Web Analytics

Dublă sărbătoare la Lereşti: ziua comunei şi Festivalul ”Covrigului cu ou”

de | 16.06.2022 12:10 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

Ziua comunei Lerești și cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului ”Covrigului cu ou” a reunit luni, 13 iunie, comunitatea lereșteană, dar și argeșeni veniți din tot județul și nu numai, atrași de acest festival unic în felul său.

Organizată în a doua zi a Rusaliilor, manifestarea a început cu o rugăciune rostită de copiii lereșteni și cu imnul național. Tot ca în fiecare an, alături de primarul Marian Toader și de comunitatea locală a fost prezentă și conducerea Consiliului Județean Argeş, reprezentată de vicepreședintele Adrian Bughiu, consilieri județeni, parlamentari și primari argeșeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților publice locale și județene. Cu acest prilej, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, a transmis primarului Marian Toader mesajul președintelui Ion Mînzînă, în semn de apreciere pentru dezvoltarea comunei și pentru implicarea deosebită în promovarea culturii și a valorilor tradiționale.

Citește și Lereştiul tinde la rang naţional

Mai trebuie spus că alături de președintele PNL Argeș, senator Alina Gorghiu, au participat, la ziua dedicată comunei Lerești, prefectul Radu Perianu, senatorul Dănuț Bica și ministrul secretar de stat Ion Popa. De asemenea, cu această ocazie au fost premiați și elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie din această localitate.

În ciuda norilor care se adunau amenințător, oamenii s-au bucurat de muzică, au dansat cu voie bună și, firește, au mâncat gustoșii covrigi cu ou. Secretul acestui minunat produs local din zona Muscelului este, dacă nu știați, frăgezimea specifică aluatului, care se obține prin turnarea unei cantități anume de țuică sau de rom în acesta. Covrigul cu ou din comuna Lerești a devenit un brand, fiind înregistrat ca marcă tradițională. Producția sa se bazează pe una dintre vechile rețete tradiționale care trebuie păstrată, promovată și care cu siguranță, prin astfel de evenimente, face mai cunoscută zona Muscelului.

Citește și ÎPS Calinic şi primarul Călineştiului au discutat despre reabilitarea Mănăstirii Râncăciov

Citește și Fenomenul Miguel Gane sau drumul spre celebritate / Cum a ajuns fiul unor imigranţi din Lereşti cel mai citit poet contemporan din Spania

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar cu,canalizare,gaze drumuri,locuri de munca..cum stati ?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *