Web Analytics
scris vineri, 16.06.2023

Cutremurător! Astăzi s-a stins din viață și Valerică Nicolescu, fostul primar al Piteștiului, cam la aceeași oră ca și fratele său Constantin, acesta fiind înmormântat ieri

Fost primar al Piteștiului din 1974 până in 1980, fost consilier local după 1989, Valeriu Nicolescu ar fi împlinit 90 de ani în ziua de 2 octombrie.

Cutremurător! Astăzi  s-a stins din viață și Valerică Nicolescu, fostul primar al Piteștiului, cam la aceeași oră ca și fratele său Constantin, acesta fiind înmormântat ieri

S-a născut la Mihăești, într-o familie de 11 copii, 5 băieți și 6 fete și a fost fratele mai mare al lui Constantin Nicolescu, și acesta înmormântat ieri, de care îl lega un profund atașament. Cutremurător! S-au stins din viață cu aproximație în jurul aceleiași ore, 16.00 după-amiaza.

Citește și: Constantin Nicolescu, slujbă de înmormântare la biserica unde s-a cununat

Ca primar, chiar în vremurile aspre ale dictaturii comuniste s-a remarcat ca fiind un spirit luminat, mult peste nivelul epocii. A fost omul care, din funcția de primar, a contribuit la modernizarea Piteștiului și a făcut primul import de lalele din Olanda, acestea fiind florile de care se leagă cea mai importantă sărbătoare a piteștenilor Simfonia Lalelelor. Începând cu anul 1978, a făcut parte din comitetul care a inițiat Simfonia Lalelelor, sărbătoarea municipiului Pitești.

Dumnezeu sa îl odihnească!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *