Web Analytics

Flavius Stoican, antrenor principal CS Mioveni: „Nu am ce să le reproşez jucătorilor din punct de vedere al determinării, al atitudinii…”

de | 28.10.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentați ultimele meciuri ale CS Mioveni; mă refer la înfrângerea cu Chindia, scor 1-0, la victoria din Cupă cu Oțelul, scor 1-0 și la egalul de acasă cu Botoșani, scor 0-0?

– Cred că din fiecare meci puteam scoate mai mult și mă refer la meciurile din campionat. În ultima partidă, cea cu FC Botoșani, am avut șanse foarte mari de a câștiga, dar nu a fost să fie. Am avut situații, am avut ocazii. În comparație cu adversarul, cred că am fost mult mai aproape de victorie. În ceea ce privește meciul de la Chindia, o fază fixă în minutul 89 a făcut ca gazdele să ia toate cele trei puncte, cu toate că meciul se îndrepta către un rezultat de egalitate. Am avut și noi situațiile noastre, dar nu le-am fructificat, iar apoi a venit acea fază fixă și am luat un gol. Se poate scoate cât mai mult din fiecare meci, pentru că eu cred în acești băieți. Îi văd cum se antrenează, îi văd cât de mult își doresc, doar că ne-a lipsit, consider eu, șansa în aceste două partide. În ceea ce privește meciul de Cupă de la Galați, pot spune că a fost echilibrat, chiar dacă am întâlnit o echipă de Liga a doua, un meci în care gazdele și-au dorit foarte mult victoria, doar că noi am fost mult mai atenți, mai precauți și am reușit să fructificăm una din situațiile pe care le-am avut.

„Tratăm foarte serios Cupa României și ne dorim să ieșim din această grupă spre fazele superioare”

Ce obiectiv aveți în Cupa României?

– Ne dorim să ieșim din această grupă spre fazele superioare ale competiției și de aceea și în meciul cu Reșița, dar și în meciul de la Galați am folosit jucători cu experiență, jucători care mai apoi s-au regăsit în primul unsprezece din campionat. Deci, tratăm foarte serios și această competiție și ne dorim să putem merge cât mai departe. Sigur că vom întâlni echipe care și ele își doresc, sunt bine cotate în clasament și mă refer la Botoșani și la UTA, dar asta nu înseamnă că nu avem șansele noastre.

Citește și CS Mioveni – FC Botoșani 0-0. Argeșenii au fost la un pas de victorie

Apropo de șanse, care sunt șansele în momentul de față de salvare de la retrogradare?

– Deocamdată este prea devreme de dat un pronostic, în schimb noi facem tot ce ne stă în putință ca să ne salvăm. Chiar dacă avem un număr mic de puncte, ați văzut că meciurile sunt echilibrate și nu contează locul în clasament, ci starea de spirit la momentul respectiv, contează luciditatea pe care o ai în fața porții în momentele când ajungi să ai și ocazii și să fi echilibrat pe tot parcursul jocului, pentru că și adversarii își doresc același lucru, iar tu trebuie să fi mult mai atent decât ei și să nu le dai motive sau momente în care pot să te surprindă. Este destul de delicat, dar nu imposibil, noi ne dorim lucrul acesta și văd că și jucătorii își doresc. Nu am ce să le reproșez jucătorilor din punct de vedere al determinării, al atitudinii, doar că în momentele în care trebuie să marcăm un gol nu suntem lucizi, nu luăm decizia corectă.

„Trebuie să luăm neapărat trei puncte cu Hermannstadt, din cauza situației noastre din clasament”

Cum vedeți meciul cu FC Hermannstadt și deplasarea de la liderul Farul Constanța?

– Meciul cu FC Hermannstadt este unul destul de delicat, destul de dificil, așa cum sunt toate meciurile. Hermannstadt-ul este o echipă care joacă fotbal, care a reușit un parcurs excelent în acest sezon, dar la fel de adevărat este că nu o să aibă un meci ușor contra noastră, cum de altfel nici noi contra lor. Deci, va fi un meci echilibrat, deschis oricărui rezultat, un meci pe care noi ne dorim să-l câștigăm. Urmează meciul cu Farul, o echipă aflată pe primul loc, care, chiar dacă nu anunță candidatura la titlu, eu cred că are foarte mari șanse; dar sunt meciuri pe muchie de cuțit și o execuție sau o greșeală a adversarului te poate face pe tine fericit sau supărat. Chiar dacă ei sunt pe primul loc, se poate întâmpla orice. Noi însă ne gândim acum la meciul cu Hermannstadt, pentru că trebuie să luăm neapărat trei puncte, din cauza situației noastre din clasament.

Citește și Adrian Scarlatache, căpitan CS Mioveni: „Cu siguranţă vor trebui să vină jucători pentru a avea rezultate”

Sunt probleme de lot în momentul de față?

– În primul rând sunt foarte trist pentru că avem două absențe importante, una, cea a lui Blănaru, și una mai veche, a lui Buziuc. Blănaru la antrenamentul de dinaintea meciului cu Botoșani a suferit o fractură și va lipsi cel puțin o lună și jumătate, iar Buziuc nu este încă apt 100% din punct de vedere fizic, pentru că a avut și el o problemă medicală. L-am avut și pe Pop suspendat, dar acum revine, iar despre Blănaru, așa cum am spus, va lipsi foarte mult timp de acum înainte. În schimb, sper să-l avem apt pe Buziuc înaintea meciului cu Hermannstadt.

Despre transferuri ce ne puteți spune?

– Până la iarnă nu vorbim despre transferuri, pentru că am încredere că acești băieți pot face lucruri frumoase, chiar dacă situația din clasament nu ne dă, să zic așa, șanse. Eu știu ce jucători antrenez și cât de mult își doresc.

Care este situația lui Antal?

– Antal a revenit și el după o pauză foarte îndelungată. A jucat 60 de minute în meciul din Cupă cu Oțelul și a făcut-o foarte bine, pentru că a reușit să dea și pasa de gol, însă acum s-a simțit că a avut acele momente de pauză. S-a simțit oboseala la el și de aceea l-am și schimbat în ultimul meci.

În iarnă probabil că veți face transferuri. Ce posturi ar trebui acoperite sau întărite?

– Este prematur să vorbesc acum despre ce vom face la iarnă, pentru că important este să mă focusez pe jucătorii pe care îi antrenez acum. Rămâne de văzut în funcție și de randamentul lor în continuare, dacă mai e nevoie, cum mai e nevoie…

Citește și FCSB se desparte de Bogdan Rusu. Acesta revine la CS Mioveni

„Echipele care sunt acum pe ultimele poziții vor lupta pentru evitarea retrogradării”

Cum vedeți lupta de la vârful clasamentului, dar și cea din subsolul clasamentului?

– Cred că șanse sunt foarte mari ca oricare dintre echipele care merg în play-off să câștige campionatul și mă refer cel puțin la primele patru, care se vor clasa pe primele patru poziții. La o primă vizualizare, ar fi vorba despre CFR, FCSB, Farul și Rapid. Apoi o să mai vină probabil și CSU Craiova sau Sepsi. Oricare dintre ele poate câștiga campionatul, pentru că și Farul joacă un fotbal frumos, Rapidul, de asemenea, are un joc bun, consistent, plus CFR-ul și FCSB-ul, care tot timpul s-au bătut la titlu. Oricare dintre ele, dacă va avea liniște în ceea ce privește lotul și situația de acolo, de la echipa respectivă, poate avea câștig de cauză. Referitor la evitarea retrogradării, eu cred că echipele care sunt acum pe ultimele poziții vor lupta pentru acest lucru. Mă refer la noi, la Universitatea Cluj, la Chindia, care, deși are o serie destul de bună, nu știu câtă continuitate va avea în obținerea de rezultate pozitive, pentru că orice echipă are și un recul după o serie bună. Dacă vom bate pe Hermannstadt, și îmi doresc acest lucru, nu știu cât de mult o să conteze pentru ei să mai spere la un play-off și vor participa în play-out, iar atunci lupta este deschisă; oricare dintre ele poate ajunge în subsolul clasamentului.

Citește și CS Mioveni, locul 1 pe cluburi la Campionatul Național Ne Waza U13

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole