Web Analytics
scris joi, 13.10.2022

Deputatul Simona Bucura-Oprescu: „Câmpulungul a devenit astăzi o veritabilă capitală a învăţământului românesc”

Liceul „Dan Barbilian” din Câmpulung şi-a serbat Centenarul

Liceul „Dan Barbilian” din Câmpulung a împlinit un secol de excelență în educație. Deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu a fost prezentă la aniversarea celor 100 de ani, miercuri, 5 octombrie, chiar de Ziua Mondială a Educației.

Deputatul  Simona Bucura-Oprescu: „Câmpulungul a devenit astăzi o veritabilă capitală a învăţământului românesc”

„A fost o bucurie și o onoare să fiu prezentă la acest moment aniversar, la una dintre cele mai apreciate unități de învățământ din Muscel și din Argeș! Astăzi (5 octombrie, n. red.), la Câmpulung a fost despre lumină: lumina ideilor, lumina din sufletele elevilor, părinților și profesorilor, lumina unui veac de cunoaștere. Nu este întâmplător că pe aceste meleaguri a fost redactat, la 1521, primul document cunoscut în limba română, «Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung către judele Braşovului, Johannes Bencker».
Să nu uităm că și prima carte în limba română, «Învăţături peste toate zilele alese pe scurt», tot aici s-a tipărit în anul 1642. Câmpulungul a devenit astăzi o veritabilă capitală a învățământului românesc. Îmi doresc ca municipiul Câmpulung și România să respire viitor prin educație și să fim uniți pentru a transforma acest vis în realitate!”,
a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu.

Citește și Dacă nu veneau şefii peste ei, cei de la PSD Câmpulung îşi lingeau rănile în continuare

Citește și Nume noi s-au alăturat organizaţiei PSD Câmpulung

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *