Exclusiv. Povestea elevei din clasa a VII-a care a făcut un copil cu unchiul ei. Directorul şcolii din Bradu a descoperit sarcina minorei: ”Mergea ca o femeie gravidă”

de | 1.04.2022 10:39 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

O minoră în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VII-a, a rămas însărcinată cu un bărbat în vârstă de 39 de ani, a anunțat pe 24 martie Biroul de presă al IPJ Argeș. Întreaga poveste s-a petrecut la Bradu, acolo unde locuiește minora împreună cu bunica, mătușa și concubinul acesteia, Valerică T., bărbatul care ar fi întreținut relații sexuale cu fata, lăsând-o însărcinată. Timp de șapte luni de zile, Rebeca și-a ascuns sarcina și a continuat să meargă la cursuri. Bănuielile au început să apară la școală, când directoarei școlii i s-a părut că ”merge ca o femeie gravidă”. De frică sau rușine, Rebeca a recunoscut că este însărcinată abia după ce a fost dusă de conducerea școlii la medicul ginecolog. Tot conducerea școlii a anunțat şi Inspectoratul Școlar, iar mai apoi poliția.

Pe 7 martie, Rebeca a născut o fetiță

Inițial, minora a declarat anchetatorilor că tatăl copilului este un tânăr de 21 de ani, din comună. Abia apoi a pomenit și de unchiul său, în vârstă de 39 de ani, cel care în final și-a recunoscut fapta. Având în vedere că minora s-a contrazis în declarațiile referitoare la tatăl copilului, s-a hotărât să fie efectuat și testul ADN.
După cum ne-a spus Cristina Voicu, directorul școlii din Bradu unde învăța Rebeca, ”nici bunica și nici fata n-au recunoscut nimic până când au ajuns în fața medicului”.

Directorul școlii: „Am chemat-o la mine în birou și mi-a spus că nu e însărcinată”

Cristina Voicu, directorul școlii gimnaziale din Bradu, ne-a mărturisit că a aflat toată această poveste abia când Rebeca era însărcinată în luna a șaptea. ”Eu am observat abia în luna ianuarie, mi se părea că merge ca o femeie gravidă. Plus că nu se vedea nici burta, avea haine mai largi. Și vreau să vă spun că nici între copii nu s-a vorbit nimic. Ei până acum n-au spus nimic, dar eu sunt convinsă că știau, dar n-au spus. Am chemat-o la mine în birou și am întrebat-o, mi-a spus că nu e însărcinată. Apoi am rugat-o pe diriginta ei să o întrebe, gândindu-mă că poate ei îi recunoaște, dar i-a spus același lucru ca și mie. Apoi am zis să o întrebăm pe bunică. A venit bunica la școală, mi-a spus că nu știe nimic. Atunci am hotărât să mergem la medic. Le-am luat și pe Rebeca și pe bunică și am mers la medic. Când medicul a spus că este însărcinată, abia atunci a recunoscut și fata. Dar nimic mai mult; nu a spus cu cine a rămas gravidă.”

Citește și Horror! Gravidă pusă la spital să ia tratament de Covid 19 deși nu era bolnavă

„E exact ca un copil cu copil. Cresc împreună”

Povestea Rebecăi pare a fi clonată după cea a mamei sale, care a născut-o tot când era minoră. Tocmai de aceea, proaspăt întoarsă de la muncă din străinătate și pusă față în față cu situația fiicei sale, mama Rebecăi tace, după cum ne-a spus directorul Cristina Voicu: ”Nu are nimic de spus, abia a venit din Italia. Ce poate să mai facă acum? Totuși, mie mi se pare că vorbește așa, cam de sus. Nu prea ai cu cine discuta.”
Tot ea mai spune că a vrut să le ajute și să boteze fetița, dar când i s-a spus că așa-zisul tată ar fi unchiul Rebecăi, s-a răzgândit: „Am fost cu doamna dirigintă și cu doamna secretar să ducem niște hăinuțe primite de la o asociație. Erau acasă și bunica și mama. Rebeca era foarte încântată, dar eu o văd așa, ca și cum ar zice că e jucăria ei. Nu știu ce să zic, un copil de 14 ani cu copil e exact ca un copil cu copil. Cresc împreună. Bunica era surprinsă de situația în sine, pentru că nu se aștepta la unchi să facă așa ceva. Vă spun că am vrut să-i și botez fata, dar pentru că m-au mințit, am renunțat. Nu am vrut să mă bag în familie.”

Citește și Scandalul ecografului. Ginecologii de la Spitalul Judeţean trimit gravidele la privat

Primarul comunei Bradu: ”Am hotărât să le facem o casă”

Am stat de vorbă și cu Dan Stroe, primarul de la Bradu, cel care s-a declarat șocat la aflarea veștii. De altfel, edilul a spus că vine în sprijinul bunicii și al celor două, mamă și fiică, și le construiește o locuință: ”A fost un șoc pentru toată lumea, pentru că nimeni nu a bănuit, nimeni nu a știut că e însărcinată. Nu are o situație chiar bună în familie. Mai are un frate care se pregătește să intre la liceu, muncește cu ziua prin comună ca să facă rost de bani. Nu se știe nici cine e tatăl lui și al Rebecăi. E o tradiție la ei să facă copii așa. Am zis să-i ajutăm să rămână în comunitate. Le-am făcut buletine, am hotărât să le facem și o casă cu un dormitor, o bucătărie și o baie. Când vom fi gata cu construcția, o să primească și un ajutor social de la primărie pentru a-și cumpăra ce mai are nevoie. Am vorbit cu cei de la DGASPC și am stabilit că, după ce se va face ancheta socială, atunci când va fi gata locuința și se va stabili că există condiții bune de trai, fetele se vor putea întoarce din Centrul de la Câmpulung.”

Citește și Sârboaica moartă în accidentul de la Leoni era gravidă în trei luni

Cele două fete urmează să fie duse la Centrul maternal din Câmpulung

Tot directorul școlii este cea care ne-a spus că săptămâna aceasta Rebeca împreună cu cea mică vor fi luate la Centrul maternal din Câmpulung: „Știu că săptămâna asta urmează să fie luate la un centru din Câmpulung. Totuși, Rebeca nu vrea să meargă, vrea să vină în continuare la cursuri. M-a și întrebat dacă pot să o ajut să nu o ia. Cred că e foarte atașată de bunică. Vă dați seama că, dacă a crescut cu ea, îi e greu să se despartă. Nu știu dacă i-ar fi mai bine sau nu în centru.”

Unchiul minorei a fost arestat pentru 30 de zile

IPJ Argeș a transmis: „Sesizarea a fost primită de la reprezentanții unității școlare la care persoana vătămată, minora în vârstă de 14 ani, frecventează cursurile școlare.
Din cercetări s-a stabilit că bărbatul în cauză, care locuiește în același imobil, ar fi întreținut relații sexuale cu minora, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei, având în vedere vârsta, dar și poziția de autoritate a acestuia.”
Ulterior, bărbatul a fost prezentat la Judecătoria Pitești, unde s-a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile sub acuzația de act sexual cu un minor sub formă continuată.

Citește și Am vorbit cu tânăra lăsată gravidă de primarul din Berevoeşti

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...