubului trebuie să-i dea un plus, un procentaj la salariu, care se negociază… dar nu sunt lucruri care mă privesc pe mine. De aici ne putem da seama că celelalte echipe, păstrând jucătorii, au avut o creștere a bugetului cu cel puțin 15-20%. Nu știu dacă bugetul este 1 milion de euro, pentru că sunt multe cheltuieli extra față de bugetul de salarii, ori aceste cheltuieli eu nu le știu. Nu știu dacă se ajunge la această sumă, dar știu sigur că este aceeași ca anul trecut şi nu este ușor să obținem rezultate mai bune ținând cont de celelalte situații conjucturale pe care le-am amintit.
Marius Ionel

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii