Web Analytics
scris joi, 03.02.2022

Iubita preotului Hari îi apără reverenda

Iubita lui Adrian Hari Irimescu, preotul de la Crucișoara – Cocu (cercetat pentru profanare de cadavre și morminte, după ce a scos morții dintr-un cavou și i-a înhumat peste alți morți, în alte cripte), ne-a solicitat un drept la replică.
Artista craioveană Alla Cebotari contestă termenul de „amantă”, „care nu descrie situația particulară a subsemnatei, fiind o femeie liberă, divorțată de 15 ani” (și ne trimite, drept probă, hotărârea de divorț), precum și termenul de „cântăreață”, care i-ar minimiza studiile în domeniul regiei de teatru și cele actoricești. În plus, nu este de acord cu „folosirea cuvintelor care aparțin argoului” (duduie), care, spune dumneaei, „chiar dacă este definit în DEX ca și termen de politețe care se dădea odinioară fetelor și femeilor de la oraș, este un termen vechi”, afirmând că am vrea să sugerăm că nu l-ar merita pe acela de „doamnă”.
De fapt, ne atrage atenția că este o doamnă respectabilă. Și o credem.

Iubita preotului Hari îi apără reverenda

În plus, vrem să îi dăm asigurări că prin folosirea expresiei „a scos-o în lume” nu am sugerat, Doamne, ferește, că nu ar fi în stare să călătorească în țară sau străinătate ca un artist polivalent complex ce se află și chiar nu era cazul să ne înșire toate destinațiile pe unde a fost în turnee. Ne mai atrage atenția că „reverenda este un obiect de cult care nu poate fi terfelit”.

Citește și Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti

Citește și Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

Deci, doamnă, acum chiar că ne-ați dat gata! După ce că regretăm profund faptul că ați înțeles greșit ce am vrut să spunem, ne faceți să lăcrimăm de-a dreptul când vedem ce creștină adevărată sunteți. Pe cuvânt! Ne-a mai trimis doamna și vreo 14 diplome și atestate obținute în carieră și ținem să o asigurăm cu această ocazie că nu îi negăm calitățile de artistă polivalentă și că prin folosirea termenului „cântăreață” nu am dorit să îi minimalizăm celelalte competențe.

Așa cum nici prin folosirea termenului de amantă nu am dorit să îi aducem atingere demnității, ci doar am folosit un sinonim al subst. iubit/iubită din fr. amant, lat. amans, -ntis, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române. Și că nu ne-ar fi interesat starea sa civilă dacă nu se afișa cu un preot într-o comunitate mică, așa cum este satul Crucișoara, dar și într-o comunitate mare, așa cum este Facebook, loc în care și-a publicat, fără nicio setare de restricționare, fotografiile cu…iubitul purtător de patrafir. Una dintre ele chiar în fața altarului.

Or, Statutul BOR nu a încuviințat niciodată divorțul în rândul clericilor, acestora fiindu-le chiar interzis să mai slujească dacă au divorțat de preoteasă (așa cum a făcut preotul Hari, de vreo două ori încă).
Și asta dintr-o rațiune chiar de bun-simț, în cele din urmă. Cum mai poate un preot, care trebuie să fie un model în societate, să cunune doi tineri… ce exemplu le oferă acesta?! Dar atunci când se afișează în parohie cu o doamnă, fie ea și femeie liberă, așa cum aceasta se autodeclară, fără a fi căsătorit cu aceasta? Ce exemplu pot avea enoriașii?

Citelte și Preotul Hari din Cocu a „ratat” caterisirea la mustaţă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...