Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Tot ce am spus despre dl. Gherghe va trece prin poligraf! Să vedeţi că nu am minţit cu niciun cuvinţel”

de | 17.05.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, încă o dată ați avut dreptate când v-ați referit la acel fapt petrecut la sediul IPJ Argeș în weekendul din 18-19 februarie. Spuneați că, din câte știți, la cererea d-lui Gabriel Gherghe, adjunct al IPJ Argeș, un executor și un avocat au fost acolo să studieze posibilitatea ca dânsul să acționeze în judecată și „Jurnalul de Argeș”, și pe dv. Și că l-ar fi pus pe purtătorul de cuvânt să scoată toate interviurile pe care ni le-ați acordat, ele fiind postate pe un site intern al Inspectoratului. Într-adevăr, zilele trecute am primit cecere de chemare în judecată (cererea e datată cu 23 februarie)…

– Mai întâi, fac din nou precizarea că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Da, am primit și eu. Știți că e o vorbă: Dumnezeu când vrea să te piardă, întâi îți ia mințile. Doi la mână: Mă bucur că îmi dați dreptate. Ca să vedeți că nu am vorbit în van – cum afirmă dl. Gherghe – vă pun la dispoziție un document din 27.02.2023. Este un raport al meu către șeful IPJ Argeș, dl. chestor de poliție Marian Badea. Acolo spuneam că „la data de 22.02.2023, am fost informat de către un cadru al IPJ Argeș despre faptul că în zilele de 18 și 19 februarie 2023 (sâmbătă și duminică), folosindu-și în scop personal prerogativele funcției de adjunct șef IPJ Argeș, comisar-șef Gherghe Gabriel a solicitat purtătorilor de cuvânt ai instituției să printeze toate interviurile mele din săptămânalul Jurnalul de Argeș.

Mai mult, după ce ați părăsit sediul IPJ Argeș, în jurul orei 12.30-13, un executor judecătoresc și un avocat, se pare că de la București, au intrat în sediul IPJ Argeș, s-au deplasat la biroul cms-șef Gherghe, unde au fotografiat articolele de presă și au discutat pe marginea acestora.
Nu lipsit de interes este faptul că avocatul în cauză i-a comunicat că nu prea merge să ceară daune, că nu prea e nimic. Cms-șef Gherghe ar fi răspuns să facă acțiunea, că vede el ce face”.

Ca să fiu riguros și corect, sursa – nu aș vrea să o desconspir, pentru că în interviurile mele am citat diferite persoane, care mi-au spus, și cred că s-au făcut presiuni asupra lor; de abia aștept să jure, am și probe – deci, sursa face parte din IPJ Argeș. Este evident că dl. Gherghe încearcă totul ca să iasă basma curată din această încleștare cu mine și cu presa, presă care la nivelul Argeșului – după câte am observat eu – cam îi este ostilă. (…) Eu mizez pe corectitudinea celor care mi-au spus ce mi-au spus și chiar i-am citat în interviurile mele. Nu eram obligat să îmi dau sursele.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „I-am înaintat un raport d-lui chestor Badea. Aştept răspunsul, după care voi face public ceea ce s-a întâmplat”

„Ăla, când se îmbată, prinde fluturi cu damigeana…”

De când a început aceasă încleștare, cum îi spuneți dv.?

– Încleștarea a pornit în momentul în care m-a reclamat peste tot, a folosit inclusiv colegii de la serviciu, mi-a reclamat soția, firma soției… De atunci a început. Erau șicane mai demult, dar am zis să stau deoparte, să-l tratez ca pe un bărbat nematurizat, așa cum îl consider și acum. Am văzut în cererea lui de chemare în judecată și multe copilării… Ce să vă spun? Chiar zilele trecute cineva m-a oprit și mi-a spus: „Dom-le, eram la masă la „Apulum” și iar se îmbătase ăla de acolo, era și dl. primar Stroe, iar băiatul de la „Apulum”, a început să-l sune pe Gabi Gherghe…

Care băiat?

– Patronul. Ăla, când se îmbată, prinde fluturi cu damigeana… El, pe fond, eu vă spun, că l-am cunoscut, nu e băiat rău, dar când se îmbată se transformă în alt om. Și atunci face tot felul de afirmații…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Marian Badea, şeful Poliţiei, chiar a executat tot ce a dorit PNL-ul”

„El (G. Gherghe – n.a.) mizează pe faptul că acest proces va fi, probabil, de durată”

Și de ce credeți că îl sună pe dl. Gherghe?

„Că uite cu cine sunt” și apoi a început tot cu injurii la adresa mea, că mă face el, bineînțeles tot cu persoana la care facem noi referire. Nici nu e de băgat în seamă, dar m-așteptam ca în momentul în care au apărut chestiile astea cu el și cu persoana în cauză, să întrerupă legătura, dar vedeți că el nu întrerupe. Și eu, când l-am cunoscut, am fost amic cu el, dar, când am aflat ceva, stop!, nu l-am mai cunoscut, m-am retras frumos și cu asta basta.
Eu știu, el (G. Gherghe – n.a.) mizează pe faptul că acest proces va fi, probabil, de durată. Și că el va fi pe funcție, iar eu, dacă voi ieși la pensie, n-o să mai am susținere. Gabi, dacă gândești așa ceva înseamnă că ai trecut prin viață degeaba, pentru că adevărul e unul singur. Iar eu, în următoarea perioadă, voi căuta o firmă cu poligraf și tot ce am spus despre dl. Gherghe va trece prin poligraf! Chiar dacă nu e probă, cu persoana care mi-a spus ce a spus, să vedem cine minte. Indiferent ce va decide instanța, eu voi merge înainte la poligraf să vedeți că nu am mințit absolut cu niciun cuvințel, în semn de respect față de cititori și de colegii mei.

Vă referiți la dl. Gherghe, adjunctul IPJ Argeș, când spuneți că nu ați mințit?

– Da. Dar dacă acela care mi-a spus a mințit, nu este problema mea. Eu am zis că sunt avertizor de integritate, pentru că am făcut și în scris multe dintre probleme. La unele, credeți-mă, n-am primit nici măcar răspuns de la instituții ale statului sau a fost ceva de genul „adresa dv., cu numărul cutare, a fost înaintată organelor specializate pentru a fi avută în vedere”… Foaie verde lobodă… Vorbim de un an și ceva despre mai multe aspecte. A venit cineva în control? Despre dl. Gherghe a vorbit dl. Stelică Crăciun vrute și nevrute; în multe, să știți, m-am regăsit și eu, că au fost adevărate; cele cu camerele de luat vederi de pe stâlpi, multe acțiuni; încă o dată: nu avea de unde să știe Stelică Crăciun că DGA s-a sesizat din oficiu, într-un dosar pe care vi l-am arătat, decât de la Gabi Gherghe! Și-atunci de ce să fii supărat, Gabi Gherghe?! Că ce? Există un Dumnezeu…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „În 2020, soţia d-lui comisar-şef Gherghe şi-a făcut o firmă de catering. În 2021, în declaraţia de avere a soţului această firmă nu există”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cei care se slugăresc în faţa poliţiştilor sunt consideraţi maimuţe”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole