Web Analytics
scris vineri, 10.05.2024

Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare începe vineri şi se încheie în 8 iunie

Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri şi se încheiei în 8 iunie, la ora 7.00. Campania în audiovizual de va încheia în 7 iunie, la ora 7.00. Biroul Electoral Central recomandă competitorilor electorali să aibă un discurs echilibrat şi onest şi să evite denaturarea sau manipularea informaţiilor. Este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor. Autoritatea Electorală Permanentă transmite, vineri, în prima zi a campaniei electorale, că potrivit legii, competitorii politici au obligaţia înlăturării tuturor materialelor de propagandă utilizate până la momentul începerii campaniei electorale, şi care nu respectă formatul permis şi că în campania electorală este interzisă folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă, precum şi a oricăror forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă sau etnic.

Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare începe vineri şi se încheie în 8 iunie

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

„Potrivit reglementărilor în vigoare, în campania electorală este interzisă folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu sau a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă, precum şi a oricăror forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire religioasă sau etnică”, a transmis.Biroul Electoral Central

De asemenea, a recomandat cu fermitate competitorilor electorali să respecte regulile generale privind desfăşurarea campaniei electorale, să aibă un discurs echilibrat, onest şi constructiv şi să evite denaturarea sau manipularea informaţiilor pentru a preveni răspândirea ştirilor false, a acţiunilor de dezinformare şi a oricăror derapaje de natură să afecteze buna desfăşurare a procesului electoral, potrivit comunicatului de presă al instituţiei..

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *