Web Analytics
scris vineri, 24.11.2023

Popa Hari de la Cocu a fost retrogradat şi s-a angajat paznic la Vivo Mall Piteşti

Un alt preot vizat de Consistoriu este Mihăiță Meltei de la Băbana

A divorțat de mai multe ori. Apoi a trezit discuții după ce s-a afișat în public, la braț, cu artista Alla Cebotari, cu care s-a și fotografiat în fața altarului bisericii din Crucișoara-Cocu, pe care o păstorea. Nu în ultimul rând, a fost acuzat de enoriași, într-o plângere penală, că a mutat morții din cimitirul din Cocu. Doamnelor și domnilor, este vorba de preotul Hari Adrian Irimescu, cel care a fost de curând și pedepsit, în urma judecății bisericești. Conform unei dispoziții emise de Consistoriul Eparhial, el a fost depus din treaptă și nu mai are dreptul de a sluji. Nu mai are, deci, dreptul de a oficia nicio slujbă. Poate doar activa la strană, ca și cântăreț bisericesc și poate purta reverendă ca un om care a fost preot, dar nu mai poate săvârși cele sfinte ca un slujitor al bisericii. De altfel, acesta s-a angajat ca paznic la Vivo Mall Pitești.

Popa Hari de la Cocu a fost retrogradat şi s-a angajat paznic la Vivo Mall Piteşti

Citește și Preotul din Băbana a promis ÎPS Calinic şi enoriaşilor că se împacă cu soţia, dar a fost pozat la mare cu o roşcată

Citește și Fosta contabilă a Primăriei Corbi a fost amendată de Tribunalul Argeş pentru „rea-credinţă”

Și preotul Mihăiță Meltei a fost judecat de Consistoriul Eparhial

Un alt caz adus în fața Consistoriului Eparhial în cursul anului trecut a fost cel al preotului de la Băbana, Mihăiță Laurențiu Meltei, care a fost fotografiat pe litoralul bulgăresc cu amanta și a divorțat de nevastă. Așa cum prevede regulamentul autorităților canonice disciplinare și de judecată ale BOR, el a fost judecat în cadrul Consistoriului Eparhial care i-a acordat o perioadă de un an de zile pentru refacerea căsătoriei. Termenul a expirat în luna octombrie a acestui an, drept pentru care, la începutul lui noiembrie, s-a întrunit Consistoriul pentru a decide în privința lui. S-a luat o hotărâre care nu îi este favorabilă, dar care nu este definitivă, pentru că preotul beneficiază de recurs. Între timp, acesta oficiază alături de fiul său, preot și el la aceeași biserică din Băbana.

Consistoriul Eparhial are în lucru mai multe dosare

Consistoriul Eparhial, organ de cercetare și de hotărâre al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, are un președinte, un secretar și emite hotărâri în funcție de probele care i se pun pe masă. De altfel, Consistoriul a avut în lucru, în ultimul an, mai multe dosare ale unor preoți din Argeș care, fie au avut probleme canonice în legătură cu starea civilă, fie și-au lăsat bisericile în paragină.

Citește și Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti

Citește și Iubita preotului Hari îi apără reverenda

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *