Web Analytics
scris sâmbătă, 18.05.2024

Victor Micula scapă de închisoare în dosarul în care este acuzat că a tras cu o armă de asalt

Victor Micula scapă de închisoare în dosarul în care este acuzat că a tras cu o armă de asalt de pe un pod din Oradea, în 2019, conform portalului instanțelor.

Victor Micula scapă de închisoare în dosarul în care este acuzat că a tras cu o armă de asalt

Judecătorii de la Curtea de Apel Oradea i-au schimbat pedeapsa din executare în suspendare, iar decizia este definitivă. În primă instanță, Victor Micula primise o pedeapsă de doi ani cu executare, fiind acuzat că nu a respectat regimul armelor și munițiilor. Curtea de Apel i-a schimbat pedeapsa în suspendare, dar i-au și micșorat-o de la 2 ani la 1 an și 3 luni.

Trebuie să respecte mai multe reguli

Prin aceeași sentință, dată vineri, milionarul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci.  De asemenea, el are obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să respecte mai multe reguli: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;  să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente despre mijloacele sale de existenţă.

„Atrage atenţia inculpatului că în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse, respectiv în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, se va revoca suspendarea şi se va dispune executarea pedepsei”, scrie în soluţia postată, pe scurt, pe portalul instanţei.

Citește și: Specialist oncolog din Japonia: Vaccinurile Covid sunt vinovate de explozia de Turbo-Cancere

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea l-a trimis în judecată pe Micula după ce a fost acuzat că în 2019 a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului, filmate şi postate pe Facebook de un prieten. În înregistrare, acesta spunea că arma este „reală” şi a prezentat imagini cu Micula trăgând, dar menționând că ar fi făcut-o cu „gloanţe oarbe”.

În timp ce milionarul a fost condamnat, în primă instanță, la 2 ani de detenţie, alți trei inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare. Prin aceeaşi primă sentinţă, instanţa a confiscat toate armele şi muniţia găsite la Victor Micula în timpul percheziţiilor şi l-au obligat să achite cheltuieli judiciare cu ancheta şi procesul, în sumă de 65.000 lei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...