Web Analytics

Directorul CNAIR, în Argeş: „Miercuri am putea să circulăm pe Transfăgărăşan”

de | 17.06.2023 11:21 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Sâmbătă, 17 iunie, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a fost prezent în Argeş pe traseul autostrăzii şi pe Transfăgărăşan. I-au fost alături Alina Gorghiu, ministru al Justiţiei şi preşedinte al PNL Argeş, Ion Popa, secretar de stat la Transporturi, prefectul Radu Perianu, consilierul local Mihai Coteţ, lider al PNL Piteşti, precum şi Cosmin Petrescu, preşedintele PNL Curtea de Argeş.

Citeşte şi: „Legi pentru Viață” – dialog între bolnavii de cancer și autorități, în Argeș

Cristian Pistol și Alina Gorghiu au făcut declaraţii de presă pe A1, la intrarea în Bascov, unde va fi punctul de descărcare de pe viitoarea autostradă Piteşti-Curtea de Argeș-Sibiu. Dl. Pistol a declarat, printre altele, că „lucrurile încep să intre în normalitate când vorbim de infrastructura de mare viteză” şi că la secţiunea 5 a autostrăzii „progresul fizic este undeva la peste 35%, ceea ce creează premisele ca acest tronson să fie dat în circulaţie cel puţin la termenul contractual, dacă nu mai devreme„.

Cât priveşte drumul expres Craiova Piteşti, „sunt convins că anul acesta vom devansa termenul contractual şi vom circula cel puţin pe tronsonul 3” – a spus directorul general CNAIR.

Alina Gorghiu a spus, la rându-i, că e important ca Transfăgărăşanul, „acest drum crucial pentru HORECA din judeţ, pentru mediul economic din judeţ şi din regiune, să fie deschis cât mai mult timp pe an; dumneavoastră (Cristian Pistol – n.n.) aţi agreat să prelungim perioada de deschidere şi m-aş bucura să reuşim şi anul acesta să deschidem mai repede Transfăgărăşanul şi sper ca în perioada următoare să ne daţi o veste bună„.

Vestea a venit imediat. „Marţi, comisia a fost convocată pentru verificări la faţa locului, iar dacă sunt îndeplinite condiţiile – premisele sunt pozitive – miercuri am putea să circulăm pe Transfăgărăşan; evident că în anumite condiţii„, i-a spus Alinei Gorghiu directorul general al CNAIR.

Conform unui comunicat al PNL Argeş, Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a anunțat că CNAIR a transmis spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Transfăgărăşan, km 104 -130+800.

Prin acest contract se urmăreşte identificarea de soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă pe an între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, a anunţat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. “Sâmbătă, domnia sa, va fi prezent în Argeș, într-o vizită de lucru atât pe șantierul Tronsonului 5 Pitești-Curtea de Argeș al autostrăzii Sibiu-Pitești cât și pe Transfăgărășan”, a anunțat Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș.

„Primul pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului (DN7C)! Am transmis spre validare către ANAP documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între km 104 şi km 130+800. Prin acest contract vrem să identificăm acele soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă anual între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă. Acest drum unic în lume va deveni mult mai accesibil şi mai sigur pentru toţi cei care vor să îl viziteze”, a declarat Cristian Pistol.

Anul trecut, 160 de companii din industria HORECA au semnat o petiție pentru ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la 31 octombrie. Petiția a fost inițiată de Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș, iar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR, a decis ca Transfăgărășanul să nu se mai închidă la sfârșitul lunii octombrie, ci atunci când condițiile meteorologice o impun. Decizia CNAIR de a demara modernizarea Transfăgărășanului este un pas firesc al acestor solicitări de a menține drumul deschis tot timpul anului.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *