Web Analytics

Ca-n filme! Rechizitoriul cu răfuiala din benzinărie pentru care e acuzat manelistul Dani Mocanu

de | 16.12.2022 10:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Dani Mocanu, cântărețul de manele, și fratele său Ionuț Nando Mocanu au fost trimiși în judecată pentru tentativă la omor, după bătaia petrecută în stația OMV Petrom Podul Viilor, din Pitești. Altercația a avut loc pe 18 august a.c., între 23:45-24:00, în urma unui conflict petrecut în aceeași zi. Anchetatorii au stabilit că Ionuț Mocanu l-a lovit de trei ori pe I. C. P., în vârstă de 28 de ani, cu o rangă metalică, „cu scopul de a-i suprima viața”, în timp ce era ajutat de Dani Mocanu, care a împiedicat victima să fugă, ținând-o de mână și de tricou. Totul a fost înregistrat video. Victima a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș, dar încă nu a fost stabilit termen de judecată.

Totul a început în cursul zilei de 18 august, când inculpatul Gheorghe Văduva, zis Damani, a avut un conflict spontan cu Romario, celălalt frate al lui Dani Mocanu, după ce acesta parcase mașina în mijlocul străzii, în Ștefănești, blocând circulația. Gheorghe Văduva i-a cerut lui Romario Mocanu să-și mute mașina, dar discuțiile au degenerat. Ulterior, frații Mocanu și alții l-au căutat la domiciliu pe Gheorghe Văduva, pentru a regla conflictul. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au notat că „inculpatul Mocanu Daniel a fost autorul unor acte de intimidare”, transmise direct concubinei lui Gheorghe Văduva, și tot el a fost cel care „a plănuit «întâlnirea» ce urma sa aibă loc în benzinăria OMV Podul Viilor”. Gheorghe Văduva a fost sunat ca să se deplaseze în benzinărie și a fost asigurat, de către doi bărbați din grupul fraților Mocanu, că discuțiile vor fi „amiabile, fără agresiuni fizice”. Așa că a mers la locul stabilit, dar împreună cu tatăl vitreg și alte cunoștințe.

Citește și Dani Mocanu și fratele său, trimiși în judecată după scandalul de la benzinăria din Pitești

Victima a fost pusă la pământ și înconjurată de frații Mocanu

În benzinărie se aflau mai multe mașini parcate și „trupa” fraților Mocanu lângă acestea. Tatăl vitreg al bărbatului care avusese conflictul verbal cu Romario, cu câteva ore înainte, a fost primul care a coborât din mașină și a mers la grupul lui Dani Mocanu pentru a purta discuții. După câteva replici, i-a observat pe frații Mocanu și alte persoane apropiindu-se de fiul său. Ionuț Nando Mocanu l-a lovit mai întâi pe G. E. cu o țeavă metalică adusă de inculpatul Florin Zanfir. Apoi s-a îndreptat către victima I. C. P., care nu participase la conflict până în acel moment. „Inculpatul Mocanu Daniel, deși, inițial, a avut o atitudine împăciuitoare și nu a aplicat lovituri vreunei persoane, a intervenit în conflictul celor doi și s-a apropiat de P. I. C., încercând să o pună la pământ pe victimă. În acest sens, i-a aplicat acesteia o lovitură de picior în piciorul de sprijin al victimei, dar aceasta a reușit să își mențină echilibrul”, se arată în rechizitoriu.

Victima a fost înconjurată de cinci persoane din grupul fraților Mocanu, „raportul de forțe fiind total disproporționat în defavoarea victimei”, iar conflictul a degenerat rapid. Inculpatul Ionuț Mocanu a încercat să lovească victima cu țeava metalică, a lovit-o în umăr, apoi victima a încercat să îi ia obiectul, l-a luat în brațe și au căzut amândoi. Atunci a intervenit inculpatul Văduva Gheorghe, care l-a lovit în spate pe Ionuț Nando Mocanu, „pentru a stopa lovirea victimei”, și s-a retras. Agresorii însă nu s-au oprit. „În continuare, în timp ce victima P. I. C. încerca să fugă, aflându-se poziționată cu spatele față de agresor, inculpatul Mocanu Ionuț Nando i-a aplicat o lovitură puternică cu obiectul contondent în zona spatelui, victima fiind împiedicată să fugă prin ținerea acesteia de tricou de inculpatul Mocanu Daniel. Ulterior, beneficiind de ajutorul lui Mocanu Daniel, care a continuat să împiedice victima să fugă în direcția opusă agresorului, ținând-o strâns cu brațele de obiectul de vestimentație (tricou), precum și de mâna dreaptă, inculpatul Mocanu Ionuț Nando i-a aplicat victimei o lovitură puternică cu obiectul contondent în zona capului, provocându-i leziuni traumatice cu intenția de a-i curma viața”, precizează procurorii.

Citește și Bărbatul bătut de Dani Mocanu spune că manelistul i-ar fi oferit 600.000 euro în schimbul tăcerii

S-a folosit o rangă de metal care putea cauza decesul

Imediat după agresiune, victima a căzut inconștientă la pământ și sângera abundent în zona capului, în timp ce inculpații s-au urcat în mașini și au fugit de la locul faptei. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Pitești, iar pe 19 august s-a prezentat la Spitalul Clinic Sanador București. De acolo a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde a rămas internat. Rănile au dus la 60-65 zile de îngrijiri medicale. Având în vedere documentația medicală și evoluția clinică, s-a ajuns la concluzia că leziunile nu i-au pus viața în primejdie. Totuși, anchetatorii au subliniat faptul că inculpatul Ionuț Mocanu „a lovit victima într-o zonă corporală vitală, în loc public, utilizând un obiect vulnerant care putea cauza decesul”. În caracterizarea speței, procurorii au ținut cont de obiectul vulnerant folosit, din material solid, posibil o rangă de metal, de aproximativ 1 m, dar și de „zona vizată de lovituri, (zona capului), intensitatea loviturii aplicate, după ce victima mai fusese lovită cu același obiect în zona spatelui, în timp ce aceasta se afla cu spatele la agresor, încercând să fugă, și de urmările produse (TCC cu înfundare, traumatism cranian, fractură cominutivă cu înfundare)”.

Citește și Dani Mocanu cere ca poliţistul Emanuel Croitoru să facă puşcărie

Ce acuzații li se aduc inculpaților

Ionuț Nando Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor (cele trei lovituri aplicate cu bâta/ranga metalică victimei I.C.P.), tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe (i-a aplicat altei victime, E. G., o lovitură cu obiectul din fier în buză, piept și brațul drept, iar victima a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijri medicale). Afirmațiile inculpatului din timpul audierilor au fost contrazise de imaginile camerelor de supraveghere și de declarațiile martorilor. „Astfel, inculpatul, deși a recunoscut agresiunea comisă asupra victimei P. I. C., a acreditat ideea că, de fapt, persoana vătămată, împreună cu prietenii acesteia au pornit conflictul și l-au agresat fizic, aspecte care nu rezultă din ansamblul probator administrat în cauză”, adaugă procurorii.

Manelistul Daniel Mocanu a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Procurorii au notat că Dani Mocanu l-a ținut pe I. C. P. de mâna dreaptă și de tricou, în timp ce fratele lui îl lovea cu ranga metalică. Dani Mocanu a susținut însă că a încercat doar să aplaneze conflictul. „Analizând declarația inculpatului Mocanu Daniel, observăm ca inculpatul încearcă să se disculpe și să menționeze că acțiunile sale de împiedicare a victimei de a fugi și a se feri din calea loviturilor aplicate de inculpatul Mocanu Ionuț Nando, inclusiv prin ținerea victimei de obiectul de vestimentație și de brațul drept, au fost, de fapt, o încercare de a apăra victima. Procesul verbal de redare și planșele foto întocmite cu ocazia examinării criminalistice a imaginilor video demonstrează fără echivoc că inculpatul Mocanu Daniel l-a împiedicat pe numitul P. I. C. să fugă de agresiune, în timp ce victima se afla cu spatele la agresor (inculpatul Mocanu Ionuț Nando) și nu mai reprezenta nicio amenințare pentru aceștia”, mai regăsim în rechizitoriu. Dani Mocanu a formulat și el plângere penală împotriva victimei I. C. P. pentru amenințare pe Facebook, dar procurorii au clasat cauza. Romario Mocanu, celălalt frate al manelistului, și el prezent în timpul scandalului, a scăpat de acuzații după ce procurorii au stabilit că nu există probe că ar fi agresat fizic vreo persoană implicată în conflict.

Următorii inculpați au recunoscut și regretat infracțiunile pentru care sunt acuzați. Inculpatul Gheorghe Văduva a fost trimis în judecată pentru tulburare a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe. Este acuzat de procurori că i-a aplicat lui Ionuț Nando Mocanu o singură lovitură cu bâta/rangă metalică în zona spatelui, fără a-i cauza leziuni care să necesite îngrijiri medicale, a avut asupra sa un obiect metalic și că a creat teamă. Inculpatul Victor Florin Zanfir a făcut parte din gașca lui Ionuț Mocanu și a fost trimis în judecată pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Deși nu a participat la altercație, a avut ranga pe care i-a înmânat-o lui Ionuț Mocanu, și a creat stare de teamă persoanelor prezente, alergând în jurul victimei I.C.P.

Citește și Manelistul Dani Mocanu, amendat cu 20.000 de euro

Dani Mocanu mai are probleme cu legea

Dani Mocanu nu se află la primul dosar penal. El a comis faptele pentru care este cercetat în stare de pluralitate intermediară și în termenul de supraveghere stabilit de instanță, fiind condamnat de Judecătoria Pitești la 9 luni închisoare cu suspendare în alt dosar. De asemenea, Dani Mocanu se află sub control judiciar, măsura preventivă fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, unde a fost cercetat pentru port și folosire fără drept de arme albe.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *