Web Analytics
scris luni, 18.03.2024

Cum să reduceți o durere de cap

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu o durere de cap, uneori mai usoara, alteori mai severa. Durerile de cap sunt foarte frecvente si pot avea mai multe cauze.

Cum să reduceți o durere de cap

Dureri de cap – cauze si tipuri

Exista diferite tipuri de dureri de cap sau cefalee. In general, cefaleea poate fi clasificata in doua mari categorii: primara si secundara. De asemenea, durerea poate avea mai multe localizari, cum ar fi durere de cap pe o parte, durere de cap la frunte sau durerea de cap la ceafa.

Tipurile de dureri de cap primare includ cefalee de tip tensional (cel mai frecvent tip de cefalee), migrene sau cefalee de tip cluster. Unele dureri de cap primare pot fi declansate de factori ce tin de stilul de viata, inclusiv consumul de alcool, anumite alimente, cum ar fi carnea procesata care contine nitrati (dureri de cap declansate de alimente), modificarile de somn sau lipsa somnului, postura deficitara, stresul, expunerea la lumini puternice sau zgomote puternice, modificarile hormonale la femei, deshidratarea sau activitatea fizica intensa (dureri de cap induse de efort).

De cealalta parte, durerile de cap secundare sunt declansate de o tulburare de baza – cum ar fi o infectie, o leziune sau pot fi un efect secundar al unei afectiuni principale. Cauzele frecvente ale durerilor de cap secundare includ infectii acute sau cronice ale sinusurilor, oboseala ochilor, probleme dentare, infectii ale urechii medii, efecte secundare ale unor medicamente. Problemele de sanatate potential grave care pot provoca dureri de cap secundare includ anevrisme, tensiune arteriala crescuta, glaucom, leziuni la cap etc.

Cum se trateaza durerea de cap?

Tratamentul durerilor de cap depinde de tipul durerii, de cauze si de severitate. Unul dintre cele mai importante aspecte ale tratarii durerilor de cap primare este identificarea factorilor declansatori. Odata ce va cunoasteti factorii declansatori, medicul va poate adapta tratamentul. Retineti ca nu orice durere de cap necesita medicamente. In functie de tipul, frecventa si cauza durerii de cap, optiunile de tratament includ pe langa medicamente si indicatii ca managementul stresului, tehnici de relaxare sau tratarea afectiunii medicale de baza care provoaca dureri de cap secundare. Retineti ca durerea de cap la copii necesita un tratament adaptat fata de durerea in cazul adultilor.

Citește și Vânzătoarea loto de la Agenţia Trivale a mai adus noroc şi altor clienţi

Ce pastile sa iau pentru durerea de cap?

Tratamentul de tip medicamentos pentru durerea de cap depinde de tipul durerii, de severitate, recurenta, simptome asociate sau cauzele de baza identificate. Se pot recomanda medicamente pe baza de paracetamol sau ibuprofen.

Pastilele pe baza de ibuprofen pentru durere de cap actioneaza rapid la sursa durerii, prezinta efect analgezic si antiinflamator si se absorb rapid in fluxul sangvin. Un exemplu este Nurofen, medicament pe baza de ibuprofen, unul dintre cele mai cunoscute medicamente pentru durerea de cap. Este eficient pentru reducerea durerilor si a inflamatiei. De obicei se recomanda 1 sau 2 capsule de Nurofen 200 mg la intervale de 4-6 ore, in functie de nevoi – fara a depasi doza maxima de 6 capsule pe zi. Acest medicament este disponibil fara reteta si poate fi cumparat din farmacii fizice sau farmacii online. Retineti ca prețul Nurofen în București sau in alte orase poate varia de la o farmacie la alta.

Solicitati sfatul medicului daca durerile de cap apar frecvent si va impiedica sa desfasurati activitatile obisnuite. De asemenea, ar trebui sa va adresati medicului daca este necesar sa luati medicamente pentru dureri de cap de mai mult de 3 ori pe saptamana. In unele cazuri, durerile de cap pot fi un simptom al unei probleme mai grave. Consultati imediat medicul daca va confruntati cu o durere de cap severa care apare brusc, durere de cap care se agraveaza progresiv in decurs de cateva saptamani, durere de cap matinala cu greata care nu dispare, durere de cap care apare dupa o accidentare la cap sau durere atat de severa ca va trezeste din somn. De asemenea, trebuie sa va adresati imediat medicului daca aveti o durere de cap insotita de febra, varsaturi, stare de confuzie sau o schimbare de personalitate, rigiditatea gatului, vedere incetosata sau dubla, pierderea echilibrului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *