Web Analytics

Dosarul proxeneţilor. Motivarea prin care judecătorul Gheorghe Neacşu l-a scăpat de puşcărie pe Dafinel Boceanu

de | 27.02.2020 13:42 | Dezvăluiri

# Banii făcuţi din prostituţie în Piteşti erau trimiși prin maxi-taxi proxeneților din Câmpulung

În numărul precedent din Jurnalul de Argeș v-am prezentat detalii legate de judecătorul Gheorghe Neacșu, cel care le-a dat pedepse de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității chiar la… Protecția Copilului proxeneților din Câmpulung. E vorba de membri ai unei grupări extrem de violente, clanul Boceanu, care a făcut o avere estimată la 2 milioane de euro din traficarea de minore în Occident, în special în Marea Britanie și Elveția. După cum deja se cunoaște, una dintre acestea, Mihaela Miloiu din satul Capu Piscului, comuna Godeni, a fost ucisă în Elveția de un client francez. Vă prezentăm în acest număr detalii șocante din motivarea instanței. Dacă hotărârea dată în iunie 2016 ar fi fost una cu pedepse grele și s-ar fi decis și protejarea Mihaelei Miloiu, tânăra nu ar mai fi fost poate ucisă, iar proxeneții eliberați nu și-ar fi făcut de cap în continuare. Și poate că nu s-ar fi ajuns nici ca fiica familiei Soroiu, Daria, tot din Câmpulung și tot minoră (al cărei caz stă la baza protestului public din 29 februarie, din fața Poliției Câmpulung), să fie traficată.

Pe 22 iunie 2016, judecătorul Gheorghe Neacşu de la Tribunalul Argeș a decis condamnarea lui Boceanu Dafinel (cel care o racolase pe Mihaela prin metoda ”Lover boy”) la 3 ani cu suspendare şi ”punerea lui în libertate de îndată”. Boceanu Alexandru, fratele acestuia, a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare, Ciolan Ioan – 2 ani cu suspendare, iar Bucur Mircea – 3 ani cu suspendare. La doar patru luni după ce a fost eliberat din arest preventiv, Dafinel şi-a dus planul până la capăt. Mihaela Miloiu, care, culmea, a fost martor în dosarul în care acesta a fost condamnat pentru ”proxenetism și complicitate la trafic de minori”, a fost dusă în Elveţia şi pusă să se prostitueze pe străzile din Lausanne. Acolo unde și-a găsit sfârșitul.
După cum spun procurorii legat de dosarul în care Mihaela Miloiu a fost martoră, Elvis și Alexandru Boceanu le-au recrutat pe ”minorele Epure Maria și Miloiu Ana Maria și supus exploatării sexuale în beneficiul lor material în perioada noiembrie 2015-martie 2016, atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și la Pensiunea Magic din Pitești”.
În afară de proxenetism cu minore, Elvis Boceanu a fost judecat și pentru că a pus mai mulți copii să practice cerșetoria în piața centrală din Câmpulung. Ca o paranteză, acesta e și singurul dintre frații Boceanu condamnat de judecătorul Neacșu la închisoare cu executare – 4 ani – deoarece era recidivist. Iată ce spun magistrații: ”În zilele de 04.03.2016 și 07.03.2016, inculpatul Boceanu Elvis, în timp ce se afla în piața centrală din mun. Câmpulung, a primit de la 5 minori cu vârste cuprinse între 5-10 ani, care practicau cerșetoria în zonă, diferite sume de bani, existând astfel indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de exploatare a cerșetoriei.”

Chiria unei garsoniere, plătite cu banii din prostituție

Minora Epure Maria le-a declarat magistraților că l-a cunoscut pe Boceanu Elvis în 2015 și, pentru că s-a îndrăgostit de el, a acceptat propunerea acestuia de a se muta la domiciliul său. Elvis Boceanu locuia împreună cu mama sa și cu o parte dintre frații săi, ceilalți fiind plecați în străinătate. ”Întrucât locuința lui Elvis Boceanu era prea mică și nu oferea condiții decente de locuit, acesta s-a mutat împreună cu minora într-o garsonieră aparținând unui prieten de-al său, situată într-un bloc din Câmpulung, unde cei doi au locuit circa 2-3 luni, iar chiria o plăteau din banii pe care persoana vătămată îi obținea din prostituție”.
O perioadă de timp, în această garsonieră a locuit și minora Miloiu Ana Maria, care, la rândul său, practica prostituția.
Conform procurorilor DIICOT, în iarna anului 2015, înainte de sărbătorile de Crăciun, Boceanu Elvis și Boceanu Alexandru, constatând că se câștigă bine din prostituție, le-au adus pe minorele Epure Maria și Miloiu Ana Maria la Pensiunea Magic de pe Calea Craiovei din Pitești, ”unde au închiriat două camere, iar cele două minore au început să practice prostituția. Atunci când inculpatul Boceanu Alexandru se afla la Câmpulung, Epure Maria îi trimitea banii obținuți din practicarea prostituției prin intermediul unui șofer de maxi-taxi, care făcea curse pe ruta Pitești-Câmpulung”.
Legat de Mihaela Miloiu, tânăra ce avea să fie ucisă după doar câteva luni în Elveția, la acea vreme martoră în dosar, judecătorii au precizat că în 2013 l-a cunoscut pe Boceanu Dafinel, care, la un moment dat, ”i-a spus că intenționează să se căsătorească cu aceasta, însă ar fi bine să aștepte până va deveni majoră. Cu toate acestea, la scurt timp, inculpatul i-a propus martorei să se prostitueze, motivând că nu au bani suficienți pentru nevoile zilnice”.

Sex la preț redus

Un martor le-a declarat magistraților că, prin vara anului 2015, în timp ce se afla în Câmpulung a fost întrebat de către un băiat pe care nu îl cunoștea și care s-a recomandat cu numele Elvis, dacă dorește să întrețină raporturi sexuale contra cost cu o tânără. Elvis i-a lăsat și un număr de telefon, la care ulterior martorul a sunat, cei doi convenind să se întâlnească în centrul mun. Câmpulung. ”La întâlnire, Elvis a venit cu o tânără, spunându-i martorului că îl costă 50 lei un raport sexual cu aceasta, însă martorul a spus că are asupra sa doar 35 lei, în final, Elvis fiind de acord și cu această sumă, pe care a încasat-o personal de la martor. În continuare, martorul a transportat-o pe tânără într-un loc mai dosnic și a întreținut cu aceasta raport sexual oral și normal în autoturismul său”, precizează judecătorii.
Ulterior, pe la începutul lunii decembrie 2015, martorul l-a sunat din nou pe Elvis, întrebându-l dacă o mai are pe fata respectivă, iar acesta l-a chemat în cartierul Vișoi, unde martorul s-a deplasat împreună cu un prieten și, după ce i-au înmânat lui Elvis suma cerută, respectiv câte 35 lei de persoană, au întreținut pe rând raporturi sexuale orale și normale cu tânăra, pe care cu ocazia audierii martorul a recunoscut-o ca fiind persoana vătămată Miloiu Ana Maria.
În afara pedepselor cu suspendare, proxeneții au primit ca ”bonus” și între 80 și 100 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Pentru Protecția Copilului Argeș sau la Inspectoratul Școlar.

Sume ridicole confiscate de la proxeneți

Interesant e faptul că prin sentința dată de către judecătorul Gheorghe Neacșu au fost confiscate sume ridicol de mici de la proxeneți: 105 lei de la inculpatul Boceanu Elvis, 400 lei de la inculpatul Boceanu Alexandru și 500 lei de la inculpatul Boceanu Dafinel. Și asta în condițiile în care respectivii au câștigat sume mari de pe urma prostituției. Însă instanța nu a dispus nici măcar o dată să se pună sechestru pe averea acestora. Părțile vătămate nu s-au constituit părți civile în dosar.

Cum a fost ucisă tânăra din Câmpulung în Elveţia, de către un client francez

Mihaela Miloiu, originară din satul Capu Piscului, comuna Godeni, a fost ucisă în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2016 într-o pădure din Elveția, aproape de granița cu Franța. Trupul ei gol a fost descoperit de către lucrători forestieri la 15 decembrie 2016. Corpul avea 26 de răni prin înjunghiere, dar niciuna nu era fatală. Autopsia a arătat că decesul a fost cauzat de fapt de mai multe lovituri la nivelul feţei. Victima avea oasele faciale şi dinţii rupţi și era de nerecunoscut.
Pentru identificarea acesteia, Institutul de Cercetare Criminală al Jandarmeriei Naţionale din Franţa (IRCGN) a efectuat o reconstituire facială a tinerei pentru a stabili portretul său robot în 3D. Un lucrător de frontieră din Franța este suspectat că ar fi ucis-o pe Mihaela, iar acesta va fi judecat în faţa Tribunalului penal din Doubs, în estul Franţei. Suspectul are 32 de ani, este agent de securitate și este tatăl unui copil. El locuia în Mouthe (estul Franţei), aproape de frontiera cu Elveţia, şi lucra în apropiere de Lausanne (Elveţia). ADN-ul său a fost găsit pe victimă. Bărbatul susține că este nevinovat şi că nu a făcut decât să scape de cadavru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ar trebui schimbate legile in justiție in sensul de a da pedepse mai mari celor care se ocupa te trafic de minore pentru prostituție si de a sancționa si judecătorii si personalul din justiție pentru corupție .
    Evident , trebuiesc eliminate si pensiile speciale ale judecătorilor si procurorilor