Web Analytics

Comisia Europeană: OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate în România

de | 31.01.2023 06:58 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Comisia Europeană dă dreptate OMV în disputa cu autoritățile de la București. Forul european a transmis că OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate în România. Răspunsul a venit în urma unei solicitări făcute chiar de partea română, după ce austriecii au anunțat că nu se află în situația de a plăti sumele invocate, scrie Realitatea.Net.

Citește și: Un cunoscut ziarist, reacții adverse puternice după vaccinul anti-Covid

Ministerul Finanțelor a cerut Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația naţională, prin ordonanţa adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuţiei de solidaritate, o suprataxă asupra companiilor din sectoarele petrol, gaze şi cărbune. Clarificările au vizat modul în care este calculată această taxă, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri. Solicitarea a venit la scurt timp după ce OMV Petrom a anunţat că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în ordonanţa care viza implementarea în legislaţia autohtonă.

Citește și: Atenție cititori, fake news! Atac cibernetic la adresa ziarului BURSA şi a publicului cititor

Președintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat că au început verificările asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai a companiei OMV Petrom, ci a tuturor companiilor vizate de OUG 186, precizând că nu are nicio legătură activitatea OMV Petrom din România cu cea din Austria.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *