Web Analytics

Cum ieşim din această dilemă? Asistenta decedată de la Judeţean s-a internat fără Covid şi a murit de Covid

de | 11.02.2022 10:42 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Adrian Pantea, soțul femeii: „Nu înțeleg, la spital nu s-a pus problema că are Covid, când a fost internată”

Adrian Pantea, soțul asistentei decedate de la SJU Pitești, a vorbit cu Jurnalul de Argeș și a acceptat să deruleze filmul tragediei pe care a trăit-o. Și cum Nicoleta, nevasta lui, s-a stins sub ochii săi și în mâinile colegilor de muncă, de la Județean.

Adrian Pantea: „Am cerut autopsia și mi s-a spus că este pozitivă Covid. Cum e posibil așa ceva?”

Pentru Adrian Pantea rămâne o enigmă de ce, pe lângă diagnosticele primite (insuficiență cardio-respiratorie acută, pneumopatie acută de etiologie neprecizată și fractură vertebrală toracală), rezultatul autopsiei arată și infectarea cu Covid-19 a soției sale. La Spitalul Județean de Urgență Pitești, asistenta Nicoleta Pantea a fost testată de două ori: în ziua internării, rezultatul testului antigen era negativ, iar cu o zi înainte de deces, deci după 5 zile de spitalizare, testul Covid ieșise pozitiv. În plus, cadrul medical avea doza booster făcută în octombrie 2021. „La internare, pe 25 ianuarie, pe lângă analize, i-a fost făcut și un test Covid antigen, care i-a ieșit negativ. Sâmbătă, pe 29 ianuarie, au repetat aceleași analize și i-au mai făcut un test Covid. La autopsie a fost și un criminalist. Mi-a spus că plămânii soției mele erau terminați. Cum să fie posibil așa ceva?! Aveam să aflu că al doilea test ieșise pozitiv. Nu înțeleg, la spital nu s-a pus problema că are Covid, când a fost internată. Nu a avut absolut niciun simptom, era vaccinată complet. Și-a făcut doza a treia în octombrie 2021. Soția mea a și avut Covid, dar în 2020. Era foarte grijulie, să purtăm măști, să ne ferim”, spune Adrian Pantea.

Citește și Pacient cunoscut cu comorbidităţi, internat alături de pacienţi cu Covid, la Spitalul Judeţean

Soțul asistentei moarte: „Vreau să știu dacă a existat sau nu malpraxis”

Soțul asistentei de la Spitalul Județean a depus plângere penală împotriva unității pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt. „Nu știu ce va rezolva ancheta internă care se face acum la Spitalul Județean. Sper, însă, ca procurorii să investigheze tot cazul, pentru că vreau să știu care sunt cauzele care au dus la moartea soției mele și dacă a existat sau nu malpraxis”, ne-a declarat soțul asistentei decedate.
În același timp, conducerea SJU Pitești a anunțat că sunt în desfășurare două anchete: una administrativă, alta de natură etică și care vor rezolva cazul asistentei de la Secția Cardiologie, Nicoleta Pantea.

„Urmare a decesului colegei noastre, care a survenit la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești a dispus efectuarea unei anchete administrative privind îndeplinirea obligațiilor personalului, în sensul respectării circuitului pacientului.
De asemenea, în vederea stabilirii existenței unui eventual incident de etică medicală, a fost solicitată analizarea tuturor aspectelor care au legătură cu acest caz, în cadrul Consiliului Etic.
Conducerea Spitalului Județean transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate.
Dumnezeu să o odihnească în pace pe cea care ne-a fost colegă!”, este mesajul postat de reprezentanții conducerii spitalului, la o zi după decesul Nicoletei.
„Se face anchetă internă: una administrativă și una pe parte de etică. Era logic să se întâmple treaba asta, adică sunt două anchete în desfășurare. Au fost scoși în față medici care nu au fost întrebați măcar care a fost rolul lor în toată povestea asta. Poziția spitalului este una singură în momentul acesta: cea cu anchetele”, a completat pentru Jurnal de Argeș purtătorul de cuvânt al unității medicale, Cristina Cazacu.

Citește și Spitalul Judeţean face teste COVID la cerere, la preţul de 280 lei

Adriana Molfea, manager SJU Pitești: „Nu am nimic să vă spun. Nu verific foi”

Privitor la aceste aspecte, l-am contactat pe directorul medical Costin Ștefan, care ne-a spus că nu cunoaște detalii despre situația Nicoletei Pantea, pentru că în perioada respectivă se afla în concediu.
În schimb, managerul spitalului, Adriana Molfea. a declarat că momentan nu are nimic de spus și că nu comentează zvonurile apărute: „Nu știu nimic să vă spun, nu am nicio informație despre infectare cu Covid sau nu în momentul ăsta. Eu nu știu lucrurile astea decât din auzite, am și eu în cercetare aceste aspecte; lăsați-mă să văd ce se constată, pentru că pe zvonuri eu chiar nu am ce să comentez. Vă spun concluziile la care am ajuns după ce se cercetează. Chiar nu știu lucrurile astea, nu verific foi.”

Citește și Dr. Gabriel Copciag, director medical Spitalul Judeţean Argeş: „Pentru vaccinarea anti-Covid, avem planificate peste 50 de cadre medicale zilnic ”

Asistenta a fost diagnosticată cu fractură toracală

Nicoleta Pantea a ajuns la spital cu dureri grave de spate, după ce a căzut în propria locuință, iar starea ei s-a agravat. În urma analizelor efectuate, femeia a fost diagnosticată cu fractură toracală, a fost mutată dintr-o secție în alta, pentru că situația s-a agravat, iar finalmente s-a stins sub ochii soțului și ai copilului.
„Soția ieșise din baie să întindă ceva pe terasă, a alunecat și a căzut pe spate. Am ridicat-o, am dus-o în pat, unde și-a pus o perfuzie. Pe 25 spre 26 ianuarie a fost de gardă. Dimineața a avut niște dureri de spate. A rămas la UPU, a acceptat să facă CT-ul (computer tomograf). Apoi a fost internată, în aceeași zi, la Neurochirurgie, a fost diagnosticată cu fractură la vertebra T12. Nu era cazul de operație, trebuia să stea la pat câteva săptămâni pentru recuperare. Situația s-a agravat și pe 29 ianuarie au venit la ea colegele de la Cardiologie. Au spus că nu le place cum arată soția mea și au luat-o cu ele la Cardiologie. Mai făcuse acolo un CT abdominal. O văzuse și medicul Olariu”, ne-a declarat Adrian Pantea. Care a încheiat: „Duminică dimineața (30 ianuarie – n.red.) avea febră. La 8.30 eram cu ea, eram și cu copilul și cu fata. Soția mea s-a stins atunci sub ochii noștri.”

Citește și Alo, DIICOT! Ce se aude cu dosarul contabilei care a delapidat aproape 1 milion euro de la Spitalul Judeţean? Managerul Adriana Molfea: „Este un dosar penal, care văd că stagnează. Nu ştiu de ce nu înaintează deloc”

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *