Web Analytics
scris miercuri, 10.08.2022

Scandalul „Consilier local mușcat de câine în Parcul Lunca Argeșului”: Dănuţ Dinu susţine că dr. Mircea Penescu nu s-a interesat de el după incident, însă medicul îl contrazice

Scandalul „Consilier local muşcat de câine în Parcul Lunca Argeşului”

În lumea noastră, a presei, se spune că nu reprezintă o știre informația conform căreia un om este mușcat de un câine. După „manual”, de interes ar fi abia atunci când un câine este mușcat de om. În cazul de față, dacă luăm în calcul vâlva care s-a iscat în jurul unui astfel de eveniment, am putea spune că, totuși, avem o știre. Ba chiar mai mult decât atât. Da, un om a fost mușcat de un câine. Omul este, însă, consilier local la Pitești, cu apariții destul de dese (și uneori controversate) în special în presa online. Iar zilele trecute site-urile au vuit în legătură cu acest incident petrecut în Parcul Lunca Argeșului. Însuși primarul orașului a reacționat, făcând apel la “grijă și responsabilitate”.

Scandalul „Consilier local mușcat de câine în Parcul Lunca Argeșului”:  Dănuţ Dinu susţine că dr. Mircea Penescu nu s-a interesat de el după incident, însă medicul îl contrazice

A mai fost mușcat de câine

Așadar, consilierul local Dănuț Dinu se plimba în parc, ca și în alte dăți, în momentul în care a fost mușcat de piciorul drept de un câine, un Brac german, aparținând prof. dr. Mircea Penescu, doctor în științe medicale, o excelență în Nefrologie.

“Mă deplasam – ne-a povestit dl Dinu – cu căștile în urechi, ca de obicei. Eram în apropierea fântânii arteziene, ceva mai încolo, pe unde sunt pomii… Domnul doctor se afla pe o bancă, împreună cu un nepot și cu câinele. Când m-am apropiat, câinele a sărit pur și simplu la mine și m-a sfâșiat la picior, la tibie. Am strigat, a sărit și proprietarul, iar eu m-am prăbușit pe bancă… Oamenii au sunat la Ambulanță. Era parcul plin de lume, iar mulți, vă dați seama, mă cunoșteau. Așa am ajuns la Spitalul Județean, la Urgențe și apoi la Chirurgie Plastică. Le mulțumesc pe această cale, pentru promptitudine și profesionalism, d-nei dr. Mârzacu și asistentelor medicale care mi-au acordat toată atenția!”

Dănuț Dinu a mai fost mușcat o dată de un câine. Era polițist pe motocicletă, în patrulare, la Costești, rula cu viteză mică, iar animalul, „deranjat probabil de zgomotul de la eșapament, m-a apucat de picior de la spate și mi-a străpuns bocancul. Am scăpat ușor atunci…”

Citește și Consilier local, mușcat de un câine în Parcul Lunca Argeșului

Dănuț Dinu: „Să fiu eu bine și apoi mai vedem”

Vineri, a doua zi după eveniment, domnul consilier ne-a spus că rana a fost destul de urâtă – ne-a trimis și fotografii – că a început schema de vaccinare și că tot caută încă două doze de vaccin. Urma să plece în concediu în Spania și se plângea că tocmai acum are interdicție la mișcare și la intrat în apă. „Nu mă doare, dar mă ustură rău. Am luat calmante. Trebuie repaus, ca să nu se umfle. Sunt OK. Voi fi bine! Bine că nu a fost un copil sau un om în vârstă!” – ne-a mai transmis dânsul.

Cât privește postura sa de victimă, Dănuț Dinu era, însă, destul de confuz. Nu știa dacă va apela sau nu la justiție: „Să fiu eu bine și apoi mai vedem. Nu pot hotărî acum, la cald. O să văd cum stă situația din punct de vedere legal. Am trei luni pentru asta. Suntem oameni, până la urmă. Vedem. Nu eu trebuie să-l caut. Trebuie să mă caute dumnealui” (dr. Mircea Penescu – n.n.).

Citește și Dănuț Dinu în CL Pitești către președintele de ședință, Dumitru Virgil Chivu: “‘Deși am promis că nu mai bat pe nimeni, chiar că te bat!”

Dr. Mircea Penescu: „I-am zis că sunt alături de el”

Ce nu ne-a spus vineri (5 august, n.red.) dl Dinu e că dr. Penescu chiar l-a sunat și a vorbit cu el la telefon. După acea întâmplare nefericită, medicul a sunat la spital, la camera de gardă, și s-a interesat de starea pacientului. De acolo i s-a comunicat că are „o ușoară sfâșiere a tegumentului, o plagă superficială de vreo cinci centimetri, că a primit îngrijirile medicale necesare, pansament, vaccin, că e OK. Am rugat-o pe doamna doctor să-i dea numărul meu de telefon, în caz că e nevoie de ceva. Am și vorbit apoi cu dumnealui la telefon; i-am zis că sunt alături de el. Apoi dânsul m-a mai sunat o dată să mă întrebe dacă e vaccinat câinele. I-am spus că sigur că e vaccinat…” – ne-a explicat dl Penescu.

În orice caz, reputatul medic nu-și explică reacția câinelui său din Parcul Lunca Argeșului: „Am fost spectatorul unei întâmplări care m-a luat total prin surprindere. Eram pe bancă, alături de nepot și de acest câine, în lesă, care în viața lui nu a făcut rău nimănui. Iar domnul acesta, pe care eu nu-l cunosc, trecea pe acolo, făcea un fel de jogging și, nu știu, s-ar putea să-l fi atins cumva, fiind în fugă… Câinele a sărit de lângă mine exact când trecea; n-a lătrat. Nu pot găsi explicații…”

Citește și Like şi fake… cu Dănuţ Dinu. Şi cu frustrările acestuia că n-a ieşit primar


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *