Transmitere comunitară a variantei DELTA în Pitești și zonele limitrofe

de | 1.07.2021 22:08 | Actualitate

Există o transmitere comunitară a variantei Delta în municipiul Pitești și în comunele învecinate. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Sănătate Publică.

În acest moment sunt 57 de infectări cu varianta Delta, cu 13 mai multe decât săptămâna trecută, la nivel național. INSP atrage atenția că în Pitești și zonele limitrofe e transmitere accentuată a variantei Delta de coronavirus.

Citește și: Pitești: Sancțiuni aplicate pentru neridicarea mizeriei create de câinele scos la plimbare!

De asemenea, în județul Argeș a fost si primul deces din cauza tulpinii Delta, înregistrat în săptămâna 13-20 iunie 2021 în județul Argeș, potrivit INSP.

Autoritățile se așteaptă ca varianta Delta să devină predominantă la nivelul UE, în proporție de 90%.

Citește și: Partidele politice – norocul sau ghinionul românilor! Azi, PNL

Până pe 27 iunie 2021, au murit 31 de români din cauza variantelor îngrijorătoare de SARS-CoV-2. Astfel, 27 de decese au fost provocate de infecția cu noua tulpină britanică, iar cu cea braziliană – 3 și cu cea indiană – 1. Până în prezent nu a fost confirmat niciun deces din cauza infectării cu varianta din Africa de Sud, potrivit INSP.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii