Web Analytics

După ce specialişti în criminalistică au căutat noi probe, cazul tinerei din Godeni ucise în Franţa intră la rejudecare

de | 15.09.2021 18:46 | Actualitate, Dezvăluiri

Cazul tinerei din Godeni găsite moartă într-o pădure de la granița Franței cu Elveția capătă o turnură al cărei final nu poate fi cunoscut. Și asta fiindcă cel condamnat în procesul de crimă a făcut apel, avocatul său, Sylvain Cormier, vorbind de posibilitatea unei erori judiciare. În susținerea acestei idei, el a apelat la doi specialiști criminaliști din Franța, care au făcut cercetări pe caz și în România, în vara acestui an.

Francezul Alexandre Verdure, în vârstă de 34 de ani acum, a fost găsit vinovat de uciderea Mihaelei Miloiu în noiembrie 2016, trupul mutilat al acesteia fiind găsit câteva săptămâni mai târziu într-o pădure de la granița Franței cu Elveția. Tânăra din Godeni, Argeș, care avea 18 ani atunci, fusese racolată de clanul Boceanu și obligată să se prostitueze în Țara cantoanelor. Trei zile a durat procesul de crimă, în care acuzarea a cerut pedeapsa de 30 de ani de închisoare, iar verdictul i-a adus lui Verdure 20 de ani de pușcărie. Condamnarea a fost pronunțată pe 11 decembrie 2020 de către Tribunalul din Besancon, după ce acuzarea a fost susținută de către procurorul Etienne Manteaux. Avocatul tânărului condamnat nu a acceptat decizia instanței, în condițiile în care varianta lui Verdure este diferită de cea a acuzării. Inculpatul nu a recunoscut fapta, spunând că nu poate să plătească pentru ceea ce nu a săvârșit. El a susținut că doar a ascuns cadavrul muscelencei, forțat fiind de proxeneți. ”Îmi cer scuze familiei victimei pentru că am purtat și am ascuns cadavrul. A fost îngrozitor”, a declarat acesta în fața instanței, la finalul procesului. Iar ideea că instanța nu a luat în calcul și versiunea celui acuzat l-a determinat pe avocat să apeleze la o echipă celebră de criminaliști din Franța.

Citește și Dosarul proxeneţilor. Motivarea prin care judecătorul Gheorghe Neacşu l-a scăpat de puşcărie pe Dafinel Boceanu

Citește și Judecătorul care le-a dat închisoare cu suspendare proxeneţilor din Câmpulung este acelaşi care ”a găsit” cuţitul cu care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia

Criminaliștii francezi au reinvestigat cazul Mihaelei Miloiu

Roger Marc Moreau și Marc Eterno au venit în România pentru a aduna noi probe în caz. Cei doi sunt recunoscuți pentru faptul că au întors decizii în alte cazuri penale, după ce au făcut investigații. Pentru procesul lui Verdure au adunat probe și în Elveția, la granița cu Franța, acolo unde acționează rețeaua românească de prostituție, și în Franța, și în România. Greu de găsit noi indicii după cinci ani, dar scopul investigației ține de dovedirea laturii violente a proxeneților români. Mai ales că procurorul de caz a susținut în fața instanței că este exclusă varianta uciderii Mihaelei Miloiu de către ”peștii” români. ”Sunt bătăuși, da, dar nu ucigași. Și nu ar fi ucis gâsca cu ouăle de aur!”, așa a susținut acuzarea ideea excluderii proxeneților ca suspecți în caz. Apelul lui Alexandre Verdure se va judeca la Lons-le-Saunier, în perioada 22-24 septembrie, iar procuror de caz va fi Lionel Pascal.

Citește și Proxeneţii din Câmpulung care au traficat-o pe tânăra ucisă în Elveţia au zeci de dosare penale

Racolatorul Dafinel Boceanu din Câmpulung este judecat pentru proxenetism

În țară, opt persoane sunt judecate sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, cauza având legătură cu activitatea de proxenetism din Elveția, acolo unde și Mihaela Miloiu fusese trimisă pe străzi. Printre inculpați se află și Dafinel Boceanu, cel care a racolat-o pe tânăra din Godeni prin metoda ”lover boy”. Capetele de acuzare pentru el sunt numeroase și vizează constituirea de grup infracțional, proxenetismul, traficul de persoane și spălare de bani. În procesul care se află pe rolul Tribunalului Argeș sunt cinci părți vătămate, anonimizate în dosar, alte trei persoane constituindu-se părți civile.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și 20 de ani de închisoare pentru ucigașul francez al Mihaelei Miloiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii