Web Analytics

ÎPS Calinic şi primarul Călineştiului au discutat despre reabilitarea Mănăstirii Râncăciov

de | 10.02.2022 13:58 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Săptămâna trecută, de Întâmpinarea Domnului, la liturghia oficiată de ÎPS Calinic la paraclisul din incinta Universității Pitești a fost invitat și primarul Călineștiului, Mihai Georgescu. Acesta a asistat cuminte și cuvios la toată slujba de o oră și jumătate, lucru care n-a fost trecut cu vederea de arhiepiscop, care a concluzionat că edilul a trecut cu bine un prim test de evlavie. După slujbă, primarul Georgescu a fost invitat și la masa arhierească, unde s-a întreținut minute bune cu arhiepiscopul.

Iar acesta i-a dat de înțeles că are mari așteptări de la el, în sensul de a fi altfel decât înaintașii săi în scaunul de primar al Călineștiului. Marele of al ÎPS Calinic este starea de degradare în care se află Mănăstirea Râncăciov și i-a spus edilului Mihai Georgescu că îl va ajuta cu ce poate, dar că e obligatoriu să se ajute și singur, în sensul că trebuie făcut un proiect de reabilitare pe fonduri UE.

Altfel spus, un efort comun al bisericii, autorității locale, care este Primăria Călinești, și autorității județene, care este CJ. Dacă primarul convinge pe cineva să dea și Guvernul bani, cu atât mai bine. Așadar, există voință, mai trebuie și putirință. Doamne, ajută să se urnească odată și odată lucrurile la Mănăstirea Râncăciov!

Citește și Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti: „Sunt foarte mândru şi bucuros de reuşita culturală a tinerelor talente din comuna noastră”

Citește și Mihai Georgescu, primarul comunei Călineşti: „Am organizat a treia acţiune din cadrul campaniei Călineşti – o Comună Europeană Curată”

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *