Web Analytics

DSP Argeș: Nu sunt motive de îngrijorare în privința transmiterii comunitare a tulpinii Delta în România

de | 3.07.2021 13:06 | Actualitate

Autoritățile din Argeș au explicat situatia Delta, pentru Europa FM, după ce ieri Institutul Național de Sănătate Publică a spus că în Pitești, tulpina descoperită inițial în India se răspândește accelerat în judet și în împrejurimi.

17 cazuri au fost înregistrate în județul Argeș, dar cazurile nu mai sunt active, datau din urmă cu aproape o lună jumătate.

În total 57 de cazuri confirmate de COVID 19 cu tulpina Delta au fost înregistrate în toată tara până acum.

CITESTE SI Transmitere comunitară a variantei DELTA în Pitești și zonele limitrofe

Cele mai multe, în judetul Arges. Institutul de sănătate publică a transmis joi un comunicat în care sublinia ca tulpina de coronavirus descoperită inițial în India se răspândește accelerat în judet, în special în orașul Pitești, unde au fost înregistrate 17 cazuri. Institutul de sănătate publică spunea că situația din Pitești este îngrijorătoare, subliniind că există ”evidențe de transmitere comunitară susținută”.

Directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, explică la Europa FM ce înseamnă răspândirea comunitară:

“Nu stim sursa exactă de unde au luat infecția cu tulpina delta a coronavirusului. “

Probele au fost însă recoltate de la pacienti în perioada 24 mai- 10 iunie. De aceea, acum situația nu este una îngrijorătoare, spune la Europa FM,  directorul DSP Argeș:

” Acum nu sunt motive de îngrijorare pentru că acum cazurile nu mai sunt active, nu au mai apărut alte cazuri, mai asteptam doar 2 rezultate de la secvențiere, dar după data de 10 iunie tot ce am trimis au venit negative.

La nivel național varianta Delta a coronavirusului nu se răspândește comunitar, spune totusi institutului de sănătate publică.

Până la sfârșitul săptămânii trecute au fost confirmate în țară 1711 cazuri de infecție cu tulpini noi dintre care 57 cu varianta Delta.

 

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Virusul Covid a fost si este … din gainat de liliac ori dintr-un laborator tampit /mai degraba ! A atacat la greu pe cei cu comorbiditati / obezitate, boli de inima si alte cele ; dara si mai dihai, i-a atacat si pe cei care n-aveau namic !