ÎPS Calinic şi primarul Călineştiului au discutat despre reabilitarea Mănăstirii Râncăciov

de | 10.02.2022 13:58 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Săptămâna trecută, de Întâmpinarea Domnului, la liturghia oficiată de ÎPS Calinic la paraclisul din incinta Universității Pitești a fost invitat și primarul Călineștiului, Mihai Georgescu. Acesta a asistat cuminte și cuvios la toată slujba de o oră și jumătate, lucru care n-a fost trecut cu vederea de arhiepiscop, care a concluzionat că edilul a trecut cu bine un prim test de evlavie. După slujbă, primarul Georgescu a fost invitat și la masa arhierească, unde s-a întreținut minute bune cu arhiepiscopul.

Iar acesta i-a dat de înțeles că are mari așteptări de la el, în sensul de a fi altfel decât înaintașii săi în scaunul de primar al Călineștiului. Marele of al ÎPS Calinic este starea de degradare în care se află Mănăstirea Râncăciov și i-a spus edilului Mihai Georgescu că îl va ajuta cu ce poate, dar că e obligatoriu să se ajute și singur, în sensul că trebuie făcut un proiect de reabilitare pe fonduri UE.

Altfel spus, un efort comun al bisericii, autorității locale, care este Primăria Călinești, și autorității județene, care este CJ. Dacă primarul convinge pe cineva să dea și Guvernul bani, cu atât mai bine. Așadar, există voință, mai trebuie și putirință. Doamne, ajută să se urnească odată și odată lucrurile la Mănăstirea Râncăciov!

Citește și Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti: „Sunt foarte mândru şi bucuros de reuşita culturală a tinerelor talente din comuna noastră”

Citește și Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti: „Am organizat a treia acţiune din cadrul campaniei Călineşti – o Comună Europeană Curată”

Distribuie!

Articol scris de Gabriel Grigore

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...