Web Analytics
scris joi, 29.12.2022

Directorul Cancelariei Prefecturii Argeș: „Câinele meu se ascunde în șifonier din cauza petardelor”

”Am citit astăzi postarea unui domn care spunea că i-a murit cățelul din cauza pocnitorilor. A făcut infarct. Câinele meu se ascunde în șifonier. Tot din cauza petardelor. Grupurile de Facebook sunt pline de anunțuri ale oamenilor care și-au pierdut animalele de companie. Au fugit din curți, speriate de zgomotul pocnitorilor”, a spus astăzi directorul Cancelariei Prefecturii Argeș, Dragoș Predescu. Asta, în contextul anunțurilor autorităților privind evitarea de către cetățeni a unor infracțiuni des întâlnite în această perioadă a sărbătorilor sfârșitului de an, așa cum este folosirea materialelor explozive periculoase.

Directorul Cancelariei Prefecturii Argeș: „Câinele meu se ascunde în șifonier din cauza petardelor”

„Ce să ți se pară distractiv la un zgomot asurzitor? Sau la un obicei care nu doar că nu e legal, dar face și rău?

Vă rog, renunțați! Protejați-vă pe voi! Nu le mai faceți rău animalelor!”, a mai spus fostul subprefect de Argeș.

Citește și Protocol important între Prefectura Argeș și Agenția Națională Antidrog


„Vreau să fac un apel la toți argeșenii, de respectare a legii referitoare la comercializarea și folosirea materialelor pirotehnice. În special, celebrele petarde. Este interzisă vânzarea, la fel cum este interzisă și utilizarea. Scopul petardelor nu este unul de divertisment.
Vă rog să renunțăm la acest obicei care și încalcă legea și face mult rău. În anii precedenți, aceste obiecte au provocat și accidente, mulți dintre cei care le-au folosit, au fost răniți.”
Pentru că nu este respectată legea, am ajuns în perioada din an în care sunt cele mai multe anunțuri legate de animale pierdute. Dacă le veți citi, veți vedea că în cele mai multe cazuri, proprietarii spun că s-a întâmplat din cauza acestor pocnitori”. Alte declarații au mai fost făcute la Institutia Prefectului Județului Argeș în contextul minivacanței de Anul Nou, de către reprezentanții instituțiilor MAI din Argeș” a încheiat acesta.

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Dar de pocnitorile pe care le da Primaria la spectacolele din piata nu se ascunde in sifonier ? Sau de pocnitorile date la nunti in oras la miezul noptii nu se ascunde ? Mai ales la cortul de la Auchan Bascov

    Răspuns
  2. Nu va este rusine ? Voi o sa dati in Piata de |Revelion cu pocnitori la 12 noaptea cel putin zece minute ! Ca pot muri animalele nu va pasa ?

    Răspuns
  3. Hai sa interzicem tot ce provoaca moartea,adica:industria,automobilele,avioanele,vulcanii,omul care este cel mai mare provocator de moarte.Haideti sa nu exageram cu aberatiile.Se intampla o data pe an si atunci facem atata caz.Este o distractie folosita in toata lumea.Dar de ce nu va pare rau si de
    tantari, muste,sobolani,soparle,serpi,porci,vaci,capre,oi,pasari care se taie in abatoare.Ne pasa doar de ce tinem in casa sau lesa dar de restul….ba.
    Sa terminam cu ipocrizia.Daca ar fi dupa asa zisii „iubitori” de animale ar trebui sa mancam iarba.Dar si iarba este o forma de viata pe care o omoram cand o mancam.De oamenii care nu au cu ce trai, nu ne pasa………… ca nu stau in casa cu noi.Omul este in capul lantului trofic si de el trebuie in primul rand sa ne pese.Dar………….?????

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *