Web Analytics

Dosarul Clanului Boceanu. Cum ameninţau proxeneţii fetele exploatate sexual: „Mâine vin acolo! Numai cu lanţul îţi dau pă cap, să faci 3.000, 4.000”

de | 3.03.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Rețeaua de traficanți de carne vie din Muscel exploata tinere în Eleveția, la Lausanne și în Italia, la Bolzano și Trento
Printre ele și Mihaela Miloiu, de 18 ani, din Godeni, racolată de Dafinel Boceanu prin metoda „lover-boy” și care a sfârșit ucisă de un client, în Elveția, în timp ce se prostitua
Proxenetul încerca să justifice agresiunea față de una dintre victime: „Am făcut și o regie ca să fii cuminte (..) Investesc iubire și tu ce faci?”

Pe 17 februarie a.c, după doi ani de proces, Tribunalul Argeș a pronunțat prima sențință în cazul a opt bărbați din Argeș, acuzați de proxenetism, printre ei și membrii clanului Boceanu, despre care Jurnalul de Argeș a scris în repetate rânduri. Victimele erau recrutate prin cunoscuta metodă „lover boy”, proxeneții le promiteau că vor împărți în mod egal veniturile pe care le vor realiza, apoi le obligau prin diferite metode să practice prostituția în Lausanne (Elveția), Bolzano și Trento (Italia). Unele au reușit să fugă după o vreme, în timp ce una a fost traficată timp de patru ani.

Decizia instanței nu este definitivă și deja a fost atacată prin apel de către inculpați, aflați în prezent în libertate. Rechizitoriul a fost emis pe 23 decembrie 2020 de Parchetul de pe lângă ÎCCJ- DIICOT Serviciul Teritorial Piteşti, dar procesul a început abia în iulie 2021. Asta deși musceleanca Mihaela Miloiu, racolată de inculpatul Dafinel Boceanu, a fost ucisă de un client francez în 2016, în Elveția, iar respectivul a primit verdictul final încă din 2021.

Unul dintre inculpați avea 16 ani când a „închiriat” o victimă pentru 8.000 lei

Boceanu Lucian, liderul clanului cu același nume, a primit cea mai mare pedeapsă, 12 ani și 10 luni de închisoare. Boceanu Dafinel, cel care a și racolat-o pe Mihaela Moloiu, a primit 9 ani și 8 luni închisoare; Boceanu Ion a primit 9 ani, 4 luni și 20 zile de închisoare. De altfel, inculpatul s-a sustras urmăririi penale și cercetării judecătorești. Vasile Alexandru a primit 4 ani și 10 luni închisoare. La fel ca în cazul lui Boceanu Ion, și pe numele lui a fost emis mandat de aducere. Teofil Alexandru – 3 ani închisoare. Boceanu Fernando – 3 ani cu suspendare. Frîntu Cătălin – 2 ani cu suspendare. Gogoci Florin, care era minor la data săvârșirii faptelor, a primit o măsură educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni. Gogoci Florin avea 16 ani când a transferat-o pe o victimă, pentru o perioadă de trei luni, altui inculpat, în schimbul sumei de 8.000 de lei, prin inducere în eroare, sub pretextul împărțirii în mod egal cu inculpatul a veniturilor pe care le va obține, urmând să achite astfel o datorie pe care acesta o avea față de celălalt inculpat. Victima a reușit să fugă după 14 zile.

Atitudinea procesuală a inculpaților a arătat cât de mult au înțeles din cele întâmplate. Patru inculpaţi au urmat procedura de drept comun, „susţinând că sunt nevinovaţi, dovedind astfel că nu au înţeles nici în acest moment consecinţele negative ale faptelor săvârşite”, găsim în motivarea instanței, alți doi s-au sustras judecăţii, în timp ce doi inculpați au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reproșate. Deși sunt opt victime în dosar, doar două s-au constituit părți civile, iar instanța a dispus ca acestea să primească daune morale de 10.000 euro și 25. 000 euro.

Citește și Dosarul proxeneţilor. Motivarea prin care judecătorul Gheorghe Neacşu l-a scăpat de puşcărie pe Dafinel Boceanu

DIICOT Pitești a colaborat cu autoritățile din Cantonul Vaud, Elveția

În aprilie 2017, Brigda de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti – Serviciul de combatere a traficului de persoane s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpații s-au constituit într-un grup infracțional organizat în scopul traficului de minori, aceștia recrutându-le pe două minore în scopul exploatării. Anchetatorii precizează că grupul infracțional s-a format pe 4 octombrie 2016 și a acționat până la sfârșitul lunii octombrie 2017. Tinerele au fost racolate „prin inducere în eroare, folosind, în principal, metoda «loverboy», dar și promisiuni mincinoase privind împărțirea în mod egal a veniturilor realizate” și exploatate în Elveția, până la sfârșitul lunii septembrie 2017, și în Italia, până la sfârșitul lunii octombrie 2017. În luna octombrie 2016, autoritățile Cantonului Vaud din Elveția au început o anchetă față de persoanele ce fac parte din grupul infracțional. Mijloacele de probă aflate în posesia autorităților elvețiene au fost transmise DIICOT Pitești în baza cererilor de asistență judiciară internațională și a echipei comune de anchetă, încheiate cu sprijinul Eurojust.

