Web Analytics

Deputatul Aurel Bălăşoiu, după scandalul sexual: „Dumnezeu va da o furtună şi îmi va spăla faţa”

de | 7.10.2022 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

„Și absurd vorbind, fie și adevărat, viața privată e una. Să lăsăm la o parte instituțiile statului prin care vrem să dăm în alții”, mai declară Bălășoiu; el ia apărarea Bisericii după scandalul în care a fost implicat

Este o situație fără precedent în lumea politică, asta după ce deputatul PSD Argeș Aurel Bălășoiu a fost implicat într-un scandal cu tentă sexuală. Mai exact, sâmbătă, 1 octombrie a.c., mai multe imagini care-l suprind pe deputat în pat alături de un alt bărbat au ieșit la iveală în presa locală și națională. Imediat după acestea și după ce aceleași fotografii au ajuns și la liderul PSD Marcel Ciolacu, s-a decis excluderea din partid a deputatului Bălășoiu. Între timp au apărut noi informații referitoare la întreaga poveste. De la conversații, înregistrări, se pare că totul ar fi plecat de la oameni ai Bisericii, iar scenele dintre Aurel Bălășoiu și tânărul despre care unii spun că e minor, iar alții spun că ar avea 22 de ani s-ar fi petrecut în camerele Palatului Episcopal din Tulcea.
În acest context, ”Jurnalul de Argeș” a luat legătura cu deputatul Bălășoiu. Despre ce susține și cum se apără acesta, în interviul de mai jos.

Citește și Aurel Bălășoiu a fost exclus din Adunarea Eparhială

„Dacă cineva a încercat să-și bată joc de Biserică, nu trebuia să se facă prin mine”

Cât adevăr e în toată povestea în care ați fost implicat?

– În primul și în primul rând, pe mine nu m-a întrebat nimeni: „Ai un dosar penal? Ai comis o faptă de…? Ai făcut ceva?” Am văzut toate minunile care sunt rostogolite în toată țara. Până la urmă, eu știu că nu am produs nicio problemă cu niciun minor. În rest, s-a intrat cu picioarele și în viața privată, conform articolului 21 din Constituția României. Așteptăm să se meargă mai departe. Am văzut că unii au încercat să implice partidul în treaba asta. PSD Argeș și PSD Național nu au nimic, nimic, nimic în așa ceva.

Referitor la asta, de ce credeți că PSD Național a fost primul care a luat decizia de a vă exclude din partid, iar abia apoi a recționat și PSD Argeș?

– Nu vreau ca partidul să fie implicat în toată situația asta. Eu nu am cum să-i implic în așa mizerie. Asta e o altă mâncare, dar eu nu pot să adresez cuvinte urâte sau să spun că nu au… Am văzut și eu ca și dv., am privit și eu așa cum este. Mai departe, legile țării se respectă, statutul se respectă. Un singur lucru aș avea de mențioant: îmi pare rău că s-au menționat în situația asta înaltele fețe bisericești.

Dar se pare că totul ar fi plecat de la oameni ai Bisericii, iar tânărul din poze ar avea legătură tot cu Biserica, cu episcopia și episcopul din Tulcea, ba chiar și cu Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

– Aici chiar mă doare. Nu au nicio implicare și chiar vreau să le transmit că nu e așa. Dacă cineva a încercat să-și bată joc de biserică, nu trebuia să se facă prin mine. Eu nu pot să accept așa ceva. Eu nu am niciun element asupra acestor instituții conduse de niște oameni binecuvântați de Dumnezeu, cu haruri mari.

Deci, dv. spuneți că Biserica nu are nicio legătură, în ciuda celor apărute.

– Nicio legătură. Am văzut că s-au dat nume în presa din Argeș. Cu pistolul la frunte, dacă mi se pune, nu o să scriu nicio declarație în sensul ăsta, pentru că nu există niciun gram de adevăr ceea ce e legat de Biserică, ceea ce e legat de Înalții binecuvântați de Dumnezeu, fie de la Constanța, fie din Argeș sau București, fie șoferi sau ce-or mai fi ei, că am văzut că s-a scris despre un băiețel care ar fi șofer.

Citește și Deputatul Aurel Bălășoiu și-a luat concediu de la Parlament

Citește și Două dosare, pentru act sexual cu un minor şi pentru viol, în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu

„Cu mâna pe inimă vă spun, Biserica trebuie scoasă din acest context”

Și până la urmă, care credeți că a fost scopul întregului scandal?

– Un singur lucru care a deranjat și deranjează în continuare: Domnule, ai ceva cu mine, dă-mă pe mine! Vrei să dai în altul prin parlamentarul de Argeș Bălășoiu, e treaba dv., a celor care faceți lucruri d-astea! Punctul meu de vedere este că Biserica trebuie scoasă din acest context, oamenii care sunt enumerați acolo și în presa de la noi și la alte trusturi… deci, nu, nu. Nu! Cu mâna pe inimă, cu crucea făcută mare și cu toată responsabilitatea pe care o am, de om de 62 de ani, cu familie, cu nepoți, câtă credință și câtă responsabilitate am pentru această instituție, vreau să se scoată din contextul meu pe care l-a murdărit.

„Nu am să aduc reproș nimănui, fie partid, fie colegi pentru că nu am de ce”

Deci e adevărat ce s-a întâmplat sau nu?

– Și absurd vorbind, fie și adevărat, viața privată e una. Să lăsăm la o parte instituțiile statului prin care vrem să dăm în alții.

Ați avut vreo discuție cu dl. Mînzînă, președintele PSD Argeș, în urma scandalului apărut?

– Nu, nu. Să nu-l implicăm în chestiile astea. Cum ați văzut dv., am văzut și eu. Nu am ce să spun altceva. Las lucrurile să meargă până la capăt pentru că un final trebuie să existe. Dumnezeu va da o furtună și îmi va spăla fața și ceea ce s-a întâmplat acum. Plus că nu există nicio plângere. Dar să dai înainte ceva ce e zguduitor, pătrunzător pentru orice, mi se pare ca nefiind la locul lor. Mă rog, Dumnezeu mă va întări și voi trece și peste asta. Nu am să aduc reproș nimănui, fie partid, fie colegi, pentru că nu am de ce. Dacă așa a fost să fie și să pic eu în primul plan… Le vom rezolva pe toate la timpul lor, mai multe nu am ce să zic, decât să vă urez o zi bună.

Citește și Deputatul Bălăşoiu, nici urmă de „hate” pe pagina de Facebook. Ba, din contră!


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Nu inteleg unde a gresit acest om ca facea sex cu un baiat, barbat. Are cineva ceva impotriva homosexualilor ? Are PSD ceva impotriva homosexualilor de l-au exclus din partid ? Doar intreb..

    Răspuns
  2. Nu, nu are nimeni nimic cu homosexuali numai ca acest pedofil nu facea sex ci viola un minor !

    Răspuns
  3. Anomalii au fost de cand e lumea … la oameni, chiar si la animale/mai rar .
    Dara … sa radici anomalia la rang de valoare inseamna : Sodoma si Gomora !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *