Web Analytics
scris joi, 16.01.2020

Emanuel Soare, despre retragerea din concursul care l-ar fi adus mai aproape de postul de prefect: „Mi-am retras dosarul, pentru a evita orice fel de interpretări”

Emanuel Soare, propunerea PNL pentru funcția de prefect al Argeșului, s-a retras din concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Primăriei Albeștii de Muscel, post necesar pentru a îndeplini cerința primordială a unui prefect: calitatea de funcționar public, pe care nu o are, momentan. Postul vizat era de inspector, clasa I, la Compartimentul de Dezvoltare Locală din cadrul primăriei. După mai multe discuții apărute în spațiul public, Emanuel Soare a decis să își retragă dosarul din concursul din 13 ianuarie. Contactat telefonic, acesta a explicat de ce a ales acel post, dar și de ce s-a retras din concurs.

Emanuel Soare, despre retragerea din concursul care l-ar fi adus mai aproape de postul de prefect: „Mi-am retras dosarul, pentru  a evita orice fel de interpretări”

”Am analizat și eu, m-am uitat, am vorbit cu niște specialiști…”

„Am mers pe procedura normală, am căutat un post care era în concurs pe site-ul agenției, așa se procedează, am găsit acest post în zona noastră, mi s-a părut că postul respectiv se potrivește cu profilul meu de competențe, în ideea că acolo am văzut că era un post în domeniul dezvoltării locale-proiecte, și eu am destulă experiență în zona aceasta. Mi-am depus dosarul pentru a participa la concurs, apoi, în urma discuțiilor care au mai apărut, am analizat și eu, m-am uitat, am vorbit cu niște specialiști și am înțeles că ar fi existat posibilitatea unor interpretări eronate vizavi de cerințele postului, vizavi de studiile pe care le am eu. Și pentru a evita orice fel de interpretare, dar și pentru a pune punct acestor informații eronate care au tot apărut prin anumite părți ale presei, m-am dus și mi-am retras dosarul. Pentru a evita orice fel de astfel de interpretări, pur și simplu mi-am retras dosarul”, ne-a declarat Emanuel Soare.
Mai exact, interpretările despre care amintește Soare sunt legate de studiile specificate în fișa postului de inspector în cadrul Primăriei Albeștii de Muscel. „Evident, eu nu am studii în domeniul juridic, nici în domeniul științelor administrative, economice. Domeniul meu de studii este în domeniul științelor educației, care este, alături de științele juridice și administrative, economice și multe altele ramuri, în domeniul mare de științe sociale. Practic, dacă ne raportăm la domeniul mare în care se încadrează toate aceste cerințe, eu mă încadram, dar acolo, în condițiile de fișa postului sau în condițiile de concurs, erau niște detalii legate strict de existența unor studii în domeniul științe economice sau administrative”.

„Sunt multe, multe persoane în această situație și se caută o soluție unitară”

Emanuel Soare a mai menționat că există discuții la nivel național pentru a se simplifica procedura de numire a prefectului. „În situația în care sunt eu există foarte multe cazuri de persoane la nivel național, care sunt propuse pentru a putea ocupa diverse funcții și nu sunt funcționari publici. Înțeleg că s-ar lucra sau se gândește un fel de procedură prin care să se poată simplifica toate aceste lucruri, astfel încât să fie foarte clar pentru toată lumea ce se poate face de către persoanele care sunt propuse în această funcție. Și, atunci, ca să evităm orice conflict și să nu lăsăm loc de interpretări, mi-am retras efectiv dosarul”.
L-am întrebat pe Emanuel Soare și cum va proceda în continuare.
„Deocamdată, așteptăm să vedem ce se întâmplă la nivel național, pentru că sunt multe, multe persoane în această situație și se caută o soluție unitară. Nu știu să vă spun în acest moment”.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – … Ori kk, ori kk !