Victimele erau constrânse să fure bunurile clienților

Fetele racolate pentru practicarea prostituției erau constrânse „să fure bunurile de valoare ale clienților, ori să le distragă acestora atenția pentru ca un membru al grupului să se strecoare în apartament și să fure bunurile clienților”, notează anchetatorii. În acest mod, la data de 2 octombrie 2016, a fost furat un ceas marca Patek de la un client, iar un alt ceas, de aur, a fost furat în luna august 2017. Mai mult, în urma unui control efectuat pe 15 septembrie 2017, în aeroport, asupra unuia dintre inculpați a fost găsit un ceas ce fusese furat în timpul unei spargeri din 2 octombrie 2016, în localitatea Altstatten (Elveția, n.r.).

Citește și Primele condamnări pentru clanul Boceanu de la Câmpulung. Traficanții racolau tinere prin metoda “loverboy”

Proxeneții au trimis în țară 116.503,75 franci elvețieni prin servicii de transfer rapid

Spălarea banilor este metoda prin care infractorii încearcă să ascundă originea reală a veniturilor care provin din activitățile lor criminale și beneficiază ulterior de sumele respective. Instanța a ajuns la concluzia că inculpații făceau tranzacții financiare prin intermediul serviciilor de transfer rapid de numerar. Ei transferau în țară, prin interpuși, sume de bani obținute în urma infracțiunilor de trafic de persoane, pe numele altor persoane din anturajul lor și procedau așa pentru a ascunde adevărata natură a provenienței banilor. Inculpații au transmis, prin serviciile de transfer rapid de numerar, majoritatea sumelor de bani obținute de victime prin prostituție, adică 116.503,75 franci elvețieni, ori au cumpărat diverse autovehicule, printre care un Porsche, pierdut ulterior la zaruri.

Un inculpat a cumpărat un Porsche cu banii obținuți din prostituție și l-a pierdut la jocurile de noroc

Unul dintre inculpați a cumpărat, în luna septembrie 2017, un autoturism marca Porsche pe care l-a plătit în numerar, „cu aproximativ 46.000 de euro, sumă provenită din săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane”, iar apoi a ascuns adevărata natură a proprietății asupra mașinii, înmatriculând-o pe numele mamei lui. A pierdut ulterior bolidul la jocurile de noroc. Înțelegem că inculpații și-au asigurat existența prin traficul de persoane, iar faptul că suma plătită pentru autoturismul de lux a provenit din săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane a reieșit și din informația că inculpatul a realizat în acei ani venituri modice, care nu îi permiteau achiziționarea unei astfel de mașini. Mai mult, instanța a notat că „inculpaţii nu au figurat cu venituri declarate în perioada de referinţă indicată în rechizitoriu sau au înregistrat venituri modice, majoritatea provenind din jocuri de noroc”. De asemenea, unul dintre inculpați „risipea banii pe droguri, jocuri de noroc, aspect ce se coroborează şi cu datele transmise de autorităţile elveţiene, conform cărora acest inculpat era înregistrat ca membru al Cazinoului Barriere din Montreux (Elveția, n.r.), din data de 26.09.2016, cheltuind până în februarie 2017 suma de 9230 CHF”.

Citește și Membrii clanului Boceanu, traficanţii fetei din Godeni ucisă în Elveţia, au primit condamnări de 44 de ani în total

Câți bani a făcut Dafinel Boceanu din exploatarea Mihaelei Miloiu, înainte ca fata de 18 ani să fie ucisă de un client

Mihaela Miloiu, originară din Capu Piscului, comuna argeșeană Godeni, a fost racolată de Dafinel Boceanu prin metoda „lover boy” și determinată să practice prostituția pe străzile din Lausanne, Elveția, din data de 7 octombrie 2016. Inculpatul s-a deplasat cu aceasta în locurile unde a fost traficată „și a obținut sume de bani (minim 13.000, maxim 28.000 franci elveţieni) de pe urma practicării prostituției de către aceasta”, găsim în motivare, până când victima a fost ucisă de un client, în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016, la doar 18 ani. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere și mai multe lovituri la nivelul feței și a fost găsit într-o pădure de la granița Franței cu Elveția. Pentru identificarea sa a fost nevoie de o reconstrucție 3D pentru a se stabili portretul robot. Acuzat de uciderea tinerei a fost Alexandre Verdure, un client francez, lucrător de frontieră, care a primit 20 de ani de închisoare, în decembrie 2020, dar a susținut că doar a ascuns trupul victimei. Astfel că, în 2021, criminaliști din Franța au făcut cercetări și au căutat noi probe și în România. În apel, în septembrie 2021, acuzatul a primit 30 de ani de închisoare.

Cum își atrăgeau proxeneții victimele

O victimă a fost transportată sub pretextul unei vizite la un unchi al inculpatului, alteia i s-a spus că-l vor vizita pe unul dintre inculpați. Alte victime au fost racolate de pe reţelele de socializare, apoi se mutau împreună cu proxeneții în condiții grele de locuit. Înțelegem că inculpații le-au oferit victimelor siguranță afectivă, le-au complimentat, au pretins că au sentimente de iubire, le-au promis că se vor căsători, că își vor întemeia familii, au creat imaginea unui bărbat care poate fi un bun părinte și le-au promis o viață mai bună într-o țară cu potențial financiar ridicat.

De fapt, doar au profitat din plin de vulnerabilităţile persoanelor vătămate (lipsuri materiale, nevoia de afecţiune) pentru obţinerea unor venituri substanţiale de pe urma lor.
Principala modalitate de atragere a victimelor practicată de inculpaţi „era aceea de a le face pe acestea să se îndrăgostească de ei și de a accepta să se prostitueze și să le remită mare parte din bani acestora în speranța că își vor face un viitor comun. Persoanele vătămate provin din zone defavorizate, unde perspectivele profesionale sunt inexistente şi din familii dezorganizate, inculpaţii speculând nevoia acestora de siguranţă afectivă şi protecţie emoţională. În continuare, în cele mai multe cazuri, profitând de relaţia afectivă dezvoltată de victime, inculpaţii le-au indus ideea că trebuie să se prostitueze pentru a câştiga banii necesari achiziţionării unor bunuri (imobile, maşini) necesare traiului în comun, victimele acceptând propunerea, pentru a-şi asigura un viitor amoros cu inculpaţii, pentru ca mai apoi să fie transportate în alte țări și exploatate de către aceştia, prin obligarea la practicarea prostituţiei, sub stricta monitorizare a inculpaţilor care au urmărit ca, în final, victimele să fie aduse în stare de aservire faţă de ei, astfel încât, fiind lipsite de mijloace financiare, necunoscând limba țării în care se aflau, să trebuiască să execute fără împotrivire activităţile impuse”, citim în motivare.

Victimele erau plasate pe stradă, supravegheate și exploatate fizic, dar și psihic, inclupații profitând de sentimentele și vulnerabilitățile lor. „Chiar dacă unele dintre persoanele vătămate au cunoscut că urmează a practica prostituţia, inculpaţii le-au asigurat că o vor face în condiţii avantajoase urmând să împartă banii, fără a le comunica intenţia de a fi exploatate şi supuse unor tratamente inumane”.
Din interceptările convorbirilor telefonice a rezultat că „în fiecare seară, inculpaţii doreau să ştie numărul de partide sexuale întreţinute de către persoanele vătămate, sumele câştigate, timpul petrecut cu fiecare client, în caz de nemulţumire aplicând violenţa verbală şi, de cele mai multe ori, fizică, pentru a se face înţeleşi şi respectaţi, astfel că, în timp, relaţia persoanelor vătămate cu inculpaţii a devenit una bazată pe supunerea totală a victimelor”. Mai mult, proxeneții le amenințau și le insultau pe victime la cea mai mică împotrivire a lor.

Citește și După ce specialişti în criminalistică au căutat noi probe, cazul tinerei din Godeni ucise în Franţa intră la rejudecare

Citește și Nu prea îi iese! Avocatul francezului condamnat pentru uciderea Mihaelei Miloiu a pierdut şi în procesul în care îl apără pe Benzema

Revoltător. Un inculpat a bătut victima cu cablul de la televizor „de i s-a crăpat pielea”

Din interceptările telefonice au reieșit și violențele, amenințările la care erau supuse victimele, modul în care erau controlate de către proxeneți, supravegheate și constrânse să nu plece, dar și modul în care le era limitat contactul cu familia, nefiind lăsate să sune acasă, poate doar de pe telefonul inculpaților sau sub supravegherea lor.

O victimă a fost agresată fizic de inculpat până când a leșinat, pentru că acesta nu era mulțumit de veniturile realizate. Iată cum încerca inculpatul să șantajeze emoțional, invocând presupuse sentimente: „Eu ți-am vrut tot timpu’ binele. Și tu cre’ că știi lucru’ ăsta destul dă bine. Că mi-am mai ieșit din pepeni ca să… c-așa e pă occident ca să poți să stai ca lumea și să fii cuminte. Am făcut și o regie și o ălea, ca să fii cuminte. Plus de-asta, am fost gelos rău și atunci când a fost scandalu’ ăla. Am fost gelos rău. Înțelegi? (…) eu investesc sentimente … investesc sentimente… Investesc iubire și tu ce faci? Eee? Eu zic c-așa e cel mai bine. Hai, să … Hai să-ți trimet bani… Să-ți trimet bani să te sui în autocar, în ceva… Să vii acolo. Să vii acasă. Păi, da. Vii, te iau io dă la aeroport, dă la autocar, dă la ce vreai tu. Stau io cu tine în telefon până te… până te sui în av… până te… te pui bine, să știu c-ajungi la mine. Eu așa zic că e cel mai bine. Că uite, mai e un pic și ne ducem acasă. Tu ascultă-mă pă mine, că e bine și pentru tine. Îți faci și tu bagaj aicea. Îți faci și tu condiții în ăstea două săptămâni. Te-ajut eu.”

Când o victimă câştiga mai puţin decât celelalte femei, inculpatul o umilea, „punând-o să doarmă pe jos sau lovind-o cu palmele peste faţă”. Victima era constrânsă să practice prostituția chiar și în condiții de ger și oboseală extremă și era sunată și certată dacă stătea câteva minute în mașină, să se încălzească. De asemenea, un inculpat a amenințat o victimă pentru că nu mai venea în casa în care își desfășurau activitatea: „Hai, fă, termină, dă-te în p… mea cu ăstea! Și pune mâna și vino cu fraieri acasă să-i ardeți… să-i ardem! Nu mai fă așa, că mă disperi la maxim!”. De fapt, victima dorea să îl părăsească pe inculpat, dar nu o făcea deoarece îi era frică că bărbatul o va omorî dacă descoperă că vrea să plece.

Banii obţinuţi din practicarea prostituţiei le reveneau inculpaților. Când una dintre victime a cerut bani ca să plece la familia ei inculpatul a refuzat: „Să moară familia mea dacă am. Ascultă-mă, vino, rămâi două săptămâni şi împărţim banii zilnic, pleci cu banii cum trebuie… (…) vino încoa, căţea, vom găsi bani, apoi pleci acasă, îţi fac un favor, vino, găsim, apoi pleci, ai înţeles? E bine aşa?”.
Un inculpat a bătut-o cu cablul de la televizor pe o victimă, nemulțumit de venitul făcut de aceasta și s-a lăudat altuia cu agresiunea fizică: „Ea nu mai face nimic şi, când i-am dat-o cu cablul, a înţeles care îi este poziţia. (..) am bătut-o zdravăn cu cablul de i s-a crăpat pielea”. Altă victimă era constrânsă să practice prostituția și pe temperaturi scăzute, deși acuza simptome de răceală.

Când o altă victimă a fugit pentru că nu mai dorea să se prostitueze și a dormit pe străzi, inculpatul a încercat disperat să recapete controlul asupra ei și i-a trimis mesaje agramate în care invoca iubirea pe care i-o poartă, știind că e vulnerabilă (mesajele scrise cu greșeli au fost corectate, n. redactorului): „Răspunde-mi, că mor să știu măcar de tine, te rog, frumoasa”. „Să moară frații mei și mama dacă îți fac nimic, dar știi bine că te iubesc și că ești viața mea. Măi, chiar așa vrei să mă distrugi, gândește-te şi tu puțin (…)”. „Că te iubesc mult și că ești viața mea și că nu pot să trăiesc fără tine, am înnebunit, mă, nu mai pot, sună-mă să știu de tine, că să n-am parte de (…)”.
În alt dialog, un inculpat se arată nemulțumit de sumele de bani pe care o victimă le-a câștigat din prostituție şi o ameninţă că îi aplică niște corecţii fizice: „Mâine vin acolo! Numai cu lanțul îți dau pă cap, să faci 3000, 4000”.

Citește și Cum a fost la apel / Condamnare de 30 de ani pentru grănicerul francez care a ucis-o pe tânăra din Godeni

Citește și Ca-n filme! Rechizitoriul cu răfuiala din benzinărie pentru care e acuzat manelistul Dani Mocanu

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si ne mai uitam mirati si indignati la fratii Tate cand si noi avem atatia frati Tate in Romania.Pe ai nostri nu-i vedem dar in schimb umplem televizoarele de fratii Tate.Cred ca fratii Tate faceau concurenta neloiala si de aceea au picat.
    Pana la urma nu pot fi condamnati decat daca au incalcat legile statului.Problema ar fi daca organele aplica legea selectiv.
    Legea este una pt. toti.
    Fratii Tate sunt mai periculosi deoarece ei au creeat un ideal si un mod de viata pt. tineretul needucat,fara ca acest tineret sa inteleaga ca fratii scot bani grei din prostia si viciile lor.Baieti destepti dealtfel.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *