Web Analytics
scris sâmbătă, 18.05.2024

Politicianul român care va avea o pensie de 5.800 de euro plătită de UE

Cea mai mare pensie din banii europeni îi va reveni lui Marian Jean Marinescu, de la PNL. Politicianul a devenit deputat chiar în 2007, anul în care România a aderat la Uniunea Europeană. Are la activ cele 19 luni lucrate între 2007 și 2009, dar și trei mandate complete de câte 5 ani. Considerat unul dintre cei mai influenți eurodeputați, Marinescu va primi în cont câte 5.800 de euro lunar, adică aproximativ 28.900 de lei.

Politicianul român care va avea o pensie de 5.800 de euro plătită de UE

„Pensia reprezintă 3,5% din salariul lor pentru fiecare an complet în funcție și o doisprezecime din salariu pentru fiecare lună întreagă suplimentară, însă nu depășește 70% în total. Costul este suportat de bugetul UE”, se arată într-o explicație oferită de Parlamentul European.

Cât vor încasa Rovana Plumb și Traian Băsescu

Fostă ministră în guvernele conduse de Ponta, Grindeanu, Tudose și Dăncilă, Rovana Plumb (63 de ani) a bifat șefia mai multor instituții. În Cabinetele Ponta I (mai 2012 – decembrie 2012) și Ponta II (decembrie 2012 – mai 2014) a fost ministră a mediului și pădurilor. Apoi, în Guvernele Ponta III și IV, a ajuns șefă la Ministerul Muncii și Familiei. Rovana Plumb. Foto: Agerpres Devenit premier, Sorin Grindeanu a propus-o la Ministerul Fondurilor Europene (februarie 2017-iunie 2017), activitate continuată pentru câteva luni în Guvernul Tudose. Însă în octombrie 2017, aceasta a fost îndepărtată, pentru ca apoi Viorica Dăncilă să o ia în echipa sa, tot la Ministerul Fondurilor Europene. În Parlamentul European a prins restul de mandat 2007-2009, apoi în următoarea legislatură a stat doi ani și zece luni, până când a fost numită ministră. Legislatura 2019-2024 e singura completă, iar perioada cumulată în PE îi va da șansa la o pensie de aproximativ 3.300 de euro lunar, ceea ce înseamnă 16.400 de lei.

Citește și: Situație tensionată la Moscova: Adjuncții fostului ministru al apărării, Serghei Șoigu, au demisionat și sunt anchetați pentru deturnare masivă de fonduri

Traian Băsescu se pregătește de ieșirea de pe scena politică. Rămas fără indemnizația de fost președinte, Băsescu va trebui să se descurce cu banii de la Uniune, aproape 1.750 de euro pe lună. O pensie asemănătoare primește și Vasile Blaga. Ajuns la 67 de ani, fostul prim-ministru încasează deja banii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...