Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „În 2020, soţia d-lui comisar-şef Gherghe şi-a făcut o firmă de catering. În 2021, în declaraţia de avere a soţului această firmă nu există”

de | 26.01.2023 13:10 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Bon Apetit Catering SRL livrează „400 de porții, zilnic, la anumite firme de construcții de la autostradă”, spune comandantul de la Mioveni
D-le comandant, ați spus înainte de Anul Nou că veți reveni cu date concrete referitoare la o… pomană a porcului la care au participat mai mulți oameni de afaceri și ofițeri de poliție. Despre cine e vorba?

– Da. Mai întâi, însă, fac din nou precizarea că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Între timp am mai aflat câte ceva și vă spun că, de când ies public cu dezvăluiri, sunt sunat de foarte mulți colegi.

Numai unul și unul la pomana porcului

E bine. Sunteți un om informat…

– Uitați ce am mai aflat: la acea pomană a porcului, la care dl. Gherghe (Gabriel Gherghe, adjunct al IPJ Argeș – n.a.) a ținut morțiș să vină, invitat fiind de cumnatul lui Alin Stan, colegul de la Arme – că acolo s-a întâmplat – au participat, printre alții: patronul de la „Zaris” (pe care dl. Gherghe îl scotea numai infractor și deodată au devenit prieteni!), patronul de la Yaki (pe care tot el îl făcea cămătar și bișnițar de mașini și deodată sunt prieteni, mai ales că domnul de la Yaki mai invită din „high life”-ul de la C.J., din partide, și îl cheamă și pe dl. Gherghe ca să socializeze), Dan Lazăr, bineînțeles, Dan Săndulescu (pe care îl făcea numai infractor, l-a ținut și în arest mai acum un an-doi!) și primarul Vasile Leau de la Boteni. Cu această ocazie, poate s-au destăinuit, așa, între ei, ca prietenii… Nu, chiar nu înțeleg cum poți să dai în niște oameni – poate prin natura meseriei; nu neg că cei din subordinea lui n-au procedat corect, Doamne ferește! – despre care eu știu ce vorbea și apoi, deodată, în cazul lor simte nevoia să dea vina pe alții: „nu eu, ăla, ăla”… Asta spune multe de educația d-lui Gherghe și despre caracterul lui.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „M-am simţit ca un lunetist depistat, împotriva căruia a fost îndreptat tot armamentul”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă PSD-ul va lua şefia Ministerului de Interne, ministru va veni Marian Neacşu, iar acesta îl va pune pe Florin Mocanu inspector-şef”

„Nu e întâmplător că a reușit să facă un contract cu cine credeți? Cu cei pe care dânsul i-a făcut infractori”

Ce ați mai aflat de la pomana porcului?

– Cu aceeași ocazie am mai aflat că, în 2020, soția d-lui comisar-șef Gherghe și-a făcut o firmă de catering, care se numește „Bon Apetit” („Poftă Bună” – în traducere). În 2021, în declarația de avere a d-lui Gherghe această firmă a soției nu există, nu este înscrisă; deci, nu este declarată. Poate că a uitat, nu e nicio problemă… Cum nu este nicio problemă – și, credeți-mă, chiar nu am nimic, pentru că, fiind soția lui, e normal s-o ajute – și nu e întâmplător faptul că a reușit să facă un contract cu cine credeți? Cu cei pe care dânsul i-a făcut numai infractori și pentru care-i pune pe cei de la Economic să-i controleze! Cei de la Autostradă… 400 de porții, zilnic, așa știu eu. Alții spun că acest contract este de 400.000 de euro. Și nu mică va fi mirarea ca intermediarul acestei afaceri să fie Dan Săndulescu, pe care, probabil l-a ținut puțin la întuneric…

Fiți mai explicit. Cine sunt „cei de la Autostradă”, cu care ziceți că a fost încheiat contractul respectiv?

– Păi, dl. Gherghe spune peste tot: „Dom-le, eu am făcut… cu balastierele”… Și tu faci contractul tocmai cu ăia pentru care îi pui pe cei de la Economic să-i verifice. E vorba despre anumite firme (de construcții) care lucrează la autostrăzi. Eu știu, repet, despre 400 de porții; alții se bucură dacă au 100 de porții, el are 400…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cred că de asta le e teamă lor! Pentru că am informaţii şi despre primari, şi despre parlamentari!”

„Eu i-aș propune lui Bode plagiatorul să facă o nouă funcție pentru Gherghe, în care el să stea la mese toată ziua”

E o afacere…

– Nu e ceva ilegal. Dar vreau să scot în relief că pe aceia cu care intră el în contact i-a făcut cu ou și cu oțet și a folosit cuvinte jignitoare la adresa lor. Numai eu știu ce spunea despre Dan Lazăr, despre Săndulescu, despre „Zaris”, despre „Yaki”…

Poate că asta e o tehnică. Să ții oamenii aproape, pentru a obține informații…

– Să mi le arate, că eu pot să i le arăt! Eu i le-am arătat. Sau să le arate la alții! Ce informații?! Eu i-aș propune lui Bode plagiatorul (referire la ministrul de Interne – n.a.) să facă o nouă funcție pentru Gherghe, o funcție în care el să stea la mese toată ziua, fiindcă, și așa, pentru el munca e foarte grea, ca să relaționeze; pentru că, sincer, am mai spus-o, relaționează foarte bine. Deci, haideți să facem o funcție specială pentru dl. Gherghe, să stea numai în restaurante toată ziua, pentru că oricum stă, dar măcar poate așa, fiind treaba instituționalizată, intră și el în legalitate…

D-le comisar-șef, credeți că aceste noi dezvăluiri ale dumneavoastră vor avea vreun ecou la vârful Poliției?

– Nu. Nu se va întâmpla nimic. Pentru că dl. Marian Badea, șeful Poliției argeșene, este prieten cu dl. Gherghe: mie mi-a dovedit această prietenie.

Cum așa, deciziile sunt luate aici pe prietenii?

– Păi, vă dați seama… S-au ajutat unii pe alții… Doi la mână: nu cred că dl. Mârzacu (de la DGA Argeş – n.a.), fiind prieten cu Gabi Gherghe, va face ceva în acest sens. Nu mai cred în nimic.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Aioanei pleca şi venea când voia de la serviciu…”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *