Curg plângerile penale împotriva familiei primarului Toacă

de | 20.06.2012 23:16 | Dezvăluiri

# Avalanşă de incidente electorale la Berevoieşti. Fănel Gigi Proca (foto), zis „Toacă de Berevoieşti”, edilul cu cele mai multe dosare și plângeri penale la activ, a făcut tot ceea ce era posibil, legal şi nelegal, pentru a-i lăsa scaunul de primar fiului său, Florin Proca. Liberalul Robert Badea, cel care a fost contracandidat în alegeri pentru fiul lui Toacă (ieșit primar în final) a sesizat poliţia în mai multe cazuri de fraudă electorală la Berevoieşti.

Feldioara, mama noului primar de Berevoieşti este cercetată penal

Primul incident este legat de apariţia a 200 de cărţi de identitate ridicate de nevasta lui Toacă, Feldioara, de la Serviciul de Evidenţă a Persoanei din comuna Domneşti, chiar cu o zi înainte de alegerile din 10 iunie. Feldioara Proca nu avea niciun drept legal să ridice actele celor 200 de berevoieşteni, fără măcar să depună cărţile de identitate vechi în locul lor. În acest prim caz,  nevasta ex-primarului Toacă și mamă a actualului primar Florin Proca este cercetată penal.

Un poliţist de la circulaţie e cercetat penal pentru că l-a ajutat pe fiul lui Toacă să obţină voturile rromilor

Cea de-a doua plângere penală semnată de Robert Badea este îndreptată către un poliţist din cadrul Serviciului Rutier Argeş. Acesta e acuzat că l-ar fi însoţit pe ex-primarul Fănel Gigi Proca în comunitatea de rromi de la Gămăceşti pentru a-i ameninţa pe aceştia că vor rămâne fără permise sau că vor fi prinşi cu lemne furate în camion ori căruţă, în cazul în care nu vor vota cu fiul lui Toacă. Potrivit celor declarate de Robert Badea, și în acest caz au fost începute cercetările, poliţistul fiind cercetat penal.

Toacă a dat cu subsemnatul pentru mită electorală

O altă sesizare, făcută de această dată de către USL, direct la IPJ Argeș, face referire la mita electorală. Toacă şi fiul său au fost acuzați că ofereau sume mari de bani în schimbul votului.
Acestea sunt doar câteva exemple din multitudinea de plângeri penale care au fost deja formulate împotriva fostului şi actualului primar din Berevoieşti. Mai ales că şi Prefectura a fost sesizată că Toacă a folosit banii publici pentru a-i face campanie electorală fiului său. Este doar începutul unui puhoi de sesizări, plângeri şi reclamaţii care vor inunda instituţiile statului şi în următoarea perioadă, dat fiind faptul că primăria Berevoieşti este în continuare condusă de Fane „Toacă”, aflat permanent în spatele fiului, devenit primar la numai 24 de ani. Ioana Ştefan

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii