Web Analytics

Preotul din Băbana a promis ÎPS Calinic şi enoriaşilor că se împacă cu soţia, dar a fost pozat la mare cu o roşcată

de | 19.08.2022 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

A călcat iarăşi strâmb, după ce a fost repus în funcţie!
Culmea! Părintele Mihăiță Meltei a semnat și o declarație la notar că se întoarce acasă, la nevastă și cei doi copii

După ce a dat o declarație notarială că renunță la divorț, preotul Mihăiță Meltei de la Băbana a fost repus în funcție de superiorii de la Arhiepiscopie. Acesta și-a cerut scuze în fața enoriașilor, după predica de la slujbă, și toată lumea a crezut că se împacă cu preoteasa. Numai că procesul merge înainte, iar pe 21 septembrie va avea loc un nou termen de judecată la Judecătoria Pitești. Mai mult, omul Bisericii a fost surprins recent în Bulgaria alături de o roșcată. Există și fotografii. Pe preot îl așteaptă judecata bisericească și ar putea chiar rămâne fără reverendă, potrivit prevederilor BOR.

Problemele conjugale dintre preot și preoteasă sunt de notorietate în comună

La începutul anului acesta, Mihăiță Meltei a fost retrogradat cântăreț pentru că a decis să divorțeze de soție în luna octombrie. Acum, după ce a dat o declarație notarială că se împacă cu soția, oficiază din nou în biserica din localitate, iar luna trecută, după o predică în care a vorbit, emoționant, despre iertare, chiar în locul unde îi miruia, le-a spus enoriașilor despre problemele din familia sa și că totul va fi bine. Numai că o săptămână mai târziu a fost surprins în fotografii pe litoralul bulgăresc, chiar în timp ce se răcorea în apa mării având alături o roșcată. Problemele conjugale dintre preotul Mihăiță Meltei și preoteasa lui, Narcisa, sunt de notorietate în comuna Băbana. Și asta încă de anul trecut, când omul bisericii s-a carantinat acasă, la ai lui. Și nu s-a mai întors în domiciliul conjugal. A înaintat acțiune de divorț, iar vestea a fost devastatoare pentru preoteasă, care i-a cerut sprijin arhiepiscopului Calinic pentru a-l reda familiei pe preotul dezertor. Au împreună aproape 30 de ani de căsnicie și doi copii frumoși. Băiatul a vrut să urmeze cariera tatălui și a terminat teologia, fiind, la rândul lui, cântăreț bisericesc în aceeași localitate. Fata, care a împlinit recent 18 ani, suferă, ca orice adolescent, în urma rupturii dintre părinți.

Citește și Preotul Meltei din Băbana a fost retrogradat cântăreţ pentru că a divorţat

Citește și Scandal cu filmări şi acuzaţii din cele mai grave. Preot reclamat de vecini că îi bombardează cu petarde şi afumă cu tămâie

ÎPS Calinic: ”Preotul Meltei a fost sfătuit să își salveze familia”

Arhiepiscopul Calinic l-a chemat pe preotul Meltei la începutul anului și i-a cerut să își salveze familia. „Preotul Meltei a fost sfătuit să fie înțelept și să treacă cu vederea anumite neînțelegeri și să își salveze familia. Ca să se evite despărțirea, s-a luat măsura de suspendare, pe o perioadă de timp, în care să reflecteze și să găsească soluțiile de salvare a căsătoriei și a înţelege că Familia e sacră și prin divorț se aduc suferințe atât familiei, cât și Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Pe perioada suspendării va participa la slujbele bisericii în calitate de cântăreț bisericesc, fără a mai săvârși Sfintele Taine, Ierurgii și alte slujbe”, ne-a spus atunci arhiepiscopul Calinic.
Însă problemele dintre cei doi soți nu par a fi luat sfârșit. Atât preotul, cât și preoteasa, profesoară de religie, vor fi chemați la Arhiepiscopie pentru a fi audiați. În caz de neîmpăcare, pe Mihăiță Meltei îl așteaptă Consistoriul și, foarte probabil, pierderea reverendei, având în vedere prevederile din statutul BOR.

Citește și Procurorii militari au trimis dosarul preotului Adrian Hari Irimescu la Parchetul Piteşti


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *