Web Analytics

Dumitru Tudosoiu, despre scandalul sexual de la Liceul „Teiuleanu”: „Şi dacă e cu titlu de suspiciune, şi tot mi se pare greţos”

de | 19.10.2022 15:10 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Săptămâna trecută, unui profesor de la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești i s-au adus acuzații extrem de grave. O elevă din clasa a IX-a și-a reclamat dirigintele, profesor de religie de 18 ani în școală, că a avut un comportament neadecvat și a încercat să o agreseze sexual în vestiarul sălii de sport. Pe internet a apărut mesajul pe care l-ar fi dat fata pe un grup de WhatsApp, în care povestea că profesorul i-a dăruit o brățară și ar fi încercat să o pupe și să o mângâie. Unitatea școlară a demarat cercetarea disciplinară, iar, în cursul serii de 13 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești s-au sesizat din oficiu și au început verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun. De asemenea, Consiliul Județean al Elevilor Argeș a condamnat întâmplarea într-un comunicat și a cerut să fie luat în serios acest caz și să fie prevenite astfel de viitoare incidente printr-o supraveghere vigilentă a personalului didactic și a elevilor.

Dumitru Tudosoiu: „Mie îmi repugnă foarte mult aceste chestiuni care sunt atât de mizerabile”

Inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu ne-a spus ce măsuri s-au luat până acum: „Comisie de cercetare disciplinară la adresa cadrului didactic, există o cercetare penală deschisă de către Poliție, înlocuirea profesorului din calitatea de profesor-diriginte la acea clasă. Acestea sunt cele trei chestiuni conform legii și, cred, corect instituite încă din ziua producerii evenimentului, de joi (13 octombrie, n. red.)”.
Dumitru Tudosoiu a explicat de ce profesorul mai predă religie în școală: „Nu avem posibilitatea, până la stabilirea vinovăției sau nevinovăției lui, să-i interzicem dreptul de a munci, de a practica”.
Așa că profesorul se va prezenta conform orarului la unitatea școlară din centrul Piteștiului. „Oricum, mie îmi repugnă foarte mult aceste chestiuni care sunt atât de mizerabile, încât nu agreez deloc comportamentul ăsta al lor. Și dacă e așa, cu titlu de suspiciune, și tot mi se pare grețos”, a mai precizat Dumitru Tudosoiu.

Citește și Deputatul Aurel Bălăşoiu, după scandalul sexual: „Dumnezeu va da o furtună şi îmi va spăla faţa”

Inspectorul teritorial a vorbit cu fata și cu profesorul, la fel a procedat și directorul unității, despre care Dumitru Tudosoiu a spus: „O felicit pentru modul în care a gestionat instant problema, de când a venit fetița să-i spună. Prima persoană căreia i-a spus că este agresată a fost directorul liceului, iar doamna director a acționat ca un profesionist, a chemat copiii și i-a sfătuit să anunțe poliția, deci o atitudine demnă de un manager și în niciun caz să ascundă ceva, realizând, totodată, importanța evenimentului și impactul. Cred că a procedat extraordinar și o felicit cu această ocazie”.

E nevoie de acceptul părintelui pentru ca fata să fie consiliată psihologic la nivelul unității, dacă acest lucru este necesar. „Recomandarea noastră, de la IȘJ, în momentele acelea a fost schimbarea profesorului din calitatea de diriginte, anunțarea familiei, lucru care se petrecuse, și consiliere psihologică”.
Directorul Colegiului „Maria Teiuleanu” este d-na Ramona Rizu, din aprilie în această unitate școlară. Legat de măsurile care au fost luate, aceasta ne-a spus: „Noi am demarat cercetarea disciplinară și așteptăm raportul efectuat în baza cercetării. Mai mult nu vă pot spune”.

Citește și Profesor de la Teiuleanu, acuzat că a agresat sexual o elevă. Poliția și Inspectoratul Școlar au demarat anchete

Citește și Scandalul „Consilier local mușcat de câine în Parcul Lunca Argeșului”: Dănuţ Dinu susţine că dr. Mircea Penescu nu s-a interesat de el după incident, însă medicul îl contrazice

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *