Web Analytics

Spitalul Județean anunță că a murit o argeșeancă infectată cu tulpina Delta

de | 24.06.2021 14:34 | Actualitate

A fost înregistrat primul deces din România al unui pacient cu tulpina indiană Delta a COVID-19 și este vorba despre o femeie din Argeș, care a decedat pe 18 iunie. Probele au fost transmise la Institutul Cantacuzino și astăzi s-a aflat rezultatul comunicat de dr. Galbenu Luminița, medic șef Secție ATI, Spitalul Județean de Urgență Pitești:

În data de 7 iunie, în ATI a fost admisă o pacientă de 72 de ani, cu insuficiență respiratorie, formă severă, suspectă COVID. Asociate avea obezitate gradul III, hipertensiune arterială și un sindrom depresiv-anxios. Proba acestei paciente a fost trimisă la Institutul Cantacuzino. De la spital se trimit probe aleatorii. Din păcate, această pacientă a avut o formă exterm de gravă, nimic deosebit față de alți pacienți cu forme grave. Evoluția a fost rapidă, spre o agravare cât mai mare și, din păcate, pe 18 a survenit decesul. Astăzi (24 iunie a.c.) am aflat că, de fapt, această pacientă avea forma Delta, a spus șefa secției ATI a SJU Pitești.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor anunță că, în România, până în 20 iunie au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului.

Citește și 2000 de persoane s-au vaccinat fără programare la Mioveni

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii